Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Sokan miért tulajdonítanak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokan miért tulajdonítanak akkora jelentőséget egy diplomának a társkeresésben?

Figyelt kérdés
Az alattam levő kérdésről jutott eszembe, amiben a srác el volt keseredve, hogy OKJ-s végzettséggel esélye sincs. Nos, itt vagyok én 24 évesen egy vidéki egyetem mezei gazdaságtudományi képzésén, de még legalább 2 évet kell tanulnom mire eljutok egyáltalán az államvizsgáig. Természetesen a szakmai tapasztalatom nulla, az órák miatt pedig nincsenek szabad napjaim így egy céghez sem tudnék elmenni gyakornoknak (amiért itt vidéken fizetne max 150k-t). Arról már nem is beszélve, hogy a nyelvtudásom is egy középfokú angolban merül ki, amit már évek óta nem használtam. Az meg már csak hab a tortán, hogy egy informatikai OKJ-m van, de semmit nem ér és már mindent elfelejtettem belőle. De mégis verhetném a mellemet Tinderen a csajnak, hogy én ilyen olyan mikroökonómiát és gazdaságtant tanultam. Meg xy cégnél fogok elhelyezkedni, miközben sík hülye vagyok és senki nem alkalmazna. Ezzel szemben van olyan férfiápoló vagy CNC-s ismerősöm, aki már évek óta dolgozik és több milliós autója van. Ennyire meg lehet szédíteni a csajokat az egyetemi végzettséggel? Mert ha igen, akkor én is szívesen kamatoztatnám így a húszas éveim közepén. Hol és milyen csajoknál lehet vele bevágódni?

2017. aug. 30. 13:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

En magamra nezve nagy hianyossagnak tartom, hogy egyik szakot sem fejeztem be. Szerencsemre megelhetes szemszögeböl nincs ra szüksegem. Habar szivesebben foglalkoznek valamivel, ami jobban erdekel, megha több munkaval es alacsonyabb jövedelemmel is jarna...

Tarskeresesben meg sosem ereztem elvarasnak. Pedig többsegeben magas vegzettsegü baratnöim vannak/voltak. Amikor en hozom szoba, hogy engem kisse zavar, hogy PHD-sek es Dr.-ok vesznek körül, mig nekem lenyegeben az erettsegi a legmagasabb befejezett vegzettsegem (es egy OKJ-hez hasonlo, de nem ezen a teren dolgozok) altalaban csak legyintenek, hogy tul van ertekelve. En ezzel egyaltalan nem ertek egyet, de örülök, hogy nem neznek iskolazatlan marhanak.

2017. aug. 30. 14:18
 12/27 anonim ***** válasza:
0%

érdekes, de amikor társkeresős/partner kereső/szexkeresőt használok, akkor a Filter-be én is annyit teszek, hogy ne dohányozzon és minimum végzettség: főiskola

valahogy összehozott már a sors olyanokkal, akiknek nem volt semmilyen végzettségük, és jófejek is voltak, de valahogy mégis más egy olyannal beszélgetni, aki egyetemi tanulmányokat folytatott. Lehet nem okosabb, lehet tapló, de azért valahogy mégis kiszűröm az olyanokat akik nem érdekelnek. (legalább 80%ban)

2017. aug. 30. 14:19
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Már nem emlékszem hol olvastam a következőt, amit nem felejtek:

A gazdagság az, amikor kevés munkával nagy eredményt érünk el. A szegénység meg az, amikor sok munkával kis eredményt érünk el.

Hát ezért érezzük mi diplomások gyakran azt hogy szegények vagyunk. Mert sokat fektettünk a tanulásba, de bevallom hogy például engem az alkalmazotti pozició diplomával sem hoz lázba. De valamikor a szülői gazdaságban tevékenykedtem és nem volt mellette állásom. Az az időszak volt életem aranykora. Mert a saját életem építhettem és a magam ura voltam. Tréfásan úgy szoktam mondani hogy parasztként is nagyobb úr voltam mint mérnökként, ami nem túlzás mert gondoljunk csak bele hogy ma hány sikeres ember van a mezőgazdaságban. A gazdagok egyik kedvenc befektetése a mezőgazdaság, az ingatlan mellett.

Nem a papírok száma a lényeg, hanem a jól megválasztott szakma és a megfelelő ismeretek. Például a fősulin ahol végeztem, görcsösen nyomatták a hallgatókba a GB mértékegységben vagy inkább mázsában mérhető információt. Mégsem lett egyik sem sikeres vele. Azzal nem, hanem valami olyan területen ahol saját maguk döntötték el hogy mi a hasznos infó számukra és nem mások mondták meg nekik hogy az hasznos lesz, ahogy a régi parancsuralmi rendszerben szokás volt.

Még két idézet:

"A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van."

(Bob Dylan)

"A boldogság ott kezdődik, amikor azt csinálsz, amit akarsz, és nem azt, amit mondanak."

A két idézet magáért beszél. Persze fontos a tudás, csak nem mindegy milyen infókat raktározunk el.

Persze nem tagadom hogy agyontanult diplomásként engem is zavar például Győzike vagy a nemzeti gázszerelő sikere, de ez van, hogy a megfelelő infón múlik minden és nem a kilóra mérhető papírokon vagy az évtizedekben mérhető iskolában töltött időn.

Meg az iskola nem feltétlenül arra tanít hogy sikeresek legyünk. Például tudok olyan angol magán nyelviskoláról ahol tiltott tudásnak számít az angol nyelv. Nem vicc. Hátha külföldön jó állást kap vele valaki, netán csak idehaza.

2017. aug. 30. 14:22
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
általában azzal párosítják a diplomát h értelmesebb az illető és /talán/ nem futnak bele egy dikkmánhe stílusú v hasonlóan prosztó valakibe. De a diploma semmire nem garancia, arra főleg nem, h lesz munkád. Az értelem meg jórészt nevelés és szociális környezet/ behatások kérdése.
2017. aug. 30. 15:16
 15/27 anonim ***** válasza:
53%

Inkabb annak tulajdonitanak,hogy mivel foglalkozol.

Mert ha elmondod mit tanulsz vagy milyen vegzettseged van egybol nagyjabol lehet kovetkeztetni,hogy mit dolgozol es mennyi viszel haza.

Ez a vonzo.

Az a baj,hogy igy beszelsz arrol amit tanulsz,es ne haragudj de te rontottad el,miert nem mesz el dolgozni suli mellett,miert nem veszel fel kevesebb orat?

Miert nem jossz at pesti egyetemre,es mehetnel Big4-khoz melozni,keresnel szepen,palyakaezdokent is mar,leleted eleinte nuku de hidd el megterulne szepen,par ev es neked is elsz luxus verdad.

Valamit csinalj mert ez a gaz,hogy nem lesz munkatapasztalatod,old meg,aludj kevesebbett,menj el dolgozni.

Jojj at Pestre,a noket csak az eredmenyek erdeklik,hol elsz,milyen ember vagy,mennyire vagy celtudatos,milyen vonzo eletet elsz.

Suli mellett menj el dolgozni,kevesebb orat vegyel fel,teperj a meloban,aludj kevesebbet.

Akkor tudsz bevagodni ha stabil egzisztenciad van.

Egy orvosi,jogi,IT,mernoki diploma vonzo a nok szemeben,egy gazdagsagi is ha nem turizmus bufeszakon vagy,24 evesen mar illene meloznod.

En 19 eves korom ota melozok egyetem mellett(nem bufeszakon hanem mernokin),es ugy mentem el melozni a szakmamban egyetem mellett,eleinte diakmelokat,aztan full timeba,kevesebb orat vettem fel es kevesebbet aludtam ennyi.

Neked mar egtyik Big4-nal kellene lenni Tax Advisor pozicioban juniorkent.Sot akar mar mediorkent is mert van ilyen is.

2017. aug. 30. 18:13
 16/27 A kérdező kommentje:

"Neked mar egtyik Big4-nal kellene lenni Tax Advisor pozicioban juniorkent.Sot akar mar mediorkent is mert van ilyen is."

Hogy mi? O.O Ezt a mondatot lefordítanád nekem? Big4? Tax Advisor?

2017. aug. 30. 18:17
 17/27 anonim ***** válasza:
34%

"Hogy mi? O.O Ezt a mondatot lefordítanád nekem? Big4? Tax Advisor?"

Ugye csak viccelsz??

Atya Isten ember hat milyen gazdasagi szakon tanulsz te?

Ez olyan mintha nekem javasolnad,hogy menjek a Morgan stanleyhez vagy Googlehoz Java Developernek.

Es akkor en visszakerdeznek,mi az a Google,vagy mi az a Morgan Stanley.Es mi a Java Developer.

Tax Advisor az az adotanacsado munkatars.

Big4 meg a 4 nagy konyvvizsgalo multik gyujtoneve:

-KPMG

-PWC

-Deloitte

-Ernst & Young

Ezek a legjobb cegek gazdasagi,tanacsadoi teruleten.

Neked mar itt kellene lenned mint gyakornok.

Angolul se tudsz amugy?

Remelem igen,mert akkor a te jovod egyenes ut a mekibe krumplit sutni,de akkor keruld el a noket is,mert le se fognak kopni.

Szerintem kapd magad ossze mert ez nem lesz jo.

2017. aug. 30. 18:29
 18/27 anonim ***** válasza:
,,Remelem igen,mert ha nem akkor..." akart lenni
2017. aug. 30. 18:30
 19/27 A kérdező kommentje:
#17: Nincs érzékem az angolhoz. A középfokút is szerencsével tettem le, ami a diploma átvételéhez azért csak szükséges.
2017. aug. 30. 18:42
 20/27 anonim ***** válasza:
0%

Kifogàs.

Akkor menj tanàrhoz,valamit csinàlj mert akkor vàr ràd egy olajszagú büdös konténer ahonnan szeded a krumplit kifele,kapsz nettó talàn 140-t aminek 3/4 elmegy lakàsra,kisebb gondod is nagyobb nem,hogy csajozzàl,mert enni nem lesz mit.

Plusz nõd sem igen lesz legalàbbis akit vonzónak talàlsz olyan tuti nem.

2017. aug. 30. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!