Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nehéz mai 25 éves pasiknak párt találni?
Saját generációnknak nem nagyon kellünk. Nálunk idősebbek már el vannak jegyezve esetleg anyukák. Nálunk fiatalabbak pedig egy gyökeresen más mentalitás.
Sok munka mellett nehéz manapság párt találni a személyiség pedig ha rendben is van akkor is kell már ennyi idősen a lakás meg a kocsi...
Könnyű párt találni?
Megpróbáltam objektív választ találni a kérdésedre, szegényes eszközeimmel...
Szerintem ezen jelenség lényege több tényezőből tevődik össze.
1. A 20-25 évesek drámaibb elképzeléseket képesek vizionálni, mint az idősebb korosztály. Alaptalanul tévképzetek rabjai is lehetnek, könnyebben befolyásolhatóak. Ez az én tapasztalatom. Természetesen ellenpéldát is láttam. Könnyen lelkesednek, hamar összetörnek. Egy 20 évesnek a fogalmi rendszere nem elég fejlett ahhoz, hogy végső következtetéseket legyen képes levonni az életről komplex módon. Így extrapolálja pillanatnyi állapotát akár az élete végéig is. Átgondolatlanul. Amit ki is jelent, hangot ad keserves szenvedésének.
2. Főként nőknél figyeltem meg ezt a negatív gondolatot.
Szerintem ennek az az oka, hogy egy 20-25 éves nőnek biológiailag ebben az életkorban teljesen magától értetődő a gyermeknemzés. Így ezen deprimált atmoszférából előtűnő borús gondolat érthető is részükről.
3. Az előző generációktól látott modellben gondolkodnak. Akár egy településen különösebb mobilizáció nélkül lelehetett élni egy életet. Stabil munkahelyekkel. Így megteremtve a feltételeket az utódvállalásra, családra, párkapcsolatra.
4. Számomra a legszembetűnőbb változás nem más, mint az internet, a motorizált társadalom, a multikultúra. Egy kelendővé cseperedett nő szó szerint válogathat az alfa hímek közül. Gondoljunk a különféle gps alapú társkeresőkre. Nem a faluból és a városból választ egy középszerű férfit, hanem ezerből egyet jobbra húz a tinderen, a badoon, ír a fb-on vagy éppenséggel a nyugat európai férfiak közül talál partnert. Sajnos ezek a kapcsolatok az alfáknak nem kínálnak mást csak néhány ürítést. esetleg ideig óráig partnert. De semmiképpen sem egy monogám életvitelt előnyben részesítő férfiról beszélünk. A nő ha elhasználódik, eldobják. Viszont a nőben igények keletkeznek, hiszen egy ilyen férfit megkapott. Szeretne alfát ismét, de már 25 évesen inkább a bétákkal kellene beérnie, hiszen a friss árú eléje termelődött. Sokan megugorják a magas lécet is, csak ez a csoport több nőt "termékenyít meg" mint saját egyedszáma. így kiszorítva a bétákat. 100 évvel ezelőtt egy béta jobban tudott érvényesülni, mint most. Illetve egy béta szülőnek béta gyereke lesz akinek az anyagi háttere nem vetekedhet egy alfa családéval.
A konklúzió kettős érzetet kelt, ugyanis ez egy nagy evolúciós ugrás, hiszen több alfa képes megtermékenyíteni a nőket a távolságok könnyű leküzdése és a kapcsolatfelvétel egyszerűsége végett. Ám kevesebb pár alakul ki.
üdvözlettel egy frusztrált béta hím (27)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!