Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mi a legfőbb probléma az ismerkedésekkel? Miért nem megy úgy, olyan komolysággal, könnyedén, mint régen, nagydzüleink idejében?
Fene tudja, én még életemben nem találkoztam olyan emberrel, mint a párom, pedig sok barátom van, és kapcsolatom is volt már előtte :D
#41: Ne érts félre, örülök, hogy nektek összejött és ennyire jól megvagytok. Nem akarlak én lebeszélni róla, persze gondolom nem is tudnálak és ez így van jól. :D Viszont abban is biztos vagyok, hogy ha nem találkoztok valami miatt, akkor egyikőtök sem magányosan élte volna le az életét.
---
Alapvetően mások a régi és a mai kapcsolatok. Korábban ezek elfogadottan az alá-fölérendelt szerepekről szóltak. A férfiaknak kellett udvarolniuk, keresni a kiválasztott nő kegyeit, majd a házasságkötés után megfordultak a szerepek és a nő vált alárendeltté. A férfi szava volt a döntő, az ő nevén volt a vagyon, a nő gyakorlatilag függött tőle és ezért csak a legvégső esetben akart válni. Ez a különbség az idők során csökkent, majd pár évtizede meg is szűnt. Ezzel viszont nem az történt, hogy egyenlőek lettek a felek, hanem a férfiak kerültek hátrányba.
Elméletileg ma két egyenlő félről beszélünk a gyakorlatban viszont a férfi vált abszolút alárendeltté. Ennek az oka pedig, hogy nagyon könnyen cserélhetőek lettünk. Ha a nő lép ki a kapcsolatból, nagyon hamar talál újat, így az kevésbé értékes a számára. Gyakorlatilag bármit megtehet, akkor is lesz férfi, akinek kelleni fog. Ezzel pedig a férfiakkal szembeni elvárások is megnőttek. Talán a sors iróniája, hogy ezeknek az elvárásoknak pedig azok a férfiak felelnek meg leginkább, akik nem szeretnének komoly kapcsolatot, pontosan azért, mert sikeresek.
Hogy mi lenne a megoldás? Szerintem férfi oldalról nem kellene a saját dolgunkat nehezíteni és minden nőre rámozdulni csak azért mert nőből van, illetve minden hülyeségét elnézni a csinos pofija vagy a formás mellei miatt. Ők is csak emberek, nem többek és nem kevesebbek nálunk, bánjunk is eszerint velük. Ha pedig a "hercegnősködéssel" nem érnének célt, akkor kénytelenek lennének stratégiát váltani. Amíg viszont könnyedén találnak olyat, aki mindent elnéz illetve megtesz nekik, addig semmi nem fog változni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!