Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ha gazdagok lennétek számítana...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha gazdagok lennétek számítana a másik anyagi helyzete?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogyha az egyik fél pénzes, akkor ő megtehet kb mindent. Bárhová elutazhat, bármit megvehet. A másik átlagos keresettel ezt nem tudná megtenni. Mert a szegényebb nem várhatja el, hogy mindenhová cipelje magával és úgymond a felső körökben mozogjon ő is vele. Meg a szegényebb frusztrálttá válna, hogy úgymond ki van szolgáltatva a gazdag párjának, szóval előbb utóbb veszekedésnél vagy valamikor úgyis előkerülne, hogy de mindent én álltam szóval kuss a neved. Ti hogy látjátok?
2017. aug. 9. 21:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%

Tudom, ez manapság emberiségellenes bűn, de szerintem a hasonló vagyoni helyzet az ideális indítás. Ha később változik az persze más szituáció, de elég rossz indítás a hatalmas anyagi különbség. A gazdagabb elnyomóvá válhat, a szegény rosszul érzheti magát tőle, illetve a szegény válhat potyássá ami előbb-utóbb a gazdagabbnak rossz.

Na, röppenhetnek a kövek felém, mea maximus culpa!

2017. aug. 9. 21:04
 2/13 A kérdező kommentje:
1. Teljesen igazad van! Ez hosszútávon nem működne..
2017. aug. 9. 21:06
 3/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mert még sosem voltam gazdag.

Kívülállóként viszont igazat adok neked, én is ugyanazt gondolom, mint te.

21/L

2017. aug. 9. 21:10
 4/13 Krukutyán Levente ***** válasza:
94%
Szerintem egy másik negatívabb dolog, hogy ha eltérő anyagi helyzet, akkor jó eséllyel gyerekkorban is az volt és ilyen téren nem értik meg egymást. Egy ezüst kanállal a seggébe felnőtt ember nem tud azonosulni azzal, hogy milyen volt zsebpénzből évek alatt ki spórolni egy gépnek az árát pl, vagy hó végén már-már éhezni, hiteleken aggódni. Ezek persze nem jó dolgok, de legalább egy hasonló anyagi helyzetű ember tényleg meg is érti és valahogy szereti az ember, de legalább is én ha megértenek és nem értetlenül néznek.
2017. aug. 9. 21:18
 5/13 anonim ***** válasza:
88%

Megértem, hogy van ez a sztereotípia felénk gazdag emberek irányába, de a pénzt legtöbb esetben a családnak gyűjtik az emberek, nem maguknak. Apám se kényszerítette sose semmire anyámat, "mert az ő pénze", én se bánok így barátnőmmel, mert én fizetek, pedig egyik sem vagyonos családból származik.

Pénztől független dolog, hogy valaki f#sz-e.

23/F

2017. aug. 9. 21:22
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

Ma chateltem egy ismeretlen b.kó sráccal, na a sznobok legalja volt.

Elhordott mindennek, miután nem mondtam meg mennyi éves vagyok mert én csak szimplán beszélgetni szoktam azon az oldalon, ahhoz meg minek ez az infó és mondtam neki, hogy szerintem ő nem beszélgetni akar kötetlenül.

Szeretem az elején tisztázni.

Ezután elkezdte szidni az anyukámat, én pedig megköszöntem neki a kedves szavakat, és megkértem hogy fáradjon ki a privát chat szobámból.

És ezek után elkezdte, hogy ő nem és olyan aljas beszédbe kezdett, ami szerintem még neki is fárasztó lehetett.

Elkezdte az aljas energiavámpir dumát minden info nélkül, hogy én egyedül maradok, nem lesz családom, se gyerekem, és én csak egy csóró vagyok. És ő megvehet mindent amit csak akar, na és ki jár naponta bulizni? Neki bőven van barátja, és szeretik, és én utcára kerülök és k.va leszek.

Ezek után én közöltem vele, hogy lehet, hogy én csóró vagyok, de van amit nem fog tudni soha megvenni és ez az EQ.

Utána elköszöntem tőle, és hagytam hagy aljaskodjon magába.

Addig én fogtam magam és laptopra váltottam és ott chateltem. A chatelés után láttam, hogy még három mondattal próbálkozott aztán kilépett a chat szobámból.

Nos embere válogatja, bár szerintem ez a csávó nem volt gazdag, de ha igen, nos szégyen a gazdagokra nézve a gyűlölködő viselkedése.

2017. aug. 9. 21:27
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

Ja és EQ-ra mi volt a válasza?

Hogy ezt I-vel kell írni. :D

Én írtam, hogy nem az intelligenciáról van szó.

2017. aug. 9. 21:29
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

De a válaszodra a kérdésem, nekem nem számítana.

Én valószínűleg nem járnék gazdagon se puccos helyekre, és jótékonykodnék is titokba, úgy hogy az akin segítettem nem tudná.

Létrehoznék egy környezetvédelmi alapítványt is ahol kutató tudós csapat dolgozna civil emberekkel és önkéntesekkel együtt, hogy a környezetünket megóvjuk, és megelőzzünk problémákat.

Sőt ha a páromnak lenne kedve hozzá dolgozhatna velem is.

Én így segíteném anyagilag, hogy ne érezze kellemetlennek, ha esetleg pénzre lenne szüksége, de nem én lennék a főnöke, hanem az egyik alkalmazott az alapítványnál, hogy ne érezze ezt se megalázónak, de természetesen bármiben segíthetnénk egymást.

Többször a segítség nem mindig pénz formájában jön, hanem mondjuk egy ötlet formájában.

Nem minden a pénz, és nem lehet rajta mindent megvenni. :)

2017. aug. 9. 21:36
 9/13 anonim ***** válasza:

Attól függ, mennyire lennék gazdag. Egy szintig a közel azonos anyagi helyzet a legelőnyösebb (feltéve, ha a pénzhez hasonlóképp áll hozzá a két fél).

De ha olyan szinten lennék gazdag, hogy nem találnék hasonló anyagi helyzetű társat, csak emiatt nem maradnék egyedül. Bár ez nem nagyon fenyeget. :-)

2017. aug. 9. 21:44
 10/13 anonim ***** válasza:

Nekem számítana. Pont amit leírsz, attól félnék. Hogy bennem lenne ez a "ha nélküled élnék, anyagilag előrébb lennék, te meg sehol", ha néha vitatkozunk. Meg nem tudnám, hogy szeret-e egy idő után, vagy csak a kényelem miatt van velem.

Engem ezért is érdekel, hogy amikor egy hétköznapi ember összejön egy sztárral vagy egy Forbes-listás emberrel, akkor mi van? Azonnal a gazdagabb fizet mindent?

2017. aug. 9. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!