Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk! Titeket zavarna, ha a barátnőtöknek nincs (és nem is lesz) jól fizető munkája?
#1 - simán lehet ennyi a nettó fizetés egyetemmel.
Egyetemi tanársegéd (aki nyilván egyetemi végzettséggel rendelkezik, és nálunk feltétel az, hogy a PhD-tanulmányait elkezdje közben), bruttó 180.000 Ft-ot keres, aminek a nettója 140.000 Ft.
Ha valaki a közszférában helyezkedik el (óvoda, bölcsőde, kezdő tanár), akkor egyetemi végzettséggel ilyenre számíthat.
(Még egy anomália: egy PhD fokozattal rendelkező egyetemi adjunktusnak kevesebb a havi fizetése, mint egy harmadéves PhD-hallgató ösztöndíja.)
Az, hogy jelenleg még nincs az nem zavarna. De az a hozzáállás, hogy nem is lesz, az már nagyon. Miért is dönti el magában, hogy ő sohasem fog tudni jól keresni? Ő magatehetetlen, nem tud tanulni, fejlődni vagy mi? Mindent teremtsen meg helyette a férfi azaz én? Dolgozzak, fejlődjek, gürizzek, szopjak helyette is?
Ebben az esetben előjogokat akarnék a kapcsolatban, pl. legyen a szexben az alárendeltem, azaz csúnya szóval "szexrabszolgám", és nekem lehessen félre kúrni, de neki nem, meg stb. Sok ilyen kapcsolat van amúgy, pont az anyagi különbségek ellensúlyozására.
Szociálpedagógusként is hasonló fizum volt, másfél éve 130 volt a nettóm (területi bónuszokkal), mikor otthagytam a szakmámat végül, azóta sem lett sokkal magasabb. Úgyhogy sajnos reális.
Kérdező, bocsi, hogy női szemszögből válaszolok, de ez pl saját tapasztalat: nem a pasikat zavarta, mindig volt párom, mindig megértették, hogy ez a szakma ennyi, ebből nem volt gond. Még a nyaralás is belefért, mert közszférában tolják a szép kártyát, az meg másra nem jó. :)
A gond ott kezdődött, mikor olyan komoly kapcsolatom lett, hogy költözzünk össze, csináljunk közös életet. Ennyi fizetésből nem lehet félretenni, nem lehet albérletet fizetni, csak szűkösen, arról nem is beszélve, hogyha egyszer lakást akarsz, arra félretenni albérlet mellett lehetetlen... a hitel is necces ennyi fizuval, még ha mondjuk az önrészt kipótolják a szülők. Én ebbe fáradtam bele, a kilátástalanságba, és magam miatt hagytam ott végül a szakmámat - bár fáj a szívem érte, nagyon hiányzik -, nem pasik miatt.
Nyelveket is beszélsz...Ha viszonylag folyékonyan tárgyalási szinten, akkor találsz jobban fizető állást.
Tuti keresnék neked egy jobb állást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!