Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Létezik olyan hogy valaki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Létezik olyan hogy valaki extrovertáltból introvertált lesz?

Figyelt kérdés
2017. dec. 2. 01:38
 1/10 anonim ***** válasza:
Létsz ezt magyarul
2017. dec. 2. 01:47
 2/10 anonim ***** válasza:
#1 Menj aludni, ha ennek a 2 szó jelentésének nem vagy képes utánanézni. Nem baj, hogy nem tudod, hogy mit jelent, az a baj, hogy fel is vágsz vele.
2017. dec. 2. 01:51
 3/10 anonim ***** válasza:

Amúgy én ilyennel még nem találkoztam, de nem zárom ki, hogy létezhet.

Előző voltam, sziasztok

2017. dec. 2. 01:52
 4/10 A kérdező kommentje:
#1 extrovertált az, aki nyitott/kommunikatív ha kell ha nem kell, az introvertált meg zárkózott/inkább fejben agyalós, ha kell ha nem kell. De nem úgy ám, hogy bizonyos szituációban, hanem általánosan. Viszont ha valaki egy jó ideig ez volt, utána az, akkor az átalakult? Ez lenne a kérdés. Mert én úgy tudom nem lehet átalakulni, de tapasztalataim meg mások.:D
2017. dec. 2. 01:56
 5/10 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben egyik sem voltam, de nyitottabból zárta b felé tendálok már egy ideje.

31/f

2017. dec. 2. 02:26
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen is és nem is, inkább fordítva szokott menni. A temperamentum örökletes, 48-50%-os genetikai meghatározottságot mutat, és már kisbabaként is látszik az illetőn, hogy extrovertált vagy introvertált, sokszor van, hogy gondot is okoz a szülőnek, hogy pl. extrovertált a mama, a baba meg introvertált, és mindig nyűgös meg sír, ha viszi magával és mindenféle ember körülzsongja. (Erre van egyébként egy olyan kifejezés, hogy „goodness of fit”, miszerint többek között a szülőnek is meg kell szoknia azt, hogy esetleg más vérmérsékletű a gyerkőc, mint ő, és ha mellé nehéz temperamentumú(rosszul alkalmazkodik) nem biztos, hogy amit a fejébe vett, az emiatt úgy fog menni, vagy nem megy a gyerek egészséges fejlődésének rovására.) Ilyen értelemben meghatározott, és ha a fejed tetejére állsz, akkor is intro maradsz, vagy extro. Biológiai megalapozottságú a dolog, nagyon lebutítva a kérgi aktivitás (arousal) szintje az introvertáltakban magasabb, az extrovertáltak meg általában épp ezt serkentik olyan erős ingerekkel, ami egy introvertáltat kiborít.

Mivel ez egy skála két végpontja, ne kategóriákban gondolkodjunk, vannak enyhén és tipikusan introvertáltak és extrovertáltak is, és vannak semlegesek is, akiknél inkább a helyzet dönti el, hogy melyik irányra jellemző reakciókat mutatnak. Az életkor növekedésével egyébként eltolódik tudtommal, de minimálisan. Egyébként ez sem egy oszthatatlan egész, vannak fejleszthető részei is.

Ja, és az introvertált nem egyenlő soha a szorongóval, a kiábrándulttal, vagy bármi mással, az introvertált makk egészséges, csak nem szereti a nyüzsit, ahogy az extrovertált sem megalomániás, hanem csak szeret pörögni. Nem jó vagy rossz egyik sem, más. Tény, hogy a mai világ úgymond az extrovertáltaknak jobban kedvez, de ha utánaolvasol, nem lesz nehéz beismerni, hogy miért szokták ezt mondogatni.

[link]

Ha nem volt elég a rizsám, javaslom ezt.:) Online ezt találtam, ami elérhető és viszonylag normálisan leírja a dolgokat magyarul, angol anyag több van és szebb is. Az öröklődésről a 130. oldalon esik szó, a goodness of fitről a 26. oldalon. A 22-23. oldalon láttam, hogy tárgyalja, miben nyilvánulhat meg az extraverzió, és hogy is fest ez, de van szó róla a 48-53. oldalon is, meg még vadászhatsz benne, ezt sem egy ember vizsgálta egy elméleti keretben. Lehet, hogy valamit kihagytam, eltelt pár év azóta, hogy kívülről kellett fújnom, lehetnek benne pontatlanságok, inkább higgy a szakirodalomnak.:)

2017. dec. 2. 04:36
 7/10 anonim ***** válasza:
Gyerekként olyan 4-5 éves koromig extrovertált voltam, aki mindig a középpontban akart lenni és be nem állt a szája, aztán egy trauma miatt introvertált lettem. Néha előjön az extrovertált énem bizonyos körülmények között, érdekes élmény szokott lenni. :D
2017. dec. 2. 05:43
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:)
2017. dec. 2. 12:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Persze, hogy lehetséges. A kiváltó okok is nagyban attól függnek, hogy az illető személyisége milyen erős. Mondjuk jöhet egy random impotencia, here- vagy vastagbélrák, esetleg az eszményi gyönyörű leendő feleségedet - akivel előző este még katartikus orgazmust éltél át - másnap az utastérbe darálja egy 170-el szembejövő autó vagy kamion és egyik pillanatban nagy romantika és álmodozás másik pillanatban meg halál és tragédia. A legnagyobb macsók is ilyenkor magukban elgondolkoznak, hogy mégsem ők a legnagyobb istenek a +18-as péniszük, +180-as magasságuk és álomjóképű kőgazdag pofikájuk dacára. Csak sajnos általában pont az ilyenekkel nem történnek tragédiák és pont inkább ők okoznak másoknak nyomorúságot, hiszen aki extrovertált az általában sikeres, így biztonságos kocsira és drága egészségügyi kezelésre is van pénze. Annyira jellemző egy életkép: Trófeaszöszi a Porsche Cayenne "jobb egyjében" utazik a vállalkozó szépfiúval, karamboloznak és mindketten karcolások nélkül megússzák, míg egy 2 gyermekes család megsemmisül a Suzukiban.
2017. dec. 2. 13:00
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Jó sok (nem túl) bújtatott frusztrációt, irigységet és agressziót vélek felfedezni a legutóbbi kommentben. :D
2017. dec. 2. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!