Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi van akkor, ha csak az egyik fél szeretne válni?
10 éve vagyunk együtt, ebből 5 év házasság. A párom néhány hónapja jelezte, hogy el szeretne válni... Különösebb okot nem tud rá mondani, egyszerűen nincs már meg a szükséges érzelmi háttér a folytatáshoz - ahogy Ő mondja. Sokat küzdöttem, próbálkoztam, hogy felélesszem a dolgot, de reménytelennek látszik.
Mi van akkor, ha én nem akarok elválni? Milyen jogi folyamat kezdődik meg ilyenkor és mi a menete? Tudja ezt esetleg valaki?
A váláshoz az elég indok, hogy az egyik fél nem érzi jól magát a házasságban.
Ha ö beadja a válókeresetet, akkor a házasságot felbontják, nem kell a másik fél beleegyezése.
Söt, ha a másik fél nem jelenik meg a tárgyaláson, a válást az ö távollétében is kimondják.
Magyarul, ha a párod el akar töled válni, akkor ennyi volt a házasság, el fognak benneteket választani, eröszakkal senkit nem lehet kényszeríteni arra, hogy olyan házasságban éljen, amit nem akar.
3
En is valni akarok, es nincs senkim, hagyd mar ezt a hulyeseget, hogy csak egy 3. miatt lehet elvalni.
Nincs másik fél egyikünk életében sem, soha nem is volt. Nem minden kapcsolat olyan mint a brazil szappanoperák meg a barátok közt...
A válás kicsit bonyolult olyan szempontból, hogy 10 év alatt összekaptuk magunkat anyagilag a nagy semmiből és most elég drága házat vettünk 2 éve, stb stb. Ha válunk akkor kb az egész életünket gallyra vágjuk. Nem igazán tudja még Ő sem, hogy merre menjen, mit kezdjen magával és kilépni az ismeretlenbe - engem meg kitaszítani ugyanabba - örökre nyomot hagyna az életünkön.
Ilyen szempontból is hangsúlyos a kérdés, hogy minden körülmények között kimondják-e a válást, illetve meddig húzható el, ha nincs közös beleegyezés? Hátha megjönne az esze, vagy elmúlva a depresszió/kapuzárási pánik.
Aki menni akar az menjen !!!!
Tényleg ne alázkodj már ennyire meg....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!