Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hogyan kell szeretni? Hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kell szeretni? Hogyan kell adni?

Figyelt kérdés
Anyukám túlszeretett mindig, viszont sose fogadta el tőlem a szeretetet, mert nem tudja elfogadni, ezért úgy hittem kiskoromban, hogy rosszul adok, apukám meg akármit csináltam kritizálta, így sose csináltam semmit idővel. Sose kellett adnom, vagy sose mertem adni. Így ez számomra teljesen idegen. Mi a megoldás? Hogyan lehetne ezt megtanulni?
2017. dec. 6. 22:47
 1/7 anonim ***** válasza:
48%
Én sem tudom hogyan kell, de legalább elképzeléseim vannak, de a gátlásosság mindig megállít, illetve a félelem attól, hogy a végén csak kihasználják, ezért szinte fix. hogy fél szemmel mindig azt figyelném, hogy mennyire kölcsönös a dolog. Nem akarok szolga vagy alárendelt lenni. (De basáskodó és fölérendelődő sem)
2017. dec. 6. 23:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Barátok, párkapcsolatok, bármi személyes élmény? Tanulni gyakorlással lehet, sehogy máshogy. Tölts időt párokkal, vagy olyanokkal akiknek van párjuk, lesd el hogyan törődnek egymással. Ez ötleteket adhat, de megtapasztalni csak cselekvéssel tudod.
2017. dec. 6. 23:07
 3/7 A kérdező kommentje:
az segíthet, ha megfogalmazok jó dolgokat emberekről fejben?
2017. dec. 6. 23:35
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Sosem értettem szeretetet hogyan lehet adni meg elfogadni. Számomra a szeretet egy olyan dolog, hogy valamit szeretek, de a szeretetet nem lehet csinálni. Az inkább egy állapot. És a kifejezése csak töredéke a szeretet állapotának.
2017. dec. 6. 23:53
 5/7 anonim ***** válasza:
48%

Feltételezem a kérdező a kimutatására gondolt. Az a nehezebb dió.

2017. dec. 7. 00:21
 6/7 A kérdező kommentje:
Kimutatni igen. Érezni tudok, sőt azt nagyon is, nem kell azt csinálni. Nagyon együtt tudok érezni emberekkel, zenéket is át tudom érezni, stb, de élőben kimutatni ez nem megy.
2017. dec. 7. 00:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem erre nincs szabály vagy recept, inkább fontosabb hogy figyelj a másik emberre, a reakcióira.

Szerintem kimutatni könnyū, de neked nem az a bajod, hogy nem tudod kimutatni, hanem az hogy félsz attól, hogy mit vesz le ebbõl a másik ember, hogyan értelmezi a közeledésed.

Lehet hogy nekem meg van a határozott véleményem a saját stílusomról és közeledésemrõl, de mások ezt máskènt látják, vagy õk másképp mutatják ki a szeretetüket. Ezeket a különbségeket többé-kevésbé el is lehet fogadni.

Én a családi helyzeteddel szemben azt látnám megoldásnak, hogy barátkozz olyanokkal, akik elfogadóak, nem kritizálnak. Ilyen felszabadultabb légkörben majd ráérzel arra, hogy mit jelent szeretni, nem kell ezt “tanulni”.

2017. dec. 7. 01:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!