Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent, ha egy férfi önállótlan? Lehet valaki magas fizetéssel önállótlan?
Én is meg tudom csinálni. És nem sipítozok minden szarért más segítsége után... Nem szeretem az elkényelmesedett szerencsétlenségeket. Az ilyenek bénulnak meg kocsi nélkül emellé, meg szarnak be, ha valaki azt mondja nekik, hogy csináljanak meglepetést. Egyszerűen képtelenek rá, mert kvára nem találékonyak és bocs, de buták, mint a segg. Egy húspanírozást 2 másodperc kikeresni netről, de józan paraszti ésszel meg lehet csinálni. A csapot meg lehet húzni, elég csak lehajolni, fogni egy kibszott rongyot és szorítani egyet a gyűrűn... Ugyanez a görényezéssel, ha eldugult. Na ne már, hogy valaki ennyire nem talpraesett...
Google. Egy szó. Információ. Komolyan ennyire kibszott nehéz? Még az is fenn van neten, hogy egy rohadt macskát hogy csomagolj be, nem hiszem el, hogy ennyi az életképtelen szar, aki mellette gátlástalanul nyomkodja a kütyüjeit meg facebookozik, meg még a wc-je is okos, de fingja nincs, mit kezdjen vele.
Nagyon képszerű vagy, Solana. Viszont egy szalmabábérvelést folytatsz, ráadásul a személyeskedés sem visz előbbre. A "kib*szott" jelző ismételgetése meg egyenesen visszatetsző. Persze ez utóbbi csak magánvélemény.
Nem vagyok elkényelmesedett, szerencsétlenség meg pláne nem. Én valahogy mindig úgy voltam vele, hogy minél többet tanultam, annál inkább rádöbbentem, hogy milyen keveset is tudok. Éppen ezért nyilvánvalóan elismerem, hogy az életnek egyes területein jobb vagyok, és ezekre koncentrálok. A találékonyságot, pláne az értelmet azzal azonosítani, hogy ki tud húst panírozni meg... egészen enyhén szűklátókörűségre vall. Mármint oké, te ebben vagy jó. Ebben is, mondjuk. Máshoz viszont, amihez mondjuk én értek, hozzá sem tudnál szólni — Google ide, vagy oda. És nem, ettől nem leszel hülye. Egyszerűen másmilyen beállítottságúak vagyunk.
Az információ fontosságára pedig nem szükséges felhívnod a figyelmemet. Bármilyen információt megtalálok, igazából ebből (is) élek. Viszont nem véletlenül írtam, hogy a szakember költségének többszörösét megkeresem addig, amíg megpróbálom megcsinálni helyette a munkáját.
A piacgazdaság a specializációra épül. A társadalmunk egyre bonyolultabb, mert egyre több ember munkájára van szükségünk ahhoz, hogy megfelelő életvitelünk legyen. Ehhez persze kell némi ismeret a világról, hogy felfogjuk, de tény. Bár igaz, vannak, akiknek ez nem tetszik: amishok és társaik. Ők aztán nem életképtelenek.
Össze tudok szerelni egy IKEÁ-s szekrényt, ha arról van szó. Be tudok üzemelni egy új fűnyírót. Viszont nem fogok kutyaházat ácsolni, ha tudok egyet venni.
Mindenkinél máshol van az a szint, amire azt mondja, önállótlan.
Nekem pl., amit ide leírtál, nem utal önállótlanságra. Mármint hogy nem vagy ezermester, aki mindent megjavít, ami elromlik otthon, hanem inkább kihívod a szakembert. Ez számomra azt mutatja, tudod, hogy mikor kell az okosabbat megkérdezni. De pár hete volt egy kérdés egy másik kategóriában, ahol egy ember konkrétan butának nevezte azokat, akik nem állnak neki egyedül megjavítani a kerítésüket például...
Nálam az önállótlanság azt jelenti, ha vki olyan dolgokat nem tud egymaga elvégezni segítség nélkül, amik az életének szerves részei. Nem tud/akar magának összekészíteni egy szendvicset, anyuval mosat-főzet-vasaltat magának. El kell kísérni orvoshoz, ügyfélkapuhoz, csekket befizetni, banki ügyeket intézni, gyógyszertárba vagy helyette kell csinálni, mert "jaj, nem ért hozzá", "fél". Nem lehet elküldeni bevásárolni. Ha bármi kérdése van, nem keres rá a neten, hanem mással derítteti ki. Nem tudja, társasági eseményeket hogy illik viselkedni, nem tud normálisan rendelni egy étteremben, magától nem tudna felöltözni illően egy színházi előadásra. Nem tudja, mi tetszik vagy mi áll jól neki, és folyton másokat kérdezget. "XY, mi a véleményünk" jelszóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!