Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan kéri? Megteheti?
Jogosan kéri igen, tedd meg neki ezt a szívességet. Nem tudom a jog miért nem rendelkezik úgy, hogy váláskor automatikusan lekerüljön a férjezett név.
Neked se jó, ha a nevét viseled. Őt meg kifejezetten idegesíted ezzel, vagy akár keresztbe teszel a kapcsolatának. Nem jó ez senkinek.
Jogilag semmi köze hozzá.
Nem tehet semmit, ha fenyeget akkor felveszed és feljelented.
Ennyi.
Amúgy meg minek viseled a nevét?
Tényleg nem jó senkinek.
Jogilag nem teheti meg, de sok esetben tényleg furcsa,
Személyesen tudok olyanról ahol az első feleség és a második is Balogh Jánosné 😀 csak ugye a lanykori név más.
Őket nem zavarja mert már jo 10 éve így van.
Attól még az új párja is felveheti az ő nevét, hány Kovács Jánosné létezhet vajon szerinted? Nincs jogában ilyet kérni, az új nő meg törődjön bele.
Nekem a nagynéném amúgy azért tartotta meg a férjezett nevét válás után, mert a gyerekeik csak az apjuk nevét kapták meg, így bennük sem, meg úgy általában senkiben sem akart kérdéseket felvetni ezzel kapcsolatban. Az ő esetében névleg semmilyen családi viszonyra utaló jel nem lenne, ha levetné a volt férje nevét. Ha itt is hasonló indok van, akkor azért szerintem az megérthető.
Amerikàban van olyan a misiss es misteren felül hogy misstress (ha jol irtam), ami azert van ha a nö nem akarja elàrulni hogy ferjezett e vagy nem.
Senkinek nem hianyoznak asszonyrol lany nevre valo modositasnal a tolakodo kerdesek meg pletykak hogy csori elvalt nö. Arrol nem is szolva hogy még a gyerek iskolajaba is rohangalni kene hogy valtozott az anyja neve plusz a gyerek kartyaival is millio helyen van bejegyezve az anyai név, annak modositasa millio macera
Jaaa, tehát te né végződéssel viseled még a válás után is a “neved”? Ami valójában nem a te neved hiszen a volt férj által kaptad házasságkor.
Herótom van az ilyen nőktől, nálunk is ilyen a volt feleség, de én lesz*rom, ez legyen neki a legnagyobb boldogsága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!