Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha babát várok és elválok szülés elott, akkor szülés után vihetem magammal a babát külföldre vagy kell az ex férjem beleegyezése is?
Figyelt kérdés
Folyamatos viták miatt szülés elõtt akarok elválni, es akarom h ha úgy alakul akkor a babát is magammal tudjam vinni kulfoldre apai beleszólás nélkűl.2020. aug. 15. 12:01
1/36 anonim válasza:
Kell, mert ő a biológiai apa...gondolom, hogy ő...nem?
2/36 anonim válasza:
Nem, mert a jog úgy szól, hogy ha férjnél vagy, még ha külön is mész akkor automatice a férj nevére kerül a gyerek.
Ezt akkor tudtad volna meglépni, ha nem vagy férjnél, és nem tud a terhességről. Akkor igen.
3/36 A kérdező kommentje:
És ha külföldön szülök akkor milyen szabályok vonatkoznak rám?
2020. aug. 15. 12:12
4/36 anonim válasza:
Az apai jogok nem a hazassaggal függenek össze, hanem az apasagaval, ami válás után is megmarad. Szóval válás után is, ha csak mondjuk pár napra nyaralni mennetek kulfoldre, akkor is kell az engedélye (esetenként hatóságok is kerhetik).
5/36 anonim válasza:
3 A magyar jogszabályok ugyan úgy vonatkoznak rád, mert férjnél vagy.
6/36 A kérdező kommentje:
Férjnél vagyok de elválok mielõtt szülnék.
Akkor nem muszálj eláruljam a gyerek apját nem?
2020. aug. 15. 12:13
7/36 anonim válasza:
3 Hiába mész külföldre-magyar állampolgárnak minősülsz.
8/36 anonim válasza:
6 A szülés ideje is számít. A válást megelőző 9 hónap kell, hogy ne anyakönyvezzék a gyereket az apának.
9/36 anonim válasza:
8+Rosszul fogalmaztam: A válás után 9 hónapig még autómatikusan a férj nevére kerül a gyerek.
10/36 A kérdező kommentje:
De irtam fennebb hogy elvált leszek szülésig.
Tehat elváltként ha külföldon szulok akkor nem kell apai beleegyezés ha majd vinni-hozni akarom a babát?
2020. aug. 15. 12:16
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!