Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A közös és a megosztott felügyeleti jog között mi a különbség?
#1-es vagyok ismét. Ez sajnos rosszul tudja kedves kérdező. Én is elvált vagyok, és a két gyerekemet az anyjuknál van elhelyezve, mégis megkapom utánuk a 4 nap szabit. Ebben akkor a munkáltatója átveri.
De olvasson csak utána.
"...Ebből következik, hogy akkor is megilleti mindkét szülőt a gyermekes pótszabadság, ha válás után a gyermekelhelyezés oly módon történik, hogy a szülők megosztott felügyeleti jogot gyakorolnak, a gyermeket felváltva gondozzák..."
Ezek szerint Ti megosztott felügyeletben lehettek. Nálunk kizárólagos van és munkáltatóm nem is ad plusz szabit, mivel a birósági végzésben ez a mondat szerepel. Amennyiben "megosztott" a dolog, úgy a szabadság is megosztott. Én így tudom és a szövegből is nekem ez derül ki.
De azért nagyon köszönöm a segítségedet :)
Nincs megosztott felügyelet. Nálam csak páros hétvégén vannak. De ha végigolvassa, akkor ott az szerepel, hogy akkor is jár a másik félnek ha egyáltalán nem foglalkozik a gyerekkel.
. Elvált szülőknek is jár pótszabadság a gyermekek után függetlenül attól, hogy a saját háztartásukban nevelik-e őket. A Munka Törvénykönyvében semmiféle kitétel nem szerepel arra vonatkozóan, hogy csak azt a szülőt illeti meg a pótszabadság, aki részt vesz a gyermek/ek nevelésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!