Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen esetben mit mond a jog a vagyonmegosztásról?
Mi köze ennek a történetnek a "reggeli rántottához, meg az ajándékokhoz"? Minden házban, normális családban van olyan munka, amit csak a férfiak végeznek, van olyan, amit csak a nők és vannak közös feladatok. Az említett férfi együtt tanult a gyerekekkel, mesélt esténként, festett, tapétázott, villanyt, vízvezetéket szerelt, parkettázott, kertet gondozott, stb, de ez a kérdés szempontjából teljesen mellékes.
Számomra az nem világos, hogy miért jár a feleségnek olyanért egy fél ház, amit végül més teljesít helyette.
Ha történetesen a gyerekek apja nem adja oda a fél házat a feleségnek, hanem fizet folyamatosan gyerektartást, az új férj pedig abból a pénzből, amit ráköltött a gyerekekre, vett volna egy ingatlant, akkor most lenne saját tulajdona, igaz közös vagyon lenne a feleséggel, de kegalább a fele az övé lenne, így viszont a más gyerekei felélték azt a pénzt, amiből ő is fejlődhetett volna. A férj jóhiszeműen belement abba, hogy neki semmije se lesz, mert azt képzelte, együtt fogják leélni az életüket, nem számít, kinek mije van. A feleség kéri a válás felbontását úgy, hogy a vagyonmegosztásról mélyen hallgat.
Szerintem ez így teljes mértékben a férj kihasználása és ez a szánalmas inkább...
Neked tényleg nem világos.
A fél ház,amit jogilag a feleség kapott,azt tulajdonképpen a GYEREKEK kapták!A tartásdíjat nem a feleség kapja soha,hanem a gyerekek,csak a feleség a felnőtt kezeli.
Ha az új férj nem nősül meg,és magára költi a pénzét,akkor most lenne egy háza.De családot akart,ezt az asszonyt akarta és ezzel az asszonnyal együtt ELFOGADTA a gyerekeket is!Miután nem volt házassági szerződés,házasság után,ami nem külön vagyon (a ház),az közösnek számít!A keresete és a nő keresete is,ugyanis erről szól a házasság.Mint már írták,vagyonközösség!!!!!
Azért hoztam fel az anyagi oldalát,mert ezen lovagolsz végig.A férj költött a gyerekekre,de a gyerekek és az asszony is a férfira.És igen,nevetséges,ezeket visszakérni pénz formájában,mert a férj most ezt teszi.
Elöbb nőjjön fel,és gondolkozzon el azon,hogy nem neki való a társas kapcsolat,vagy pedig írjon legközelebb házassági szerződést,amiben kiköti,hogy minden keresete a sajátja és bármit is költ a feleségre és a gyerekre,az válás esetén visszajár.Lesz mosolygás az ügyvédi irodában az biztos.
A válasz írója 89%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 18:00
"Az anya csak azt hárította az új férjre, amit neki kellett volna a gyerekeire költeni"
Igen, pont ez a kérdésem lényege, hogy ez ellen lehet-e valamilyen jogi lépést tenni utólag.
Az az érdekes, hogy én is nő vagyok, van két gyerekem, de sose jutna eszembe mást terhelni az eltartásukkal úgy, hogy közben én vagyonosodok, az a másik pedig nincstelenné válik.
Ezen nem igazán tudok mosolyogni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!