Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit értünk kellő önismeret, és önbizalom alatt?
Gyakran hangoztatott szavak amelyek feltételei egy társkapcsolatnak vagy házasságának?
Te (...) ki válaszolsz ismered magad ennyire?
Milyen értékeid vannak, és milyen gyengeségeid?
Csak hogy tudjam mit értünk ezek alatt.
Az önismeret nálam nagyon fontos, szeretek tisztában lenni azzal, hogy mit miért csinálok. A párkapcsolatban is elvárom valamilyen szinten, mert elég zavaró tud lenni, ha a másik fél csinál valami butaságot, de fogalma sincs, hogy miért teszi.
Az önbizalom azért elvárás, mert egy kapcsolatban eszem ágában sincs, hogy felépítsem valaki önbizalmát, aztán eszébe jusson, hogy élni akar vagy elszálljon az egója. Az is zavaró tud lenni, amikor valaki folyamatosan panaszkodik a negatívumaira.
Azt, hogy tudom, mennyit érek, mennyi az, amit az életembe tettem, mekkora utat tettem meg az elmúlt x időbem az énfejlődésben, tudom, hogy miben vagyok jól, miben rossz, mire lennék jelenleg képes és ki mit olvashat a fejemre jogosam vagy várhat jogosan és mi az, amit ha mégis valaki számonkér rajtam, nem kell felvennem. Az, hogy tudom, mihez van másnak velem szemben joga és mit engedhet meg magának velem szemben. Például ha valaki elkezdi mondani, hogy örüljek, hogy egyáltalán ő érdeklődik irántam, én csak röhögni tudok, mert semmivel nincs magasabb szinten, mint én és nem szorulok az ő szánalmára és elfogadására. Ugyanez azzal kapcsolatban is, hogy kedves vagyok, de nem vagyok hivatott más seggét nyalni, mert egyenrangúak vagyunk. Ugyanez azzal is, hogy tudom, mit értem el az életben és tudom, mennyire vagyok jó nő önerőből is, épp ezért tudom, mit várhatok egy férfitől, akkor is, ha jó ideig nem lesz rá jelentkező, meg akkor is, ha egy kis suttyó azt mondja, hogy lehetetlent várok. Ugyanúgy akkor is, ha valaki visszautasít és belátom, hogy az emberek különbözőek és nem én vagyok a rossz feltétlenül, csak ő nem erre vágyik és nincs ezzel semmi baj.
Akinek nincs rendben az önismerete, az általában túl sok embernek néz el túl sok dolgot és túlságosan megalázkodik. Vagy elkezd nagyzolni, aztán kiderül, hogy semmihez nincs tehetsége és jobban járt volna, ha nem henceg mindenre, mert tök átlagos.
Sajnos a mai világban az egészséges önértékelés és önismeret luxuscikk lett. Egy csomó komplexusos, beteg ember próbálja a mentálisan összeszedett társait lenyomni és irányítani azzal, hogy játszmázik és minél hatástalanabb a vergődése, annál komolyabb megjegyzéseket tesz arra, hogy a másik mekkora senki és mennyire el van tévedve...Na, itt kell a hit magadban és abban, hogy egy ilyen takony csak azért hangsúlyozza ezt, hogy utána ő lehessen melletted a kiskirály.
Az önbizalom, amikor meg mered szagolni a lábadat a nap végén.
Az önismeret, amikor felajánlod valakinek, hogy vigyázol az értéire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!