Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A válás miért és mitől kudarc? Ha két fél kapcsolata olyan szinten megromlott, hogy nem tudják javítani, vagy már nem is akarják javítani, akkor miért kellene együtt maradniuk?
"nem tudják javítani, vagy már nem is akarják javítani"
Igazából pont ez jelenti a kudarcot. Ez olyan, mint a "nem tévedtem el, csak nem tudom hol vagyok"
4.
Azokat az irracionális fogalmakat mondjuk nem tudok ki írta, vagy ha anno komolyan is gondolták, mára azért érezhetően nem egy működőképes modell. Sajnos, vagy sem, ez van.
Kudarc az is ha 10 év együtt élés után válnak el útjaik.
Csak nincs gyűrű és papír
Nem hiszem, hogy a "kudarc" a jó szó. A "tragédia" se igazán. Talán a "törés" vagy az "összeomlás" jobban leírja, de az se.
Egy szakítás, válás mindig is fájdalmas. A válás pont azért, mert a házassággal azt mondtátok ki, hogy ti együtt akartok lenni "örökre".
De valami történt, és pont ez a valami a kudarc. Nem a válás, hanem a válás OKA. Az meg ugye csak valami nagyon negatív dolog lehetett.
Másrészt a kudarc az, ha eljuttok eddig a pontig, és nem váltok el, hanem tudatosan benne maradtok egy rossz házasságban.
Lehet nem mindenki ért majd velem egyet...
Számomra azért kudarc a válás, mert olyan érzésem van, mintha évekig közösen építettünk volna mondjuk egy házat. Látszólag kész és használható..Aztán valami kisebb hiba, mint pl beázik a tető, vagy megreped a fal..És ennek hatására úgy viselkedünk, hogy a ház már nem otthon többé, nem menedék a világ elől...az évek munkája, az erőfeszítések, a sok-sok idő..minden úgy megy a kukába, mintha nem is akartunk volna soha együtt építkezni.
Én ezt éreztem.
Amikor van mögötted néhány szakítás vagy válás akkor fogadkozol, hogy a következő "építkezésed " majd sokkal körültekintőbb, alaposabb lesz. Aztán van hogy sikerül van hogy nem.
Én kudarcnak éltem meg. Nem szeretem látni az időt és a munkát kárba veszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!