Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ilyen hosszú gyászidő normális?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyen hosszú gyászidő normális?

Figyelt kérdés
Egy éve ért véget egy 7 éves kapcsolatom. Tavaly nyáron elkezdtem ismerkedni, de az összes kapcsolatkezdeményem befulladt 1-2 hónap után. Teljesen normális, vonzó férfiak voltak, de valahogy mindnél azt éreztem, hogy a volt páromhoz hasonlítom őket folyamatosan. Hozzá kell tennem, már nem voltam szerelmes az exembe a szétválásunkkor, azt hittem, hamar túl lettem rajta, mostanában mégis rengeteget gondolok rá, hogy lassan itt az egy éves szakítási évfordulónk, és azon is sokat agyalok, hogy miért nem tudtam senki felé őszintén nyitni. Egyre inkább arra jutok, hogy lelkileg még nem álltam/ állok készen egy komoly kapcsolatra, bármennyi is azt éreztem. Ez általános ilyen helyzetben? Mikor leszek vajon túl rajta?
2019. jan. 23. 14:55
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, nekem 3 éve ért véget a kapcsolatom, de azóta sem jött össze senkivel még kapcsolatkezdeményem sem.
2019. jan. 23. 15:02
 2/10 anonim ***** válasza:
53%
Voltam hasonló helyzetben, szintén 7 éves kapcsolat. Körülbelül 1 év volt a gyász időszak és ugyanúgy voltam próbálkozásaim. Aztán kb másfél év múlva megtalált az újabb nagy szerelem és ugyan az elején még eszembe jutott az exem, 1-2 hónap alatt feledtette és rájöttem az új mennyivel jobb, mint a régi. Azóta már annak is vége, majd jön a következő, ilyen az élet :)
2019. jan. 23. 15:24
 3/10 Rockarc ***** válasza:
73%

Inkabb az a problema, hogy az exedet hasznalod referencianak. Szinte tuti, hogy nem fogsz megegy ugyanolyan embert talalni. Egy kezdodo kapcsolatnal ugyis az a fontos, hogy meglasd a masikban azt, amit keresel. A tulajdonsagokra koncentralj, mi az ami tetszik neked benne? Biztos van olyan, amit az exed nem adott meg neked, es megis nagyon hianyzott.

42F

2019. jan. 23. 15:26
 4/10 A kérdező kommentje:

Remélem, engem is megtalál a következő nagy szerelem :)

Próbálok egy ideje ismerkedni, főleg társkeresőn (őt is ott ismertem meg), de az a kevés jelölt, aki potenciális partner lehetne, megvan a kémia, hasonló értékrend stb ott is folyton azt éreztem, hogy ez kevés, a volt párom már jóval többet tett ennyi idő után, pedig az eszemmel tudom, hogy minden ember más, van akinek több idő kell a kötődéshez. Volt olyan pasi, aki nagyon hamar elkezdett kötődni, de őt meg én ijesztettem el azzal, hogy hidegen fogadtam ezeket a dolgait és nem voltam az egészre nyitott. Nem tudom, hogy kéne változtatni ezen, hogy kéne az adott személyt nézni összehasonlítás nélkül. Ja meg az sem segít, hogy a volt barátomnak már fél éve új kapcsolata van, ő sokkal hamarabb tudott újat kezdeni.

2019. jan. 23. 15:34
 5/10 anonim ***** válasza:
Páromnak a 7 éves kapcsolata után 3 évvel jöttem én. Nem beszélt arról, hogy mennyi idő volt a "gyászidőszak", de ő nem keresett görcsösen párt. Ha 1-2 év kell hogy túl legyél rajta, az szerintem abszolút normális.
2019. jan. 23. 15:58
 6/10 anonim ***** válasza:
Lehet akár 10-15 év is, nálam annyi lesz. :)
2019. jan. 23. 17:12
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

A kérdező stílusa, csak mielőtt bárki segítene szeretne neki:

"Anyádnak segíts a szar spamjeiddel, te csaló g*ci."

Mind ez egy chatzy-s link után, hogy a beszélgetés ne félórás várakozásokból álljon. Egy ártatlan chatzy-s linkre :)

2019. jan. 23. 17:24
 8/10 Rockarc ***** válasza:

Utolso, a stilus az egy dolog, de tegyuk hozza, az meg kifejezetten gorenyseg, hogy egy segitsegkerore akarsz ramaszni. Van eleg baja, megis mi a fenet akarsz tole?

42F

2019. jan. 23. 17:32
 9/10 A kérdező kommentje:
Szerintem meg random spamekkel üzengetni gusztustalan segítségnek álcázva.
2019. jan. 23. 17:35
 10/10 anonim ***** válasza:

Én nem tudom miért szakítottatok. De 7 év az sok idő, tehát nem lehetett annyira rossz a kapcsolat, még ha a szerelem elmúlt, de lett egy olyan megismerés egymás felé, amikor már nincsenek nagy meglepetések. Persze erre rá lehet vágni hogy unalmas. Viszont egy új sem lesz ennyi idő után izgalmas.

Ilyenkor miért kizárt az, hogy a régivel újra összejössz? Vagy inkább az bánt, hogy nem hogy jobbat, de még olyat sem találtál, mint az ex?

Nekem volt nemrég ilyen kapcsolatom, és tudom mi zajlik ilyenkor...

2019. jan. 24. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!