Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vagyon kimenekítése házasságbó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vagyon kimenekítése házasságból, hogyan?

Figyelt kérdés

Megromlott a házasságunk és én már inkább a válásra hajlanék, mivel sem a párterápia sem az egyéb módszerek nem hoztak eredményt.

Sajnos/szerencsére nagyságrendekkel többet keresek, mint a nejem (ezt nem hencegésből írom), viszont ezt a pénzt nem szeretném megosztani vele.

No nem azért mert irigy vagyok, pusztán azért mert úgy érzem töredékét nem tette bele ebbe a kapcsolatba sem érzelmileg sem energiában, mint én.

Ezt most hadd ne részletezzem, fogadjuk el, hogy így van, vagy legalábbis így érzem.

Nem akarom üres zsebbel az utcára rakni, de nem érzem úgy, hogy a házasságunk alatt ezért az életszínvonalért ő bármit is megtett volna, ráadásul a pénzhez sem ért, így ezt inkább a gyerekeimre szeretném fordítani.

Van 2 kisgyerekünk, az ő jövőjüket szeretném ebből biztosítani, lakásokat vásárolni, kiadni, illetve a későbbi taníttatásukra félretenni.

Nem élek nagy lábon, nem magamra (és a még nem létező szeretőmre :D) akarom költeni, nekem most ők a legfontosabbak.

Hogyan tudnám úgy lepapírozni ezeket, hogy válás után is én rendelkezzek ezek felett?

Van-e más megoldás a házassági vagyonmegosztáson kívül?

Ha a nevükre iratom 18 éves korukig nem tudom eladni ha szükség lenne rá a gyámügy miatt.

Köszi, ha átérzed a helyzetem és nem csak a rosszalló megjegyzéseket teszed.

2020. márc. 24. 22:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%
Bérelj fel egy pokolian erős és nagyon gátlástalan ügyvédet, akkor nyersz. Ez így szokott történni.
2020. márc. 24. 22:25
 2/16 Noren1989 ***** válasza:
68%

Mi van a te neveden, mi az asszonyén?

Teljes a vagyonközösségetek?

2020. márc. 24. 22:25
 3/16 A kérdező kommentje:

kb minden az én nevemen van. 1 autó van a nevén összesen.

Az én lakásomban lakunk - de ezt a házasság előtt kaptam a szüleimtől, tehát ez külön vagyonnak számít (erről írtunk egyébként házassági szerződést is)

2020. márc. 24. 22:29
 4/16 Noren1989 ***** válasza:
11%
Hááát, figyelj, mivel így a közös vagyon effektíve minimális...szerintem nem indulsz rossz lapokkal.
2020. márc. 24. 22:34
 5/16 A kérdező kommentje:

valas eseten mit neznek a vagyontargyakon kivul?

bankszamla?

mi a helyzet a hazassag alatt vasarolt ingatlanokkal?

2020. márc. 24. 22:44
 6/16 anonim ***** válasza:
92%

Tapasztalatból mondom, vagy az ügyvédnek fizeted ki azt a pénzt, vagy a nejednek. Lehet nyerni sztárügyvéddel, de az egyértelműt ő sem fogja megváltoztatni. Ellenben 10milliót simán kér érte. Most annak van értelme, hogy a gyerekeidnek szánt pénzt pereled el? Elég szánalmas lenne.

Másrészt meg ha annyira gondoskodni akarsz róluk, nem fájna, hogy nem tudod eladni, amíg a nevükön van... Épp ez a lényege az ajándékozásnak, hogy nem tudsz rendelkezni utána az ajándékkal...

Másrészt a válás során nem csak azt veszik figyelembe, hogy mennyit kerestél. Az is keresetnek minősül (szerintem teljesen jogosan), hogy valaki takarított abban a házban és a gyerekeidet nevelte. Erről sok pénzközpontú, karrierista ember megfeledkezik...

Én úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben a bíróság maximálisan igazságosan döntene. Ez nem Amerika, ahol az egyik fél visz mindent... Ettől nem kell félned. Minden más fölött meg javaslom, ne akarj istent játszani, mert ugyanúgy rá fogsz b...ni,mint apám. Ő is addig trükközött "a gyerekeimnek akarom" címszó alatt, hogy ha rajta múlt volna, semmit nem adott volna. De mivel anyám keriltki győztesen, most legalább van otthonom...

2020. márc. 24. 22:56
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Ja és még annyit szeretnék mondani, hogy a mi történetünk nagyjából 11 évvel ezelőttre nyúlik vissza, a pernek pedig 3 éve lett vége. És mivel 2018 talán telétől új követelmények vannak a kereslet benyújtásával kapcsolatban (sokkal magasabb formai követelményekkel fogadják csak el), ezért a perindítás is sokkal nehezebb. Ez nagyrészt az ügyvéden múlik, szóval alapjáraton is kár rá sajnálni a pénzt. Még egy olyan ügyben is rizikós, hogy simán megy minden, ahol a férj és a feleség konfliktus nélkül, simán megegyezik abban, hogy pl az egy szem ingatlanukat 50-50 arányban felosszák. Ismerek ilyen ügyet, másfél évig tartott...
2020. márc. 24. 23:00
 8/16 A kérdező kommentje:

5-os

köszi a tippeket, de szerencsere itt nem ez a helyzet

1) nem jatszok Istent, csak van jövőképem és terveim a nejemmel ellentétben

2) az is munka, hogy takarít a házban: imádom ezt. Főleg amikor takarítónő jár, amit én fizetek.

hidd el, megvan az okom, amiért nem szeretném a fifty-fiftyt

Sajnálom, hogy a te édesapád nem tudta ezt helyén kezelni.

2020. márc. 24. 23:06
 9/16 A kérdező kommentje:

5os:

>Másrészt meg ha annyira gondoskodni akarsz róluk, nem fájna, hogy nem tudod eladni, amíg a nevükön van... Épp ez a lényege az ajándékozásnak, hogy nem tudsz rendelkezni utána az ajándékkal...

a gyerekek kellően kicsik ahhoz, hogy kb 18-20 év múlva lenne érdemi haszna ennek.. Addig nyilván ezt a lakásba fektetett tőkét forgatni is kell, bármit hozhat a sors, akár hozzá is kell nyúlni, ilyenkor fontos, hogy mint szülő hozzáférjek.

Így remélem érted, miért írtam.

2020. márc. 24. 23:14
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Én meg értelek! De jelen helyzetben csak egy jó ügyvéd tud helyes választ adni erre a kérdésedre.
2020. márc. 24. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!