Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás után vagyunk 3 évvel, anya lánya kapcsolata
odáig jutott, hogy a lányunk, (11 éves)nem akar az
anyukájához menni, aki a szülői jogot gyakorolja. Mit
lehet tenni?
Anya persze erőszakkal akarja elvinni
Az a szülői jogot gyakorolja azt jelenti hogy nála van elhelyezve? Vagy csak lathatasra jár hozzá?
2021. jan. 4. 15:23
2/13 A kérdező kommentje:
Igen, nála van elhelyezve, de nekem is bírói végzés van róla, hogy minden nap iskolából én hozom el és van egy hétköznap, hogy nálam alszik.
Nem két hetente vagyok apuka.
11 éves, még nincs választási lehetősége. Ellenben kiskamasz aki elkezdte a hisztit és a lazadast és arra hajlik aki többet enged neki.
2021. jan. 4. 15:32
4/13 A kérdező kommentje:
Inkább a kérdést figyeld, ne a hülyeség osszad.
Értelmesebb válasz?
Tényleg hivatalosan 14 éves korában lehet újratárgyalni, és akkor a kislány dönthet arról, hogy hova szeretne menni. Ha vállalod, akkor hozzád.
Viszont, ameddig nem tudod bizonyítani, hogy veri a gyereket, nem ad neki vacsorát veszélyzeteti vagy bármi, akár gyerekpszichológus, aztán szociális munkás bevonásával, várnod kell még 3 évet. Csak úgy nem fogják elvenni az anyjától a gyermeket.
2021. jan. 4. 15:44
Azt figyeltem, nem volt benne semmi hülyeség. Egyéb fröccsögés?
2021. jan. 4. 15:46
7/13 A kérdező kommentje:
Lehet félre érhető voltam, nem akarom tőle elvenni.
Lanyunk nem akar menni, mert már a dolgok mögé lát.
14 éves korral tisztában vagyok, szak pszichológussal beszéltem már.
Dolgok mögé, mi? Szánalmas. Mi lenne ha felnőtt ember módjára viselkednetek és egyikőtök sem használná fel a gyereket arra hogy a másiknak keresztbe tegyen?!
2021. jan. 4. 15:59
Van egy biroi vegzes, az adja a torvenyes garanciakat. Nincs olyan, hogy nincs kedve menni, akkor nem egy. Ha anyuka/apuka el akarja vinni a gyereket, de akadaly merul fel, akkor a legvegso esetben a rendorseg intezkedik es ervenyt szerez a torvenynek. Innentol a belatasotokon mulik, hogy meddig mentek el. En nem tortom jo otletnek ad1, hogy egy a gyereknek ilyen szintu dontest adtok a kezebe, ad2, hogy mindezt szulokent hajlando vagy tamogatni. Annak idejen pontosan kicentiztetek, hogy mettol meddig maradhat a gyerek, nektek kutya kotelessegetek azt mm-re, betartani. Igen, ellent kell mondjal a sajat lanyodnak, mert most az anyjanal a helye. Neki pedig ugyanugy a sarkara kell allnia, amikor te vagy a soros. Ne akard felboritani a bilit, ha ugy erzed megis, akkor hivatalos uton jarj el, kerj perujrafelvetelt es meglatjuk a biro akceptalja-e. Jelenleg neked nincs mas opciod, mint a lanyod atadni az anyjanak, ha sir, ha nem sir.
2021. jan. 4. 17:20
Ügyvéd tud segíteni. Sajnos ennyi idősen abszolút nem érdekli a bíróságot a gyereked véleménye. Ha veszélyeztetés van (zsarolás, lelki terror, másik szülő mocskolása, stb), és erről lehetőleg bizonyítékod is van, akkor vannak esélyeid, viszont úgyis ügyvéd tud segíteni. Esetleg ha ilyesmi áll fenn, akkor a gyerekvédelemhez is fordulhatsz.
2021. jan. 4. 17:45
Kapcsolódó kérdések: