Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Karrier vagy kapcsolat, mivel érdemes kezdenem?
18 éves vagyok, egyetemista. Villamosmérnöknek tanulok. Komolyan választás elé kerültem. Több ismerősöm közül is, akik fiatalon becsajoztak, és nem úgy sült el a dolog, ahogy kellett volna. Egy cimborám például úgy járt, hogy szerelembe esett, minden idejét a csajjal töltötte, ami miatt nem tudott tanulni, és sora húzták meg a vizsgákon. Most valami tanfolyamra jár, a csaj meg elhagyta. Egy másik haverom is egyetemre járt, pont az államvizsga előtt csalta meg a barátnője, ami annyira hazavágta, hogy a vizsgán ő is megbukott, és alkoholproblémái is lettek, jelenleg szakma nélkül teng-leng... Én nem akarok így járni, és eddig a környezetemben olyan hatások érnek, hogy együtt a kettő vajon belefér? A csoporttársaim között mindössze 6 lány van, egyik se jön be szerencsére, néhányan bunkók is. A gimiben nem kellettem a lányoknak, néha próbálkoztam, de miután megaláztak ezért, elment a kedvem az egésztől. Most vágynék egy társa, na meg a szexre, de az eszem azt súgja, hogy ne hallgassak a szívemre, most a karrier fontosabb, az induljon be. Sajnos van ellenpélda a családban, hogy muszáj tanulni. Édesapám nem tanult eleget, érettségije után egyből munkába állt, és több mint 40 éve lakatos, a főnökei nagyon kihasználják őt is, meg a kollégáit. Amikor még kérdéses volt, hogy hova megyek gyakorlatra majd (duális képzésben vagyok), az ő munkahelyéről jöttek az ajánlatok, legyek ott gyakornok, voltam ott diákmunkán, nem jött be a közeg. Ezt így csak kiegészítésként hagytam itt, hogy miért tartom fontosnak a tanulást. Ezt itt elcseszem egy szerelem miatt, én is mehetek majd lakatosnak, vagy hegesztőnek... Nem nézem le őket, tisztelem is a munkájukat, tavaly nyáron a diákmunkán láttam milyen a környezet, rájöttem, hogy én nem bírnám, nekem szellemi munka kell majd. Úgyhogy nem kéne elcseszni ezeket az éveket, diplomát kell szereznem, hogy jó életem legyen. És talán majd diploma után jobb is lenne barátnőt találni, akkor már biztos lesz a megélhetésem, a jövőm. Csak jobban kézenfekvőbb lenne az a megoldás.
18/F
Nem zárja ki egymást a kettő, mi pl mindig együtt tanultunk meg beadandóztunk anno az akkori pasimmal egyetemista koromban. :)
Olyan lányt kell találnod, aki nem várja el, hogy napi 25 órát vele foglalkozz, hanem megérti, hogy tanulnod is kell.
szerintem te vagy az első aki logikusan levezette ezt a dolgot úgy,hogy egyet kell értenem.
mert ha a gyár meg puni,vagy pénz,kényelem és egy darabig puni nélkül,akkor inkább az utóbbi.
a gyártól legfeljebb a börtön ami parább élet.
én is voltam gyárban gyakorlaton egy évet,az ellenségemnek se kívánom annyira lehúzós agyilag,akármennyit is fizetnek már érte manapság.
szóval tanuljál meg ha lesz egy kis lóvéd akkor havi 1x menj el örömlányhoz,hogy ha majd össze jön egy jó csaj akkor ne az ágyrutin hiánya miatt pattintson.
Van aki az egyetemi évei alatt több barátnőn, megcsaláson, szakításon esik túl, mégis lediplomázik.
Nem ettől függ, ha normálisan tudod kezelni az érzelmeidet, és tudod priorizálni a dolgokat, a zh előtti hetet nem végigbulizod meg csajozod. Ha pedig nem érti meg a barátnőd, hogy neked most tanulnod kell, beadandót írni, egyetemmel foglalkozni, akkor realizálni kell, hogy nem ő a megfelelő pár a számodra. Az érzelmeidet meg el kell választani a karrieredtől. Nem mehetsz majd be úgy mérnökként dolgozni, hogy te most nem csinálsz semmit, mert bánatos vagy, mert ott még pótvizsga sem lesz, simán kirúgnak.
Szerintem kicsit túlmisztifikálod mind a kapcsolati, mind a karrier részét. Értem én, hogy fontos, de ahhoz azért nagyon egybitesnek kell lenni, hogy minden eszedet elvegye a barátnőd. Ha a barátnőd is egyetemre jár, úgyis meg fogja érteni, ha egy zh előtt vagy vizsgaidőszakban nem tudtok annyit találkozni.
Másik meg, hogy ne legyél ennyire rágörcsölve, lehet, hogy emiatt nincs senkid, mert érzik a lányok, hogy nagyon rá vagy feszülve erre a dologra.
Ne legyél végletes, ennyi. Tudom, kamaszfejjel nehéz a középúton járni, de próbáld meg. ;) A barátaid sajnos lementek pincsikutyába és mindent feladtak, de ezt lányok is megteszik. Nekem is van barátnőm, akivel szigorlat előtt két nappal szakítottak. Ez egy ilyen bicikli. Csináld, ami jól esik és tartsd kézben az életedet.
"És talán majd diploma után jobb is lenne barátnőt találni" Ne legyél hülye, akkor meg azon fogsz sírni, hogy már mindenki milyen tapasztalt te meg szűz vagy és óóóó jaaaaaaj mivé lett a világ, minden csaj ri banc te meg még egy kézfogáson se vagy túl. Ne szúrj ki magaddal.
Pro tipp: járj okos lánnyal, akinek vannak céljai és neki is tanulnia kell, akkor neked is fog időt hagyni. Legyenek neki is barátai, akkor te is találkozhatsz a tieiddel, nem fog a nyakadon lógni. A sort lehet folytatni...
Én azt mondom előbb karrier,rakd le az alapokat szépen.
Ráérsz még csajozni,én igaz volt egy két nőm de nem volt számottevő 26 éves koromig csak programoztam,dolgoztam,angolul tanultam,meg edzettem,és ezt így szinte sehova nem jártam.
Utána bepótoltam kamatostól :)
Én így cselekedtem,nem tudtam volna menedzselni egy kapcsolatot anyagilag sem.
Én azt mondom most rakd le az alapokat szépen,tanulj meg angolul tárgyalási szinten ez alap,a szakmád mellett,aztán németet is toldjad,aztán amint lehet menh egyetem alatt dolgozni akár 40 órában,tudom kemény de hidd el megéri nagyon.
Aztán majd suli után amikor csak dolgozol majd bepótolod a csajozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!