Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért van rengeteg egyedülálló...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van rengeteg egyedülálló ember? Miért nem képes megnyílni az ember mások felé?

Figyelt kérdés

2017. júl. 24. 12:14
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Ja hát akkor nem esett le a dolog :D Hát így már értem mert én is leírtam azt akkor amire ő gondolt.
2017. júl. 24. 12:29
 12/20 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs semmi baj, csak nem úgy mennek a dolgok mint pár éve. Több az elektronikus kütyü és inkább azon tartják a kapcsolatot az emberek. Nem mondom, hogy ez a legegészségesebb, de most ez van a fiatalság fejébe tukmálva, tehát hogy haladj a technológiával. Inkább az interneten nyílnak meg az emberek és nem egymás között személyesen. Persze én itt elsősorban a fiatalabbakra értem ezt(de persze az idősebbeknél is előfordul), és ott se mindenkire.;)
2017. júl. 24. 12:30
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert hiányoznak az emberekből a szociális képességek.

Mit látott a mai 30-as, 40-es generáció, mikor gyerek volt? Anyu hazajön a melóból, rosszkedvűen kimegy a konyhába, megmelegíti a vacsorát, apu leül a tévé elé, kussba nézi a híradót. Vacsora, beszélgetés nuku, legfeljebb "- Mi volt a suliban? - Semmi." szinten. Egyszerűen nem voltak meg a minták, hogy egyáltalán hogyan kell családon belül kommunikálni, bizalmi kapcsolatokat kiépíteni.

A következő generáció (az istenített Y- meg Z-generációs) kölyköknél pedig még rosszabb a helyzet. A kommunikációjuk áttevődött twitterre, facéra, "ok, LOL", "pfff xd" színvonalra. Hogy az istenbe' nyíljanak meg, ha nem tanulták, nem tudják, hogyan kell?

2017. júl. 24. 12:47
 14/20 anonim ***** válasza:
Megnyílnék, ha lenne rá(m) igény, ha lenne kinek. 😂
2017. júl. 24. 12:48
 15/20 anonim ***** válasza:

Csak néhány egyedülálló embert ismerek, csak az ő példájuk alapján nyilatkozom,

-nincs is igénye társas kapcsolatra

-nagyon komoly elvárás-rendszereket állítanak fel, aminek nincs olyan ember a földön aki megfelelne. Vagy ha van olyan, az meg nem áll szóba az illetővel, mert jobbat is kap. És ezekből az elvárás-hegyekből egy grammot nem hajlandók engedni. Ha egyedül öregszik meg, akkor sem!

2017. júl. 24. 12:56
 16/20 anonim ***** válasza:
Mert van akinek egyedül is jó, miért nem lehet ezt felfogni.
2017. júl. 24. 13:47
 17/20 A kérdező kommentje:
13 igen bizony 27 évesen az én családomra ismertem :D Tényleg így volt amikor suliba jártam megkérdezték mi volt mindig a válasz egyértelmű volt SEMMI :D Aztán mindenki vitte be a szobájába a kajáját aztán alig beszélgettünk :D Így belegondolva elég vicces :D Max annyit beszélgettünk,hogy fiam fizesd már be holnap az áram számlát jó van apa ok :D Lezártuk a témát mentem tv-z ni :D
2017. júl. 24. 13:51
 18/20 anonim ***** válasza:

A fogamzásgátló, a válás lehetőségének a bevezetése óta a nők szabadabbak: inkább tanulnak, dolgoznak, minthogy egy rossz kapcsolatba belemenjenek (ha már benne vannak, akkor meg van lehetőségük kiválni belőle). A férfiak úgy gondolom sokszor kaptak esélyt, hogy megmaradjon egy kapcsolat, egy család, azonban 1, mivel máshogy gondolkodnak, mint a nők, ezért ezek tönkrementek; 2, a '90-es évek munkanélküliséget hozott, így (jobban) a férfiak csúsztak le, és (nem törvényszerűen, de) egy mintát "adtak" az utódoknak egy kapcsolat megszűnésére (válások, link életmód, stb.).

Tehát egyrészt a rossz minta miatt, másrészt a nagyobb választási lehetőségek miatt van több egyedülálló. Viszont a média is nagyon "besegít" ezen, hisz "jobbnál jobb" infót adnak mindenkinek, ezzel is szétválasztva az embereket egymástól, és azt üzenve: "nem baj, ha tönkremegy egy kapcsolat, jön helyette másik". Ezáltal beszűkül a kommunikáció, a másiknak való mondanivaló.

2017. júl. 24. 21:45
 19/20 anonim ***** válasza:

- Mert a mai világban, ahol divat lett merő sportból halomra sértegetni, megalázni az embereket, valószínűleg ezt akarják megspórolni. Az okos az más kárán tanul, a hülye még a sajátján se.

- Kapcsolat nélkül is boldog az életük, nem mindenki társfüggő.

- Pszhicés és életmódi okai is lehetnek: aszexek, mizantrópok, antiszociálisak, remeték stb.

2017. júl. 24. 23:35
 20/20 anonim ***** válasza:

"...és azt üzenve: "nem baj, ha tönkremegy egy kapcsolat, jön helyette másik". Ezáltal beszűkül a kommunikáció, a másiknak való mondanivaló."

Én nem így fogalmaznék hogy beszűkül a kommunikáció. Egyszerűen sokan nem is akarják megoldani a problémákat, mert "úgyis jön helyette másik". Aztán talán jön is a másik, majd pár év múlva láss csodát, vele is jönni fognak a problémák. A problémákhoz az ember pedig igen furán áll manapság. Gondolkodás nélkül dobják el a problémás dolgokat és veszik a szép és jó újat.

2017. júl. 25. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!