Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az anyagi háttér mennyire befolyásolja a gyerekelhelyezést?
Én tulajdonképpen azt nem értem, mit remél a férjed azzal, ha pereskedik és miért nem Ti próbáltok a bírósági költségek, ügyvédek zsebét kihagyva megegyezni. Azt írod, fullra van hitelezve a lakásotok. Akkor mégis mit remél azzal, ha megszűnik a csak papíron létező közös vagyon?
Szerintem az sokkal izgalmasabb kérdés, hogy mi lesz a nagy hitellel, ha elváltok, ki fogja fizetni a részleteket és miből, mert ha nem fizettek, a lakás elúszik és akkor nem csak az lesz a probléma, hogy albérletbe kényszerültök, hanem még a bankkal is harcolhattok, mert a hitelt gondolom együtt vettétek fel.
Sajnos egy közös hiteltől sokkal nehezebb megszabadulni, mint egy rossz házasságtól és ezen semmiféle bíróság nem segít.
Sajnálom. Ha az exed ügyvédje nem egy pénzéhes, gerinctelen dög lenne, akkor elsősorban ezekre a dolgokra hívná fel az exed figyelmét és a megegyezést szorgalmazná, nem pedig a perköltségeket növelné az egekbe és a saját zsebét tömné. Nagy ostobaság ilyesmibe energiát, pénzt ölni és hagyni veszni azt a kicsit is, amit összeraktatok az elvakult düh és bosszúvágy miatt.
Milyen ostoba apa az, aki a gyereke anyagi támogatása, felnevelése helyett inkább a bíróságot, meg a hülye ügyvédjét tömi?
Nagyon primitív dolgok ezek, de az ügyvédnő egy rafinált dög lehet, az biztos.
Sajnos nem jut eszembe annak a viccnek a pontos szövege az ügyvédekről, ahol az ügyvéd apa tanítja a fiát a szakmára. "Egy okos ügyvéd évekig elhúz egy pert és abból vígan megél, a buta, rossz ügyvéd meg igyekszik gyorsan lezárni az ügyet és kereshet másikat."
Én még sosem fordultam ilyen céghez, ezeket sem ismerem, de hallottál már a mediátorokról?
Itt pont az a lényeg, hogy egy pártatlan, mindenki érdekét szem előtt tartó ember segítse az álláspontokat közelíteni egymáshoz és gyors megoldást keressen.
Ilyen helyzetben az a baj, hogy Te már nem lehetsz se szép, se okos, mert a férjed szemében olyan vagy, mint a bikának a vörös posztó.
Ezért lenne hasznos egy olyan emberhez fordulni, aki pártatlan, akinek a véleményét esetleg a férjed is elfogadná és szembesítené az ostoba viselkedésével, a primitív birtoklási vágyával, az eszetlen pereskedéssel.
Az ügyvédje, meg a bíróság csak örül, ha van, akiből megélnek, de Ti ebbe tönkre mentek, ráadásul teljesen feleslegesen, mert ilyen esetben senki nem nyerhet, csak veszíthet.
A gyerekekért harcolni bosszúból is nagyon kicsinyes, ostoba viselkedésre vall és ha a gyerekek 12 évesek lesznek, már maguk dönthetnek, kivel akarnak élni, ezért végképp nem érdemes egymást tönkretenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!