Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Az anyagi háttér mennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az anyagi háttér mennyire befolyásolja a gyerekelhelyezést?

Figyelt kérdés
Közös a lakás 50-50%, igaz szinte full hitelen van. Van két kiskorú gyermek, mindkét szülő akarja. A férjnek van egy öröksége, bár még a nagymama, a ház tulajdonosa él. Az ügyvédnője azon ügyködik, hogy a nagymama háza a férj nevére kerüljön. Hárman vannak testvérek, az első csak egy féltestvér, őt megpróbálják kizárni az örökségből a másik testvér meg úgy néz ki lemond róla. Ezzel a "tulajdonnal" több esélye lesz a férjemnek a gyerekelhelyezésnél? Persze elindítja az anyagi pert is, hogy megszüntessük a közös tulajdont. Ezzel azt akarja elérni, hogy én albérletbe kényszerüljek, ezáltal kevesebb esélyem lenne a gyerekekre.
2010. aug. 10. 13:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én tulajdonképpen azt nem értem, mit remél a férjed azzal, ha pereskedik és miért nem Ti próbáltok a bírósági költségek, ügyvédek zsebét kihagyva megegyezni. Azt írod, fullra van hitelezve a lakásotok. Akkor mégis mit remél azzal, ha megszűnik a csak papíron létező közös vagyon?

Szerintem az sokkal izgalmasabb kérdés, hogy mi lesz a nagy hitellel, ha elváltok, ki fogja fizetni a részleteket és miből, mert ha nem fizettek, a lakás elúszik és akkor nem csak az lesz a probléma, hogy albérletbe kényszerültök, hanem még a bankkal is harcolhattok, mert a hitelt gondolom együtt vettétek fel.

Sajnos egy közös hiteltől sokkal nehezebb megszabadulni, mint egy rossz házasságtól és ezen semmiféle bíróság nem segít.

2010. aug. 12. 10:14
 12/18 A kérdező kommentje:
Szerinted, ha a férjemmel le lehetne ülni, és kompromisszumot kötni, akkor pereskednénk már 3 éve a gyerekekért. Az első fokú tárgyalást megnyertem, ennek ellenére fellebbez, pedig már így is több mint fél milliós perköltséget kell fizetnie. Mit gondolsz belegondolt abba mi lesz a lakással? A hitellel? Hát nem. De nekem most nem ez a legnagyobb bajom.
2010. aug. 12. 13:12
 13/18 anonim ***** válasza:

Sajnálom. Ha az exed ügyvédje nem egy pénzéhes, gerinctelen dög lenne, akkor elsősorban ezekre a dolgokra hívná fel az exed figyelmét és a megegyezést szorgalmazná, nem pedig a perköltségeket növelné az egekbe és a saját zsebét tömné. Nagy ostobaság ilyesmibe energiát, pénzt ölni és hagyni veszni azt a kicsit is, amit összeraktatok az elvakult düh és bosszúvágy miatt.

Milyen ostoba apa az, aki a gyereke anyagi támogatása, felnevelése helyett inkább a bíróságot, meg a hülye ügyvédjét tömi?

2010. aug. 12. 14:37
 14/18 A kérdező kommentje:
Pontosan erről van szó!!! Nagyon jól látod a dolgokat! Én meg egyszerűen nem tudok új életet kezdeni, mert folyamatosan tárgyalásokra kell járkálnom...Nem merek férfival sem mutatkozni, vagy akár az utcán beszélgetni, mert rögtön szalad az ügyvédnőhöz, hogy kapcsolatom van. Már mindenféle hülyeséget kitalálnak, csak hogy az bizonygassák mennyire rossz anya vagyok. Tavaly elmentem két napra otthonról munkahelyi tréningre, most azt a dolgot hozták elő. Azt akarják belőle kihozni hogy én akkor elhagytam a gyerekeimet. Szerinted? Mi ez? Már idegileg kikészítenek teljesen. Ennyire gátlástalan az ügyvédnője. Nem vagyok neki szimpatikus, mert ő egy dagadt, igénytelen, koravén, gusztustalan nő. Biztos nem tetszik neki hogy én két gyerek ellenére megpróbálok adni magamra.
2010. aug. 12. 14:53
 15/18 anonim ***** válasza:

Nagyon primitív dolgok ezek, de az ügyvédnő egy rafinált dög lehet, az biztos.

Sajnos nem jut eszembe annak a viccnek a pontos szövege az ügyvédekről, ahol az ügyvéd apa tanítja a fiát a szakmára. "Egy okos ügyvéd évekig elhúz egy pert és abból vígan megél, a buta, rossz ügyvéd meg igyekszik gyorsan lezárni az ügyet és kereshet másikat."

Én még sosem fordultam ilyen céghez, ezeket sem ismerem, de hallottál már a mediátorokról?

[link]

Itt pont az a lényeg, hogy egy pártatlan, mindenki érdekét szem előtt tartó ember segítse az álláspontokat közelíteni egymáshoz és gyors megoldást keressen.

2010. aug. 12. 15:06
 16/18 A kérdező kommentje:
Nagyon kedves vagy hogy megpróbálsz segíteni, csak tudod fő probléma pont ez, hogy a volt férjem nem akart válni. A gyerekek megszerzése egy eszköz lett volna neki hogy engem is maga mellett tartson. Ő az a fajta ember akinek mindig igaza van, tökéletes, mindenkinél mindent jobban tud, és mindenki hülye úgy ahogy van. Ezért ment tönkre a házasságunk. Egyszerűen nem tudtam vele leülni beszélgetni, mert mindig az lett a vége hogy idegbeteg lett. Még szakember segítségét is szerettem volna kérni a házasságunk megmentésére, de a válasz az volt hogy én vagyok a beteg. Ennyi. Most a bosszú, a düh és a büszkeség hajtja. Még a gyerekek árán is, pedig ők inkább velem szeretnének élni mint vele, megmondták.
2010. aug. 12. 15:32
 17/18 anonim ***** válasza:

Ilyen helyzetben az a baj, hogy Te már nem lehetsz se szép, se okos, mert a férjed szemében olyan vagy, mint a bikának a vörös posztó.

Ezért lenne hasznos egy olyan emberhez fordulni, aki pártatlan, akinek a véleményét esetleg a férjed is elfogadná és szembesítené az ostoba viselkedésével, a primitív birtoklási vágyával, az eszetlen pereskedéssel.

Az ügyvédje, meg a bíróság csak örül, ha van, akiből megélnek, de Ti ebbe tönkre mentek, ráadásul teljesen feleslegesen, mert ilyen esetben senki nem nyerhet, csak veszíthet.

A gyerekekért harcolni bosszúból is nagyon kicsinyes, ostoba viselkedésre vall és ha a gyerekek 12 évesek lesznek, már maguk dönthetnek, kivel akarnak élni, ezért végképp nem érdemes egymást tönkretenni.

2010. aug. 13. 06:48
 18/18 anonim ***** válasza:
átestem ezen, bár az én férjem csak a fenyegetőzésig jutott, h majd jól elveszi a gyereket, ha el akarok válni, az ő ügyvédje úgy néz ki a gerincesebb fajta, mert ezt nem tanácsolta a férjemnek.....szerintem a pénz nem mérvadó, vagyis nem szerepel a főbb szempontok között, szörnyű, h valaki bosszúállása eddig el tud menni.....nyugalom, higgadtság, mert minden lépésed figyeli! ne találjon rajtad nagyobb fogást, vádaskodni meg had vádaskodjon, az véleményem szerint csak magának árt!
2010. aug. 15. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!