Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek, hogy kell egy extrovertált hölggyel beszélni, illetve egy introvertált hölggyel? És mi alapján ismerem fel a két személyiségtípust?
A jó kérdéseken múlik. Mindegyikük szeret önmagáról beszélni. Ha jól és sokat beszélteted, nameg mahadról sem rejted el ugyanazokat az infókat (kb), akkor a végén azt fogja mondani, hogy milyen jó beszélgetőtárs voltál, pedig valójában az idő 60-70%-ában ő dumált, te csak kérdeztél és kontráztál.
Az introvertáltak kulcsa a bizalom. Nagyon nehéz elérni, hogy megnyíljanak. Hogy visszakérdezzenek, halkabbak. Bezárkózó testtartást vesznek fel (összekulcsolt karok lábak)
Extrovertáltakkal csak annyi a gond, hogy amikir már belelendültetek, gyakran átveszik az irányító szerepet, tehát ők lesznek azok, akik kérdeznek. De ha kellően unottan válaszolsz, akkor visszaveheted a kezdeményezést 😃
*Bocsi, csak így hirtelen ránéztem egy fölötti kommentre, nem olvastam végig, de megláttam ezt a részt:
"Mindegyikük szeret önmagáról beszélni."
Az introvertált nemigazán osztja meg a saját dolgait másokkal, nem enged annyira közel másokat a lelkéhez; tényleg csak aki elsőre is, meg időközben is szimpatikus lett neki. Az introvertált inkább rejtőzködik, elrejti a véleményét, ha nem kérdezik akkor mindenképpen, ha kérdezik akkor is lehet; mert nagyon érzékeny, és fél, hogy a véleménye feltárásával sebezhető lenne; van már rossz tapasztalata az emberekkel; nehéz neki a bizalom; mert már tudja, hogy milyenek IS tudnak lenni az emberek egymással, tehát van aki tényleg cuki, de hogy milyenek tudhatnak még azon kívül lenni, ő jól tudja; már kiismert egy csomó embertípust, ezért nem feltétlenül nyit mások felé. Lehet olyan, amit csak elzár és megtart magának vélemény; vagy tulajdonsága.
Az nem igaz, hogy az introvertált nem oszt meg magáról dolgokat. Megoszt, csak ahhoz bizalom kell neki, illetve kevés embert enged magához közel. Az extrovertált közvetlenebb, ő több emberrel beszélget.
Szerintem az érdeklődési körben lehetnek nagyobb eltérések. Na meg a közös programokban, ami a beszélgetésen túlmutat. Az introvertált inkább bekuckózik, az extrovertált valószínűleg bulizni menne.
A két személyiségtípust onnan ismered fel, hogy mennyi barátja van, mennyire szeret eljárni. Kb. Más jellemvonások is vannak, de ezeket lehet a leghamarabb észrevenni.
22/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!