Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok terveznétek közös jövőt katona életmódot élő pasival?
Helyzet a következő:
Németországban vagyok mint gyakorlott kutató-fejlesztő mérnök, egyedülálló férfi, 31 éves, talán lehetne a német hadsereghez csatlakoznom, mint "katonai fejlesztőmérnök". Biztos megélhetés, nagyon jó fizetés, társadalmi tisztelet, viszont a katonaéletnek megvannak a a hátrányai mint tudjuk. Bármikor költöztethetnek - akár gyerekkel családdal együtt, vészesebb helyzetekben kb haza se mehetek majd a "munkahelyről", mindenben a hadseregtől függök, illetve ha komoly balhé tör ki valahol akkor elvileg "éles bevetésre" is küldhetnek.
Ez az párkeresési helyzetemet valószínűleg nem fogja erősíteni.
Összejönnétek ilyen életmódot élő úriemberrel?
Kérdező a katonaság is 8 órás munkahely :)
Háború esetén meg eleve mindegy, hiszen akkor mindenkire lőnek, csak a katona legalább megtudja védeni magát!
Az évi 3 hét esetenként lakhelytől távoli gyakorlatozás meg maga az anyagi mennyország, eleve nem napi 8, hanem 24 órában számolják el a napokat (alvásért is fizetnek), meg 60-200%-os fizetés jár!
Testvérem férjének a 3 hét eleve 21 nap a 4-edik hét szabad marad, ez a 21 nap 63-nak van elszámolva, választhat a teljes kifizetés és az 50% szabadság között 50% fizetés között.
Ő a fizetést kéri ami 2 extra havi bér + 65% extrát kap a 63 napra ami további 2 havi bér, tehát a kiküldetési gyakorló időre kapja az alapot + további 4 hónap bérét.
Minimum 5 havi bért kapsz, de 3 hétig nem látjátok egymást az asszonnyal, lehet még örülne is neki :)
20.:
Még nem írta alá a bevonulási szerződést. Pontosan azért vagyok itt is, hogy hölgyek véleményét itt is meghallgassam mielőtt döntök.
Jelenleg mérlegelem a helyzetet.
22.:
Ez így van, de én Németországban valószínűleg optikai fegyerekkel, lézerekkel és egyéb haditechnikai dolgokkal fogllakoznék igen erős nemzetközi kooperációkban.
Emiatt "extrább körülményekre kell számítani" nem hétköznapi katonáskodásra.
Valamint természetesen extrább fizetésre is...
Kérdezø és a válaszadók többsége is túlvízionálja kicsit ezt a témát... Ha Aubagne-ba tartanál az Idegenlégió toborzó irodájába, akkor még lenne is létjogosultsága mindennek, de így?
Mérnök leszel egy speciális területen, ahol egyenruhát hordasz öltöny helyett, ennyi...
Nem leszel többet távol, mintha mondjuk a Siemens-nél dolgoznál, és øk küldenének szakmai konferenciákra, tanfolyamokra / továbbképzésekre.
Amúgy sok sikert, ha végül belevágsz!
(Az itteni válaszok meg ne tántorítsanak el, ha tényleg érdekel szakmailag a terület)
"hanem hogy elküldenek mondjuk 2 hónapra egy másik városba"
Éppen erről beszélek.
Ezt honnan szeded? Tudom, hogy létező dolog, hogy katonáknak családjuk van. És? Ettől még nekem lehet, hogy nem tetszik. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!