Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért kelendőbb egy férfias nő, mint egy nőies férfi?
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..
Ez a kérdésnél is meglepően sokan írták, hogy bejönne vagy elfogadnának egy ilyen nőt. Ugyanakkor gondlom ha ez a kérdés fordítva lenne kiírva, akkor jönnének a hozzászólások szinte kivétel nélkül, hogy isten ments nekem egy férfi kell nem egy kislány, engem meg kell hódítani stb.
Talán ez az mutatja, hogy ismerkedésnél könnyebb nőnek lenni?
#2: Ez sem igaz. Gyakorlatilag nincsenek nőkre és férfiakra jellemző tulajdonságok, hanem olyanok vannak, amelyek inkább a férfiakra vagy inkább a nőkre jellemzőek.
Férfias tulajdonságoknak tartjuk pl.:
- határozottság
- szenvedélyesség
- jó fizikai állóképesség
Nőiesnek pedig pl.:
- érzelem vezérelt döntéshozatal
- empátia
- gondoskodás
Ez viszont nem jelenti azt, hogy ezek a tulajdonságok csak a férfiakra vagy a nőkre jellemzőek. Egy nő is lehet határozott, fizikailag erős, illetve domináns személyiség, csak ebben az esetben a férfiak nagy része nem fogja vonzónak találni, mert inkább konkurenciát, mint társat lát benne. Ugyanígy egy férfi is lehet annyira empatikus, gondoskodó mint egy nő, hozhat érzelmi alapon döntéseket, csak akkor ő meg a nők nagy részének nem lesz vonzó, mert nem fogják benne látni a férfit. Persze ezek a tulajdonságok a férfiakban és a nőkben is megvannak, a hangsúly itt az arányokon van.
#3: Azt tedd hozzá, hogy a fiatal nőkről van szó. 30 felett ez az előny kopni kezd, 40 felett pedig már egy nőnek is oda kell tennie magát, ha sikeres férfit szeretne találni. Egyrészt azért, mert konkurenciaként ott lesznek a nála 10-15 évvel fiatalabb nők is (nyilvánvaló előnyökkel), másrészt 50 éves korra már megfordulnak az arányok és több nő lesz, mint férfi. Tehát az a nő egyáltalán nincs könnyű helyzetben, aki 40 felett próbál társat találni.
Attól függ mit értesz “nõies férfi” alatt? Nem föltétlenül kelendõbb, viszont a “nõies férfi” szó kapcsolatot gyakrabban használják pejoratív értelemben, mint a “férfias nõt”. Ha egy férfinak ezt mondanád, akkor kikérné magának és sértésnek venné, úgy érezné magát, mintha leb*ziztad volna. Tehát értelmezés kérdése.
Én is elfogadok nõies tulajdonságokat egy pasin, mint pl. érzelmes, érzékeny, de emellett attól még lehet talpraesett is. Elèggé zavaros is, hogy mit nevezel te “nõies” vagy “férfias” tulajdonságnak, így ez a kérdés fogalmi zavarokat szül. Szerintem férfias nõ sem annyira kelendõ, HA semmilyen nõi tulajdonságai nincsenek a férfiassága mellett. Tehát gondolom sok férfi úgy képzel el egy “férfias nõt”, aki pl. telt idomú, nõies, felruházva + “férfi tulajdonságokkal” is. Akibõl hiányzik az, ami nõvé tenné õt, arról kétlem, hogy annyira vonzó lenne a férfiaknak.
Apám korosztálya szerint már az is "homo" dolog, ha a háztartást egy férfi vezeti.
Én egyedül fogok élni sokáig. Szóval mindent meg fogok tanulni.
Ettől most nőies leszek? Aligha. Undorodom a '80-as években fiatal felnőtt férfitársaimtól és a begyöpösödött sörszagú dogmáiktól.
A nőies tulajdonságokkal bíró férfi egy érzékeny, empatikus, törődő ember, aki alapvetően gyengéd a párjával, szereti a gyerekeket, figyel az emberekre és olyan kellemes.
Szerintem ez vonzó, a gyerekeim apjának csak ilyen kellene, egy kis humorral és játékossággal megspékelve.
Amit itt nyomatnak, az nem nőies vonás, hanem olyan lelki sebek, amik nem az egészséges ember ismérvei. Labilitás, komplexusok, hiszti, gyengeség gyengédség helyett, olyan dolgok, amiket kezeltetni kellene, nem elfogadni.
Ennek mintájára a kicsit maszkulin nő határozott, talpraesett, erős, önálló és ki tud állni magáért. Esetleg tud kicsit perverzebb, vadabb poénokat elsütni, laza, vagány, nincs vele gond. Ez vonzó.
Az olyan férfias nő, aki agresszív, nagyhangú, uralkodó és kicsit "leszarom", csak annak kellene, aki már ürgévé vált lassan a nagy lyukhiányban.
Ami beteges, az senkinek sem kell, vagy csak úgy, ha van számára elég jó, ami kompenzálja. A nemhez kötött jó tulajdonságok pedig szerintem mindkét nemnél vonzóak, nyilván más arány jön be mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!