Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felejtsem el, mert buta vagyok hozzä?
Van egy férfi,aki nagyon szimpatikus nekem. Beszélgetés sorän néha kérdez olyanokat,ami nem alapvetö müveltségi kérdés, hanem az ö szakterületéhez tartozo kérdés. És ekkor jön az olyan megszolaläs,hogy ja te bölcsész vagy. Tényleg müveltebb nälam és 10 évvel több tapasztalata is van. Csak mär ugy érzem vele ezt a dolgot,hogy feszegeti a hatäraimat és ebben nem fogok tudni megfelelni. Nem megfelelni kell,de na értitek. Ezzel csak motivälni akar vagy tényleg kinozni?
Egy huszonéves
Ennyiből nem tudom megmondani hogy valóban a diploma miatt nagy az egója, vagy simán csak véletlenül mindig olyasmi felé kanyarodik a beszédtéma hogy számodra fehér folt témához lyukadjatok ki.
Lehet lenézően és kedvesen is beszélni szakterületről.
Volt barátnőm régészetet tanult. Én biológiát. A kettőnek kevés metszéspontja van, így mikor kissé emelkedettebb témáról is beszéltünk mint a buszmenetrend vagy a fűnyírás, akkor rendszeresen kerültek elő olyan témák, a mikről vagy én vagy ő nem tudtunk sokat.
Ilyenkor nem lekezelően beszéltünk a másikkal, hanem elmondtuk úgy hogy a másik is megértse, befogadja.
(nem az érdeklődési területek különbözősége miatt mentünk szét, hanem a hülye szülei és az én lakhatási nehézségeim miatt)
És tudom hogy sztereotíp a gondolkodásom (sokszor volt már hasznomra) de eltudnám képzelni egy bölcsészről hogy direkt keres valakit, akit a "hazai pályán" megalázhat, és játszhatja mellette az eszét.
Azért kifejezetten bölcsészről gondolom ezt, mert a diplomák hierarchiájában tudjuk jól hogy nem a legmegbecsültebb társadalmilag a bölcsész. Egy orvosnak, vagy mérnöknek, geológusnak nem kell a saját önbecsülését mások lealázásával pátyolgatnia, épp elég társadalmi presztizse van.
Egy bölcsésznek már nem annyira.
Nem vagy buta. Szimplán meg akar alázni, azt akarja éreztetni veled hogy ő sokkal többet ér mint te, okosabb műveltebb.
Az igazán buta nők sose mondják magukról hogy nuták, inkább okoskodnak.
Ha kapcsolatban lesztek számíthatsz a folyamatos megalázásra.
Nem vagy az.
Ez a férfi finoman szólva sem tekinthet rád egyenrangú partnerként, ami nem normális egy párkapcsolatban.
Nem tartom jónak, ha egy kapcsolatban az egyik fél a másik rovására tesz szert plusz önbecsülésre- ez nem vall egészséges, felnőtt jellemre...
Olyan meg nem nagyon van, hogy valaki omnipotens mindent tudó, hiperszuper polihisztor (mert ha lenne, talán azzal is képben lenne mennyire lélekromboló és modortalan az effajta viselkedés).
Biztos vagyok abban, hogy van az életnek olyan akár elméleti, akár gyakorlati területe, amiben te otthonosabban mozogsz... és tudod erősen helyzetfüggő, hogy több diplomával is nem többre értekelné bennem is a partnerem a főzőtudományom, mint az IFRS (nemzetközi pénzügyi beszámolási rendszer) jártasságom :)
Szerintem az a jó kapcsolat, ahol a partneremre szellemileg is fel tudok nézni (sőt oda-vissza) és adott eserben tátott szájjal tudjuk hallgatni a másik elméleti értekezéseit, de akkor sem h..lyéz le :D
Az exem pl egy zseni kategóriájú műszaki vonalas szakember volt- gondolhatod milyen szinten tudtam felfogni a szövegeit- de nagyon szerettem hallgatni, sokat tanultam tőle- meg fordítva is, mert neki meg a céges adózásról nem volt pl lövése se.
Egy közös pont volt azért bennünk: a másik szeretere, tisztelete és az a fajta jószándék, amivel nem amartuk a másikat földbe döngölni.
40N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!