Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elakarok válni a férjemtől, de az ő kft-nek milliós tartozásai vannak. Mi lesz így?
Régebben volt 2 darab kft a nevén.
Nem is szóltam semmit,vállalkozó volt. Majd kijöttünk külföldre dolgozni együtt stb.
Rokona irt rám, hogy jönnek a levelek , már a bíróságról.
Persze hideg zuhany.
most a kérdés:
Váláskor én megöröklöm a tartozás felét? Vagy valami gondom lehet ebből? Az én örökségem (szüleim háza stb) veszélyben van? Elszeretnék válni, nem jó a kapcsolat. Csak azt nem tudom, hogy a válás simán megy, vagy pedig gondom lesz ebből hogy neki (kft-nek) tartozásai vannak?
köszönöm a válaszokat.
Remélem érthetően kérdeztem.
mi valaszoljunk neked de te semmit sem valaszolsz vissza.
ertelmetlem
A Kft az KORLÁTOLT felelősségű társaság. A korlát a bevitt tőke.Ennek mértékéig felel a tulajdonos - és te is, mert vagyonközösségben éltetek.
Az örökséged viszont nem közös vagyon, azt nem érinti a válás.
Egyébként se kezdj válásba ügyvéd nélkül, így meg főleg ne!
Csak mert volt már ilyen kérdés, hogy vállalkozó vállt, és kérdezte, hogy a vállalkozasnal mindent ő épített fel önerőből mielőtt elvette volna a feleségét, a társának ebbe nem volt része, és írták, hogy a házasság előtt felépített vállalkozasi formahoz ami a vállalkozo tulajdona, azt nem kell vagyon megosztaniuk. Kéne keresned egy ügyvédet.
Házassági szerződés nem mindig van az ember ellen, és nem mindig a bizalmatlanság jele, többször védheti is később a vállni akaró felet ilyen helyzetek miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!