Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért vagyok egyből hímsovinis...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért vagyok egyből hímsovinisztának minősítve, ha nekem is van egy-két elvárásom egy nőtől?

Figyelt kérdés

Manapság tapasztalom, hogy a legtöbb társkeresőn már az elején rákérdeznek a nők, hogy milyen kocsim van és hogy egyáltalán milyen márka.

Pedig direkt igyekszek távol tartani magamat az ilyen csitti-fitti bűbáj lady-ktől, aki kacsaszájjal, műkörmökkel pózolnak a profilképen. Azon felül, hogy számomra taszító, a méretes műkörmeivel tuti nem tesz le elém egy tál ételt. A visszafogott, szolid műkörmök ellen semmi kifogásom, az tud szép is lenni. Az ilyen túlfitneszezett nőktől (egyik ismerősöm szavaival: versenygebe) szintén rosszul vagyok, egy nőn arányosan azért legyen mit szeretni!

(Linkeltem egy képet, nálam mi az a max, ami még belefér: [link]

Lehet erre a képre is mondani, hogy műtermi hulladék, de a lényeget szerintem tükrözi.)

Ha a munkámról kérdez(ne), az nem is rossz, mert jó beszédtéma, hosszan lehet róla társalogni.

Szóval manapság - hogy kolléganőmet idézzem: "Az nem is tekinthető férfinek, aki nem tudja eltartani a barátnőjét." - ha a nőknek lehetnek ilyen elvárásaik, akkor ha nekem csak annyi van, hogy tudjon főzni és a konyhában is állja meg a helyét néha, miért vagyok egyből önelégült, telhetetlen bunkó?

Nem, nem kell ott robotolnia reggeltől estig, az nem lenne életszerű elvárás nyilván, meg néha én is főzhetek, ha már tudok. Meg úgy gondolom, hogy a házimunka párkapcsolatban közös, amíg ő főz, a mosást, takarítást rendezhetem én is, nem halnék bele.

Viszont osztott már ki nő úgy emiatt, hogy legyen már elég, ha szétteszi a lábát, még azt is elvárnám, hogy főzzön, mosson, takarítson?

(Ami meg saját szempont: számomra teljesen lényegtelen, milyen autó visz el A-ból B-be, amíg a házvásárlást meg nem oldom. Nekem az a fontosabb cél, lehet én gondolkozok rosszul, de ez van.)

Szóval kicsit olyannak érzem ezt, mint a nyilvános meztelenkedést. Ha a nők csinálják, akkor mindenki csorgó nyállal és vidáman bámulja tapsvihar közepette. Viszont ha egy pasi menne ki meztelenül az utcára, két lépés utána 30-an vernék agyon a "M***kos szatír!"-t skandálva.

Szóval ha egy nőnek vannak elvárásai, az teljesen rendben van, de ha egy pasinak is lenne, akkor azt egyből a vesztőhelyre kell vinni?

2017. aug. 22. 21:02
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Nyilván nem írnám ki kérdésbe, ha nem tapasztaltam volna ilyet. A baj, hogy valahogy csak ilyenekbe futok bele. Hiába írok rá vagy szólítok le egy visszafogottabb, szolidabbnak tűnő nőt, valahogy folyton ez a "fal" jön szembe.

(Még az első munkahelyemen dolgoztam, ami nyilván pályakezdőként nem járt hatalmas fizetéssel, főleg nem közalkalmazotti bértábla szerint, és nem is teljesen szakmámban elhelyezkedve. Amolyan más nincs akkor ez is munka, a munka meg nem szégyen, több, mint otthon lógatni a lábam. Szájsebészetre kellett mennem, ott volt egy lány is, aki az említett kicsit húsosabb, szolidan sminkelt nő volt. Kicsit elveszettnek tűnt, így szóba elegyedtem vele, hogy oldjam a feszültséget, és elkértem a számát végül. A randin meg a szemembe mondta a munka témánál, hogy nem igazán hangzik valami túl egzisztenciális munkakörnek a beosztásom, és ezzel ő nem igazán tud mit kezdeni...)

És igen, éppen tegnap írtam rá egy kis mosolygós lányra az egyik társkeresőn (androidos alkalmazásos történet), aki nem ilyen tükörben pózolós képekkel volt fent, egy volt neki, de az is egy tökre kulturált. A második mondat után munka, van-e kocsim, és ha - reméli, hogy - igen, akkor milyen? o.O

És ma is megkaptam egyik idősebb kolléganőmtől (igaz, utálja a gyerekeket, nincs is neki, csak egy élettársa, mert a saját kényelmét nem hajlandó feláldozni egy gyerekért, mivel azzal foglalkozni kell) amikor beszélgettünk ebben a témában, hogy én így elvárnám, hogy egy nő főzzön rám? Mert ez undorító...

2017. aug. 22. 21:29
 12/25 anonim ***** válasza:
81%

Hát ez nagyon rossz, én is hallottam már ilyenről. De szerintem ha a házadra lennének rákattanva (hogy van-e, vagy hogy milyen) az sem lenne jó. Bármi ilyen anyagi dolgokhoz való kötődés nekem valahogy nem a kenyerem és ha valaki ez alapján ismerkedik, vagy ítél meg másokat, hogy jó ember-e az szerintem alapjáraton szar.

De legyenek nyugodtan elvárásaid, nem kell foglalkozni azokkal, akik hímsovinisztának gondolnak. Szerintem fogsz találni olyat, aki szívesen főz (pl. anyukám is ilyen) neki az egyáltalán nem teher, hanem imád a konyhában sürögni-forogni, és nem azért mert valaki elvárja tőle :D

Mondjuk én nem vártam/várom el, hogy a barátom pénzes legyen vagy legyen autója/háza (nincs is neki), de ő sem várja el tőlem, hogy főzzek vagy csináljak valami olyat amihez nincs kedvem. Ha nincs kedvem főzni egy hétig, akkor nem főzök. Igazából az esetek 80%-ában együtt főzünk. És így tök jól megvagyunk :D

2017. aug. 22. 21:42
 13/25 anonim ***** válasza:
Mit dolgozol, ha szabad megkérdezni?
2017. aug. 22. 21:42
 14/25 anonim ***** válasza:

Pedig nem olyannak tűnsz, aki villogna a pénzével. Mert általában az olyanokat találják meg az anyagias kislányok először. Én azt mondom neked, hogy rendes pasinak tűnsz, előbb-utóbb majd csak lesz egy csaj, akinek van egy kis esze meg személyisége. Én hálás vagyok nagyon, hogy nem nagyvárosba születtem, és hogy én még tudom milyen egy normális nő meg férfi, vagy egy normális kapcsolat. Ide még hál istennek nem ért le ez a sok plázacica.

De egyébként szerintem egy társadalomnak az ilyen mértékű elkorcsosodása nem csak az egyik nemen múlik. Például én tisztán emlékszem pár éve egy olyan időszakra, amikor minden csaj arra panaszkodott, hogy a pasik csak a pénzükkel villognak előttük, semmi mást nem tudnak felmutatni. Jómagam is összefutottam pár ilyennel, aki egyböl azzal kezdte a randin, hogy jajj hát igen a kocsija így meg úgy meg a havi keresete... Szóval ti kezdtétek :P (poén). Majd csak változik ez is egyszer. Legalább is remélem. Bár azt mondják, ku.vából lesz a legjobb feleség, szóval biztos sok boldog házasság lesz itt pár éven belül.

2017. aug. 22. 21:55
 15/25 A kérdező kommentje:

Most új munkahelyen töltöm a próbaidőt munkahely váltás után. Értékesítési tanácsadó leszek, országot kell majd járni.

Később céges autó is lesz saját használatra is, most egyelőre saját térítéssel.

Alapvetően informatikai végzettségem van, de főleg az alternatív energiák és a passzív, intelligens házak a szakmai érdeklődésem. Programozni nem szeretek, nem is megy annyira (hobbira elég) és nem is érdekel, számomra unalmas és nem tervezem, hogy napi 8 órában egy monitor előtt üljek, főleg nem kezdődő visszerekkel és genetikai hajlandósággal a zöld hályogra.

(Grafikai programok nagyon mennek, szeretem is őket, és azzal nincs is gond, de az orvos is azt tanácsolta, hogy a nagyobb szöveg képernyős olvasását/írását felejtsem el hosszútávon.)

Azon kívül itt 2x annyit kapok kezdőfizetésnek a reklámiparban megszerzett 14 év szakmai tapasztalat miatt, mint az informatikában pályakezdőként (legjobb ajánlatom eddig 160 körüli bruttó volt). Az egyik napelemes cégnél nemrég néztem szét, a legjobb pozícióval járó fizetés bruttó 186 000 lett volna havonta. Az kicsit több mint a fele a mostaninak + itt céges telefon meg céges autó (igaz, utóbbi később lesz).

Szóval inkább azt melózok, amit jobban megfizetnek és szívesen is csinálok, nem ragaszkodom a diplomás szakmámban maradáshoz.

2017. aug. 22. 22:04
 16/25 anonim ***** válasza:
0%
leírva lehet jól hangzik, élőben szerintem csak egy cselédet keresel
2017. aug. 22. 22:13
 17/25 anonim ***** válasza:
95%
Nem cselédet keres. Nőként is azt mondom, hogy egy elég jó munkával, önálló keresettel rendelkező, viszonylag érett gondolkodású pasinak igen is legyenek "elvárásai" (vagy inkább bizonyos tulajdonságok amiket keres). Ugyan úgy, ahogy egy hasonló paraméterekkel rendelkező nőnek is. Azt szokták mondani, hogy bizonyos szint felett nem süllyedünk bizonyos szint alá. Ez a párkeresésre is igaz. Leírták már előttem, de ez nem arról szól, hogy rittyentsen össze egy 5 fogásos vacsorát meg egy porszem ne legyen a lakásban, de minimum legyen már valamilyen szinten igényes a környezetére meg magára. Mondjuk ez meg nem kereset függvénye, egy normális, érett pasi ilyen nőt keres. Hosszú távra ilyen csajjal éri meg tervezni.
2017. aug. 22. 22:47
 18/25 anonim ***** válasza:
89%

Miért keresne azért cselédet mert elvàrja hogy a nô is fözzön? Egy nônél (is) alapnak kene lenni ,hogy tud fôzni.

N25

2017. aug. 22. 22:52
 19/25 A kérdező kommentje:

Ha egy cselédnek csak annyi dolga lett volna a grófi családokban, hogy

- néha!!! főzzön

- takarítson ki, de nem kell orvosi tisztaszoba

- segítsen a mosásban

- a fentieket beleszámítva a házimunkába és munkamegosztással lehessen vele együtt élni a háztartásban

...akkor bizony Istenemre mondom, hogy férfiként én is elmentem volna cselédnek a régi időkben!!! :D

Komolyra fordítva: próbáltam leírni, de valószínűleg a túl bonyolult szövegkörnyezet elrejtette azt az apró információt, hogy én is kivenném a részem a háztartási feladatokból, hiszen ha közösen végeznénk, akkor hamarabb van vége, és amellett, hogy így több idő jutna a közös programokra, az esti intimebb pillanatokban is nem egy lestrapált nő lenne mellettem, hanem egy olyan, akinek még van elég energiája megélni a vágyait/vágyainkat.

Röviden, tömören, érthetően:

Olyan kapcsolatot keresek, ami a kölcsönös tiszteleten, bizalmon, őszinteségen, megértésen, kompromisszumkészségen alapul.

S mindemellett jelen van benne a szerelem is, mely egy definiálhatóan amorfizálódott periférikus komplexum, ami a pszeudoindividualisztikus egocentrumban kiváltja a de jó b***ni érzést... :D

2017. aug. 22. 23:21
 20/25 anonim ***** válasza:

Ezek a sztorik nekem mindig olyan érdekesek...sok barátomtól hallottam már hasonlót.

Én ugyan most egy elhúzódó betegség miatt "eltartott" nő vagyok, de nekem evidens, hogy ha a párom dolgozik akkor én mindent megcsinálok itthon. Épp ma "szólalkoztunk össze", amiért munka után be akart segíteni a sütésbe, én meg mondtam, hogy pihenjen. Nekem normális, hogy "nem engedem" mosni, takarítani, ágyneműt cserélni stb, ő meg "nem enged" pl.fát vágni vagy nem akarja, hogy én ássam fel az egész kertet...

2017. aug. 22. 23:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!