Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti is észrevettétek, hogy a legjobb tanácsokat azok adják, akik küzdöttek is?
Sosem kaptam még párkeresés és más szempontjából sem használható tanácsot olyantól, akinek minden kapcsolat simán alaklt, vagy van egy párja gyerekkora óta, de olyantól sem, aki mindig megszívta és sikertelen volt.
Akiknek nehezen indult ez és végül sikerült küzdelmek árán minőségi kapcsolatot kialakítania, vagy legalábbis volt sikere az ellenkező nemnél vagy beletanult az emberekkel való bánásmódba, jobban el tudja magyarázni, mi a baj és használható megoldást tud adni.
Ugyanúgy a külsővel, az tudott igazán normális tanácsot adni, akit nem az anyja nevelt arra, hogy csinos legyen és akit anno szivattak is a külsejével, ő meg maga jött rá és maga rakta össze a megjelenését olyanná, amilyen most.
Nem tudom, nekem ők az igazán hiteles emberek, akik tudják is, hogy mit csinálnak, a többiek inkább csak találgatnak.
Akinek minden simán ment, az ad ilyen "legyél kedves" kaliberű tanácsokat, akinek meg sosem ment, az meg hajtogatja, hogy legyek gazdag meg társai. Ennek semmi értelme.
Ez nagyjából minden témában így van. Egy csomó olyan ember próbál tanácsot adni, akinek fogalma sincs a nála rosszabb helyzetben lévőkről, aztán csodálkozik, ha nem veszik komolyan.
Pl. társkeresés terén vicces, amikor egy olyan ember, akinek a kisujját sem kellett megmozdítani, mert előnyös a külseje és eleve társasági, megpróbál tanácsot adni egy ronda és introvertált embernek. Vagy, amikor a szülő cégét átvett gyerek próbálja megmondani, hogy kell felfuttatni egy céget.
Igen, mostanában egyre többször látom itt is, hogy vannak normális kommentek, tényleg hasznosak.
Ha pedig valaki nem tapasztalt a témában, a találgatás sem feltétlen rossz, hiszen lehet, hogy ezáltal ráébreszti a másik felet valamire, amire ő nem gondolt. :)
Nyilván az tud tanácsot adni akinek van tapasztalata.
Ha te mondjuk zseni vagy egy adott területen nem biztos hogy megérted az átlag ember problémáit azon a területen. Viszont ha keményen szívtál vele de megértetted akkor átérzed más helyzetét/problémáit.
Ez minden területre igaz, legyen tanulás, kapcsolat, pénzügy vagy bármi. Magas lóról könnyű tanácsot adni, de az az igazi tanács amit egy olyan ember ad aki volt igazán lenn is mert átélte a helyzetet:)
Utolsó (nem leszólva téged, sem az érdemeid), azért az oldalt ne keverjük a valósággal:) Itt szimplán válasz szimpátia megy. Ha valakin van + 15 kiló és nem azt mondod hogy ő így is jó stb. valószínűleg 50% dislike-ol. Minél populárisabb választ adsz amivel minél többen tudnak azonosulni annál több ember szerint lesz hasznos mert az ő véleményüket adja.
Nem egy olyan kérdés van ahol az emberek elmondják a tapasztalataikat adott dologgal vagy körülménnyel kapcsolatban és az ő életükből merítve próbálnak meg tanácsot adni/tapasztalatot megosztani, erre dislike-olva vannak akár 30-50%-ig, hiába oszt meg akár tényleg jó(vagy valós) információt, ha az nem tetszik mondjuk a többségnek.
Ezt én is tapasztaltam már. Amikor olyan ropogósan odamondok, akkor gyakran 100%-on áll meg a válaszom hasznossága, amikor pedig valódi tapasztalatok alapján akarok segíteni, sokszor lehúznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!