Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Piacképtelen diplomás férfiak! Ti mennyire érzitek, hogy hátrányból indultok a nőknél akár egy szakmunkással szemben is?
Úgy értem, már nem csak a mérnök meg az informatikus keres jobban, hanem a szakmunkások bére is több mint egy büfészakos diplomásnak, mert rengeteg értéktelen mihaszna diplomát osztanak ki kis hazánkban.
Mennyire érzitek ezt hátránynak a társkeresésben? Illetve milyen reakciókat szoktatok kapni a nőktől, amikor megtudják, hogy hát nálatok ennyi az annyi, hiába diplomásnak vagy jelölve társkeresőn, vagy élőben derül ki, hogy van diplomád, de szegény vagy?
nem a temahoz fuzodo kerdes:
Minek vegeztel el olyan egyetemet, ami ertektelen diplomat ad?
„Minek vegeztel el olyan egyetemet, ami ertektelen diplomat ad?”
Mert mondjuk olyan dolgok iránt tanúsított érdeklődést amik nem kimondottan piacképesek? Nem minden a pénz...
A dolgok értékét nem csak abban lehet mérni.
Mintha a diploma összefüggésben állna az intelligenciával.....
Ha meg az anyagiak miatt kérdezed, akkor meg aki azért lenne velem, mert jobban keresek, akkor inkább ne is legyen velem.
Informatikus vagyok, csak érdekel a sok nyafogás, amiből végre megtudom, hogy minden ujjamra 10 nő jut, csak azért, mert jól keresek.
(Ui: és magas is vagyok, így mindjárt azt is megtudom, hogy inkább 20 az a 10 nő... az, hogy a valóság nem igazol téged meg úgysem fog zavarni, folytasd kérlek)
Attól függ, mit értesz büfészak alatt.
Nekem pl (nőként) olyan diplomám van, ami éhenhalni sem elég, viszont a szakmám a hivatásom, és soha egyetlen pillanatig sem bántam meg, hogy ezt tanultam, ezt választottam.
Ha a férfi hasonló okokból végezte el az adott sulit ill dolgozik a nemfizető szakmában, akkor ezt nemcsak elfogadnám, de becsülném is.
Ha csak azért, mert "kell a diploma jóaz, addig se kell dolgozni", azt már nem tolerálnám, de szerintem ez a stílus nem csak a diplomán, de nagyon-nagyon sok más dolgon is meglátszik, ergo keresettől függetlenül sem lenne szimpatikus a pasi.
(Első szitura visszatérve: ott is van az a helyzet, amikor nem szabad ragaszkodni az álmokhoz. Én is feladtam a szakmámat egy jobban fizető állásért - ez kellett ahhoz, hogy párommal végre összeköltözhessünk. De ez nyilván nem az ismerkedésnél szempont, csak jóval később.)
Összességében: normális pasi esetén nekem nem hátrány a fizu összege.
"ami éhenhalni sem elég, viszont a szakmám a hivatásom"
Ha nem titok, elárulod, hogy mi ez a szakma?
#9 Nem titok, szociálpedagógus vagyok. Mikor otthagytam a szakmámat tavaly, 130 körül kerestem nettó, és nekem nem volt rossz fizum pótlékok-egyebek miatt...
Azóta kicsit javították a közalkalmazotti bértáblát, de maradjunk annyiban, hogy még mindig nem lenne diplomás bér aszerint, amit itt meg szoktak jelölni átlagnak. :D
Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogyha lesz rá lehetőségem, és nem kell hónapról hónapra számolgatnunk, akkor vissza fogok térni a szakmába, mert minden nap hiányzik - különösen így nyáron sír a szívem, rengeteget jártam hátrányos helyzetű gyerekeket táboroztatni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!