Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Van valami előnye annak, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van valami előnye annak, ha egy nő nem olyan szép? Mit tegyek, hogy ez az egész ne járjon a fejemben, és ne érezzem igazságtalannak?

Figyelt kérdés

Nő vagyok. A legnagyobb vágyam mindig is az volt, hogy szép legyek. Nem csak úgy szép, hogy "meg lehet benne látni a szépet", "átlagos szépségű", "nem csúnya", "vannak rajta szép részek"... Hanem hogy tényleg gyönyörű legyek. Erre vágytam mindig is, nem Nobel-díjra.

Annyiféle szépség van, vannak szőke, angyalszerű szépségek, vannak egzotikus szépségek, vannak északi, vörös hajú szépségek, vannak Hófehérke szerű, fekete haj-fehér bőr-kék szem szépségek. Vannak természetes szépségek, műnő szépségek, vannak hétköznapi lány/szomszédlány szépségek, vannak dögös, beszarsz szépségek, fájdalmasan, valószínűtlenül szép nők. Szóval elég sok formája van, meg persze ízlések és pofonok, kinek melyik tetszik a legjobban. Én bármelyiknek örülnék, de egyik sem vagyok.

Most lett egy mondhatni barátnőm (baráti értelemben, hetero vagyok), aki nagyon szép. Eddig még nem volt ilyen szép barátnőm. Nem olyan régen ismertem meg, és jóban lettünk. Ez a lány olyan, hogy viszonylag magas, vékony, hosszú szőkés haja van, szép az arca, huncut barna szemei vannak. És természetes szépség típus, semmi se mű rajta, sőt, még csak nem is sminkel. Annyira se mint én, pedig én se nagyon, csak a szememet kicsit kihúzom + spirál. Na, ő ennyit se. Bármit vesz föl, jól áll rajta. Nagyon szép, és mikor vele töltöm az időm, érzékelem, hogy erre reagál is a környezete. Olyan fura volt ezt megtapasztalni, hogy ilyen is van. Megnézik a férfiak, sokan kedvesebbek vele, mint velem, jobban keresik a társaságát, ilyesmi. Burkoltan meg leplezetlenül is kap bókokat.

Amúgy kollégák vagyunk. Legutóbb a veszélyes anyagoknál voltunk, mi ketten, meg egy olasz, akinek erős nyelvi akadályai voltak. És engem kérdezett, hogy van az édes magyarul. És aztán mondta a barátnőmnek, hogy édes, édes vagy, annyira édes vagy. És hát nagyon cuki volt ez az egész, meg minden, de tök rossz, hogy én sose élek át ilyesmit, ő meg minden nap... Amúgy nagyon cuki volt a barátnőm, gyorsan megtanította az olasznak azt hogy "szépségem", és azt mondta az olasznak, szólítson így. Utána kérdezte az olasz, hogy amúgy mit jelent az, hogy szépségem. Megmondtam neki.

De olyan igazságtalan a sors.

2019. ápr. 17. 13:35
 1/8 A kérdező kommentje:
Nem kérek ismerkedős üzeneteket.
2019. ápr. 17. 13:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Talán, ha nem másokhoz hasonlítgatnád magad, akkor képes lennél meglátni saját magadban is a szépet.

És honnan gondolod, hogy te nem vagy valaki(k)nek szép?

És ki gátol meg abban téged, hogy foglalkozz a külsőddel? Hogy pl. sportolj, egészségesen étkezz, vegyél néhány mostani divat szerinti ruhát..stb.

De mindenek előtt foglalkozz önszeretettel, és ne irigykedj a másikra!

2019. ápr. 17. 13:43
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Egy része valóban genetika, másik fele viszont ápoltság és stílus. Ahogy korábban írták, semmi akadálya, hogy jobban foglalkozz magaddal. Találd meg azt a stílust, ami jól áll neked, és jól is érzed magad benne.

De valahol megértelek. Nekem is van csodálatosan szép nő ismerősöm. Egy tág pórust nem látni az arcán smink nélkül sem, hosszú, szőke haj, törékeny, de sportos alkat, csodás arc. Ráadásul intelligens is, több nyelven beszél, több diplomája is van, de nem meglepő módon modellként dolgozik. Hát, én sem vagyok éppen csúnya, de mellette láthatatlan vagyok. Ha megfeszülnék se lennék olyan szép, mint ő. Ez van. Magamból próbálom kihozni a maximumot ilyen téren is, és van is egy 3 éves boldog kapcsolatom. No meg nem mellékes, hogy milyen a személyiséged. Még ha elsőre nem is te vagy valakinek az álomnő, ha kiemelkedően jó belső tulajdonságaid vannak, azok meg tudnak szépíteni egy olyan férfi szemében, aki utána sose akar majd mást. Mert a szépség azért idővel elkopik, így nem lehet és nem is szabad csak arra támaszkodni.

2019. ápr. 17. 13:51
 4/8 anonim ***** válasza:
51%

A szépség relatív!!!

Mindenkinek más a szép!

Nincs olyan ember aki mindenkienek tetszene.

A barátnődnek van önbizalma valószínüleg, ami érezhető rajta. Ezért is kap bókokat.

Magamon is észre vettem már hogy amikor szeretem magam, tetszek magamnak,vidám vagyok, akkor sokkal több bókot kapok a nap soràn.

A barátnőd pedig beképzeltnek tűnik az utolsó pár mondatból ítélve.

2019. ápr. 17. 13:55
 5/8 anonim ***** válasza:
50%
Nekem mindig voltak nagyon szép barátnőim, én átlagos külsejű vagyok, de mellettük képes voltam gyakorlatilag láthatatlanná válni. Mondjuk én a lelkemben olyat soha nem éltem át, amit te írsz, pedig érdeklődtek nálam irántuk a pasik. Szerintem a szépségnek megvan a maga hátránya, elég terhes lehet ha mindenki folyton a bugyidba akar férni vagy beléd szeret két mondat után. Megvan a maga jó oldala az átlagos kinézetnek is, a párkeresést nem lehetetleníti el, viszont nem is kapsz túl sok figyelmet, amit én igazából nem is élveznék.
2019. ápr. 17. 14:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Tapasztaltam már olyant nem is egyszer, hogy elōnytelenebb kinézetū nōk voltak sikeresebbek a pasizásban, többnyire az önbizalmuk miatt, mert barátságosabbak is voltak, jobban eltudtak beszélgetni bárkivel. Tehát nekem mindig is furcsa volt ez a kinézetre való irigykedés. Voltak olyan ismerōseim is, akik jól néztek ki, de személyiségben nem voltak annyira megnyerōek, nem volt oda a környezetük ilyen nōért.

A széplányoknak van egy olyan rétege is, akiket “jégkirálynōként” szoktak emlegetni, hiába szépek, de megközelíthetetlenek, ezért sokan inkább zavarbajönnek ilyen barátságtalan nō jelenlétében. Nem a puszta kinézet miatt lesz valaki vonzó.....

Az az érzésem, hogy a barátnōdnek nem csak a kinézete az egyetlen erénye. Gondolom jellemben is szeretnivaló lehet annál tovább. Lehet, hogy nem csak felületesen kéne nèzd.

Szerintem a kérdésed butácskán hangzik. Nem abban kéne elōnyt keress, hogy “nem vagy szép”, hanem más, pozitív tulajdonságaidban. Egy negatív tulajdonságban nincs pozitív, de ha eltekintesz tōle és a valódi pozitívumaidra helyezed a hangsúlyt, az jobb irány.

Engem sosem hat meg, hogy vannak szebbek nálam. Mindig arra gondolok, hogy kihozzam a saját értékeimbōl a legtöbbet és nem a hiányosságaimon agyalok, mert annak nincs értelme, úgy sincs mit kezdeni vele... vagy végsō soron változtatok azon, amin tudok, hogy elégedettebb legyek, de akkor sem az egyetlen szempont az életemben. Kicsikét sajnálom is azokat, akiket folyton ilyenek foglalkoztatnak és mindig azon pörögnek, hogy nem elég szépek, jobb dolguk nincs is... Elég silány lehet az életük és nem a kinézetük miatt, inkább mentalitás, hozzáállás....

2019. ápr. 17. 14:20
 7/8 anonim ***** válasza:
65%

Vannak az önbizalomhiányos szépségek, önostorozó szépségek, magukkal elégedetlen szépségek.... lehet ilyen vagy :D

32/f

2019. ápr. 17. 14:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Megértelek, mert rám is néha rám jön, hogy nem lenne rossz egyik nap arra kelni, hogy én vagyok Taylor Momsen, de aztán nálam már ez elmúlik. Írják itt a stílust, én pl nem tudok egy konkrét stílust se magamon elviselni, mert sok tetszik, és ormótlanul érezném magam, ha mondjuk csini szőkített hajú csajnak öltöznék, - nem bántani akarok senkit, csak írtam egy példát, - mert nem tudok azonosulni vele.

Én elfogadtam, és ahogy írták, igen, lehet tenni dolgokat, hogy te jónak érezd magad. Ha egyszer komolyan szép akarnék lenni, csomó lehetőségem lenne, hogy edzzek, egészségesen egyek, meg műhajam legyen,meg stb. Érted, ezzel külsőre felfejlesztheted magad, és mindenkinek örülök, akik ezzel segítettek magukon.

De én pl belül is ronda vagyok :D Úgyhogy mondhatni hozom külsőre a belsőm, és nekem előny, hogy így kB senki nem akar megismerni. Mert utálom az emberek nagy részét.

Szóval ez fejben dől el, szerintem. Keresd meg azokat a dolgokat, amikkel te szebbé teheted magad, és keress magadban előnyös tulajdonságokat, amikre büszke lehetsz. Mert valami biztos van.

2019. ápr. 17. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!