Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokszor lehet hallani ezt a frázist, hogy "az exemmel barátságban váltunk el. " Hogy viseli ezt az épp aktuális partner?
Gyakran olvasok újságot, most is egy ilyen celebes-szakításos cikk kapcsán ötlött fel bennem a kérdés.
Szakítani nyilván nem csak úgy lehet, hogy a másikat alázzuk, kisemmizzük, leoltjuk, keresztbe teszünk neki, stb., hanem emberi módon is. Ez általában a kihűléses, baráti viszonnyá szelídült kapcsolatoknál fordul elő: ilyenkor nagyon nincs min összekapni, egyszerűen a felek ráébrednek, hogy a dolog kihűlt, már nem működik és le kell zárni.
A szakítás végbemegy, viszont emberileg a másikat nem akarom ezután sem elveszíteni, fontos maradt nekem, szeretném, ha barátként az életem része maradna.
Csak a bökkenő az, hogy azóta új párom van, újra szerelmes lettem. Az új pár vajon hogy viselheti azt, hogy kedvese barátilag fenn szeretné a kapcsolatot tartani az exével? Nyilván a kötődés megmaradt, és akármikor jöhet egy olyan FB- vagy telefonos beszélgetés, SMS-váltás, ami újra elindít köztük valamit. Az új párnak ezzel a tudattal nehéz lehet együtt élni, a bizonytalanság őrjítő érzése megnehezíti a napjait és a kapcsolatot is nyomás alá helyezi. A féltékenység zöld szemű szörnye felüti a fejét.
Szerintetek hogy lehet ezt a helyén kezelni? Már újra szerelmes vagyok, de a volt párom egy különleges helyet foglal el a szívemben, nem akarom elveszíteni, mint embert. Mi a módja, hogy az exszel való, immár csak baráti kapcsolat működhessen, de az új párkapcsolat se lássa ennek a kárát?
Van esetleg köztetek, aki került már ilyen helyzetbe és ezt ügyesen meg tudta oldani? Egyáltalán, mi a véleményetek erről a jelenségről, hogy lehet normálisan kivitelezni?
Vannak exeim, akikkel jó/baráti viszonyt ápolok, de ha párom van, akkor számukra is alap, hogy a kommunikáció közöttünk 0-ra redukálódik.
Így számomra kivitelezhetetlen az, amit te akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!