Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válóper, békítés lehet sikeres?
Lehet sikeres, de ritka. 4 év házasság után váltunk, az exem hagyott el, így én adtam be a válókeresetet. Azt mondta, az előző házasságánál ő adta be, most adjam be én ha válni akarok. Lelépett, az se érdekelte, hogy házas.
Az úgyis csak egy papír.
1 tárgyalás elég volt. Utána megölelgettük, majd megpusziltuk egymást, minden jót kívántunk egymásnak aztán Te erre, én arra.
Azóta nem tudom mi van vele.
Előző vagyok. Békéltető tárgyalás nem volt, megkérdezték fenntartjuk-e a válási szándékot, majd miután az exem hajthatatlan volt, így nem húzták tovább.
Életem legnehezebb, egyben legfájóbb döntése volt kimondani a végét.
Ahol közös gyerek van, ott van esély a békéltetésre, nekünk gyakorlatilag nem volt semmi közös az ingóságokon kívül.
Ezt ne úgy képzeld, hogy komoly mediációt folytat a bíróság, és megpróbálják elboronálni a konfliktust.
Általában simán megkérdezik csak, hogy látnak e erre esélyt, nagyon max 2 percet szánnak a dologra, mert kötelező nekik.
Ebből is következik, hogy nem, nincs erre igazán esély, amit nem sikerült megoldania a párnak magában, azt a bíróság sem fogja, és ez nem párterápia.
Első tárgyaláson _elvileg_ meg kellene próbálnia a bírónak kibékíteni a feleket, különösen, ha van közös kiskorú gyermekük is a feleknek.
Nekünk volt közös gyermekünk is, de az első tárgyaláson meg sem próbálta a békítést a bíró... :) Ha jól emlékszem, megkérdezte a felperest, hogy fenntartja-e még a keresetét, majd egy "igen" után mentünk tovább. Nálunk 2 percig sem tartott a kedves bíróság ezirányú erőfeszítése. :D
Lássuk be: a bírónak sem érdeke, hogy az első tárgyaláson kibéküljünk, és mintha mi sem történt volna, mindenki szépen hazamegy kézenfogva.:) A bíró statisztikájában az nem jelenik meg, hogy mennyire volt sikeres a pereskedés elkerülésében. ;)
6: a bírónak semmi érdeke nem fűzödik ahhoz, hogy a válás végigmenjen (van elég peres ügy, inkább túlterheltek a bíróságok, mint láblógatnak).
Viszont ahhoz sincs sem képesítése, sem tudása, sem motivációja, hogy komolyan elkezdjen mediálni. De erre általában nincs is szükség, mert ha arra a kérdésre, hogy van e mód megoldásra legalább az egyik fél úgy felel, hogy nincs, akkor kb vége is a történetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!