Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Melyik fél címe szerinti...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyik fél címe szerinti bíróságon kell beadni a válópert? Igaz az, hogy az alperes lakóhelyén?

Figyelt kérdés
2010. aug. 13. 09:12
 1/8 anonim ***** válasza:
49%
Annak a félnek a lakhelyén aki beadja a pert....
2010. aug. 13. 09:28
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen,legalábbis ugy emlékszem!Annak idején mikor váltam én adtam be a keresetet és én lettem volna a felperes.De a birónő tanácsára én lettem az alperes és az exem a felperes.Mert igy miskolcon váltunk.Ha én vagyok a felperes akkor kazincbarcikára kellett volna mennünk.Szóval joval messzebb mint ahova eredetileg tartozunk.Nem tudom miért van ez igy.Gondolom sok mindent figyelembe vesznek ilyenkor.Szerintem kérdezzetek utána a biróságon.Az a legegyszerűbb és máris közelebb lesztek a megoldáshoz.
2010. aug. 13. 09:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Akármelyik bíróságon beadhatod, ők hivatalból átteszik az illetékes bíróságra.
2010. aug. 13. 09:52
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Valójában a Pest megyei bíróságot szeretnénk elkerülni, mert úgy hallottuk elképesztő lassúak és inkább azt a pestit választani, ahol az egyik fél állandó lakcíme van.

Szerencsére békés válás lesz, gyerek nincs, vagyonmegosztás megvolt, le van papírozva. Mindkét fél elég rugalmas és gyorsan szeretne túl lenni a dolgon.

2010. aug. 13. 10:19
 5/8 anonim ***** válasza:
Hogyhogy lassúak? Ha mindent elrendeztetek egymás közt, akkor 1 tárgyalás lesz -mivel nincs gyerek.
2010. aug. 13. 17:04
 6/8 anonim válasza:

Az alperes városában volt.Próbálkoztunk, hátha sikerül a "mi" városunkban, de nem jött össze.

www.jogiforum.hu

Itt kérdezhetsz minden féléről.

2010. aug. 20. 14:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Egy ügyvéd válasza:

Vagy alperes lakóhelye szerint, vagy a házastársak utolsó közös lakóhelye szerint illetékes a bíróság.

A pert "beadó" (azaz a felperes) lakcíme teljesen közömbös.

Általában az utóbbi megoldás a szokásos: az utolsó közös lakhely szerinti.

2010. aug. 24. 17:56
 8/8 anonim ***** válasza:

És még egy: a Pest Megyei Bíróság nem illetékes elsőfokon bontóperekben, tehát mindegy, mennyire lassú, nem tartoztok oda.

De a Pest megyében lévő egyéb bíróságok (pl. Budaörs, Ráckeve, Monor, Dunakeszi, stb.) viszonylag gyorsak, véleményem szerint gyorsabbak, mint pl. a PKKB.

2010. aug. 24. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!