Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mi van veled világ?! Manapság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi van veled világ?! Manapság már tényleg fizikailag és szellemileg is képtelenek az emberek a beszélgetésre? Nincsen már egyetlen olyan lány sem, aki értelmesen, kirívó helyesírási hibák nélkül tudjon írni két mondatot?

Figyelt kérdés

Jár még valaki hasonló méretű cipőben mint én, hogy elkerülik az intelligens lányok, vagy már ilyenek nem is léteznek?

Szerintem már az egyetlen jó megoldás, ha saját magammal folytatok beszélgetést, még a végén felszegődök skizofrénnek, mert egyszerűen már nem tudok többé tartalmatlan "beszélgetéseket" folytatni, melyekben nekem kell biztosítani a helyesírási szótárt.

Egy túlzottan helyesírás mániás 18 éves lány.

2019. máj. 24. 00:15
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
34%
#10 Abszolút így van. Meg ezek az idegenül írt nevek, mint pl. a Claudia meg a Zsüliett és a Rikárdó, Márkó, - ez csak egy pár példa volt a rengetegből. Kérdezem én: mennyivel jobb ez, mint a gyönyörűen hangzó Klaudia, Júlia és Richárd meg Márk? Vajon miért kell az anyanyelvünket így elnyomni?
2019. máj. 24. 10:05
 12/27 anonim ***** válasza:
48%
Azok sem normálisak szerintem, akik az ilyen neveket engedik anyakönyveztetni.
2019. máj. 24. 10:07
 13/27 anonim ***** válasza:
54%

Te vagy helyesírás-mániás? Még ezt a szót sem bírtad helyesen leírni! :D Mennyire ironikus már ez? :D

További hibáid:

- rögtön az első mondatodban egy vesszőhiba ("mi van veled, világ")

- rossz a fogalmazásod, a mondataid tele vannak nyakatekert szerkezetekkel, és rosszul használod a szavakat és az idézőjelet (nem szoktunk "felszegődni" skizofrénnek, max "elszegődni", vagy "felcsapni", de nem a kettőt egyszerre :))

2019. máj. 24. 13:13
 14/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm észrevételeidet kedves 13-as válaszoló, hálás vagyok neked! Pont az ilyen magadfajták miatt kelek fel nap mint nap, hogy egy kis színt csempésszek egyértelműen unalmasnak látszó életetekbe! Kapásból látszik, hogy a kötekedésen kívül semmi más szándék nem vezérel téged, szívből gratulálok, ehhez nem kell nagy tudomány!

Na de ha ilyen kitűnően tudsz olvasni, akkor bizonyára későbbi hozzászólásom is a szemed ügyébe akadt, melyben szerintem igencsak világosan leírtam, hogy az emberek hibáznak, ahogyan én is, ráadásul sokat! Csak én tudok a hibámból tanulni veled ellentétben, úgyhogy összességében hálás vagyok hozzászólásodért! Sokkal szebb lenne világunk, ha mindneki ilyen tanulékony személyiség lenne, de én hiába prédikálok itt neked bármiről, te holnapra már úgyis elfelejted és folytatod tovább a világot pusztító viselkedésedet!

2019. máj. 24. 13:22
 15/27 dq ***** válasza:

tl;dr:

Ne legyen régies vagy mai, ne legyen se népies se urbánus, se választékos se egyszerű.

Ne használja az anyanyelvváltozatát, se a környezete nyelvváltozatát.

A legjobb ha a lányok ki se nyitják a szájukat.

Komolyra fordítva a szót: a tudatos nyelvhasználat energiát és koncentrációt igényel. Ez egy tény. ((Ahogy ennek az ellenkezője is igaz: a befogadó féltől is energiát igényel a számára szokatlan, vagy, általa hibásnak nevezett formák olvasása.))

Én szeretem jól érezni magam, szabadon. Jó, ha nem kell figyelnem arra amit, és ahogy mondok. Ennyi.

Más:

#2-höz csatlakozom, a saját gondolati ritmusom teljesen eltér attól, amit a vesszők határoznának meg (részben az angol hatására, részben magam miatt, részben meg azért, mert a vesszőknek sok közük nincs a gondolati ritmushoz, ellentétben azzal, amit állítanak az iskolában. (Talán valami idealizált esetre gondolhatnak?)), nem igazán figyelek rá, és gyakran van, hogy észreveszem hogy eltérek a helyesírástól, de úgy ítélem meg, hogy jobban kifejezi amit át akarok adni.

(Tudom, tudom, rombolom ezzel a helyesírását mindenkinek, aki veszi a fáradságot és elolvas.. Nem egyszerű a dolog.)

2019. máj. 24. 14:18
 16/27 dq ***** válasza:

> „Csak én tudok a hibámból tanulni veled ellentétben, úgyhogy összességében hálás vagyok hozzászólásodért!”

A helyesírásmániát a szabály szerint egybe kell írni, mert két főnév van egymás után.

A kötőjel nélküli alak is elfogadható.

A kötőjeles alak viszont nem: random szavakat nem kapcsolhatsz össze kötőjellel. Olvasd csak el az A magyar helyesírás szabályai című bestsellert, semmit nem ír, ami ezt megengedné neked. Vagy egybe írsz egy szókapcsolatot, vagy külön. Ez a két opció van.

(Természetesen azért írja az emberek nagy része kötőjellel, mert ez a két opció szar.)

2019. máj. 24. 14:29
 17/27 anonim ***** válasza:

ennyi problémád legyen az életben, hogy ilyeneken puffogsz.

Látszik, hogy neked nincsen vizsgaidőszakod!

Üdv: egy egyetemista

2019. máj. 24. 16:02
 18/27 A kérdező kommentje:
Kedves 17-es válaszoló! Nem, én csak érettségizem! Csupa móka és kacagás minden!
2019. máj. 24. 17:27
 19/27 anonim ***** válasza:
Akkor sok sikert! :) és inkább tanulj arra! :)
2019. máj. 24. 17:38
 20/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Azt teszem!:)
2019. máj. 24. 17:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!