Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent, ha egy férfi önállótlan? Lehet valaki magas fizetéssel önállótlan?
Lehet, ha mondjuk nem tud magára főzni, nem takarít, más vásárol be helyette (anyuka, feleség), más intézi el a dolgait neki stb.
Az önállóság nem ott végződik, hogy keresek pénzt. Kis túlzással pénzt keresni a h-lye is tud :D
Nem függ össze a fizetéssel.
Nincsenek önálló gondolatai, ötletei, nem tud sehova elhívni, csak oda jön, amit a másik javasol neki.
Nem tudja ellátni magát, vagy ha egyedül él, akkor minimális az a komfort, amit termet magának.
Nyilván ebben a másfajta szemléletmódban is van igazság, amit meg is értek igazából, viszont még egyetlen társadalmi berendezkedés sem hordozott magában olyan hatalmas kockázatot, mint a pénzalapú társadalom, mivel ennek köszönhetően sokkal kiszolgáltatottabbak vagyunk. A pénz igazából csak egy hordozó eszköze az értéknek, önmagában semmit se ér. Régen nem voltak gazdasági válságok, mivel maga az érték volt a hordozó eszköz. Most igazából egy pénzügyi hatalomtól függ az életünk. Arról nem is beszélve, hogy ez a rendszer a környezet elpusztítása és kizsigerelése által nyeri az erejét. Minél erősebb egy gazdaság, annál jobban károsítja a környezetet. Minél jobban károsul a környezet, annál erősebb a gazdaság. Szerintem ez nagyon beteg, és egyáltalán nem egészséges.
Egyébként nem értem, hogy az orvostudomány fejlődése és a pénzügyi berendezkedés közé hogy vontál párhuzamot.
Én nem tartom annyira jó dolognak a kényelmet. Persze, én is kényelmesek élek, de mégse látom, hogy ez hosszútávon hasznos lenne az emberiség számára, mivel az emberek teljesen elkényelmesednek, nem kényszerülnek rá arra, hogy az élet alapjait magában hordozó tevékenységekről bármit is megtanuljanak, és így másoktól kell elvárniuk, hogy ők oldják meg helyettük a problémáikat. Ezáltal teljesen életképtelenek leszünk, és egy nagyobb katasztrófa beálltakor azt se tudjuk majd, hogy mihez kezdjünk.
Igen, a kényelmes életnek köszönhetően képesek vagyunk békében fejlődni, csak majd a középkor szintjére süllyedünk vissza, ha jön valami nagyobb katasztrófa. Pl megszűnik a földön az energiaellátás egy nagyobb szélviharnak köszönhetően.
Ne hidd azt, hogy mindig majd ilyen kényelmes lesz az életünk. Néhány évtized múlva az ivóvízért fognak a háborúk folyni, amit most kényelemből úgy pazarlunk, mintha végtelen lenne belőle...
Szinte kivétel nélkül ház körüli dolgokat hoztatok fel. Én kiállok magamért, nem kerülöm a konfrontációt, intézem a saját ügyeimet, elég jól keresek, stb. Viszont nem vagyok egy házias, gyakorlatias ember. Ha elromlik valami, szakembert hívok. Egyszerűen sokkal jobban megéri így. Nem kezdem el bütykölgetni a dolgokat, mert nem értek hozzá, és amíg sikerülne megcsinálni, háromszor megkeresem a javítás árát.
Nyilván egy villanykörte kicserélése vagy egy mosás/mosogatás berakása nem okoz gondot, hiszen nem vagyok hülye. De ennyi. Ezek alapján én önállótlannakszámítok itteni mércével?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!