Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Pénzéhes lettem? Hogy változha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Pénzéhes lettem? Hogy változhatok vissza?

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok, tanulok, dolgozom, második diplomámat nemsokára megkapom, karrierem építgetem. Eddig olyan párkapcsolataim voltak, amikor a párom max pár évvel idősebbek nálam, így nem nagyon volt gyakori, hogy nagy jövedelemmel rendelkeztek volna.

Nemrég volt egy 30 éves kapcsolatom, akkori párom ennyi idő alatt elég szép karriert futott be. Eleinte zavart az anyagi különbség, feszélyezve éreztem magam, majd kezdtem megszeretni. A sráccal közös megegyezés alapján elváltunk egymástól. Azon vettem észre magam, hogy gondolataim már efelé orientálódnak, bár értékrendem megmaradt a továbbiakban is, de inkább jobban figyelek már arra, ki mennyit kereshet. Bűntudatom van miatta és rosszul érint, hogy mégis hogy lettem ekkora haszonleső. Hogyan tudnék ezen változtatni? Tényleg komolyan kérdezem..

2017. júl. 20. 18:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
kevésbé legyél karrierista, mert az bevonzza a haszonlesőséget.
2017. júl. 20. 18:28
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem vagyok karrierista, csak éhenhalni nem szeretnék, ezért muszáj a jövőmről gondolkodni
2017. júl. 20. 18:29
 3/16 anonim ***** válasza:
Végül is nem vagy az, csak picit hagytad, külvilág befolyása neveljen, ne te magad. Mikor érzed magadon arrafelé terelődnek gondolataid, emlékeztesd magad, csak személyiség számít s e témában lévő jellemvonásokkal képzelegj, gondolkodj.
2017. júl. 20. 18:30
 4/16 anonim ***** válasza:
Ingyenélő szeretnél lenni?
2017. júl. 20. 18:34
 5/16 anonim ***** válasza:
akkor vagy pénzéhes ha magadhoz képest többet vársz el és elvárod, hogy a másik fizessen
2017. júl. 20. 18:38
 6/16 anonim ***** válasza:
Nem kell aggódnod, én is így vagyok ezzel. Vagyis, nekem az a fontos hogy a párom nagyon céltudatos legyen, és magának megteremtse a jólétet, ne pedig egy egyszerű alkalmazott legyen aki feltehetőleg soha nem fog kiszakadni abból a rabszolga létből. Én is 22 éves vagyok, bár én most kezdtem az egyetemet, én is inkább arra képezem magam hogy ne alkalmazott legyek, hanem teljes mértékben független legyek. Nem, nem a páromat akarom kihasználni... De nekem fontos az hogy hozzám hasonló legyen a mentalitása. Szerencsére megtaláltam a páromat, és nem panaszkodom :) Ő is mindig úgy intézte az életét, hogy független legyen, vagy pedig vezetői pozíciókat töltött be nagy cégeknél. Lehúzni nem akarom, túlságosan szeretem, amit csak tudok felezek vele, mert nem szeretném ha azt érezné hogy nekem a pénz az fontos. Valamilyen szinten nagyon fontos persze, de a mögötte álló mentalitás még inkább fontsabb. Tesóm fél millió felett keres, alkalmazottként, és hétfő reggeltől vasárnap estig dolgozik. Na ez sem élet, mint ahogy az sem hogy valaki napi 8 órát melózik 100 ezerért. Manapság annyi de annyi lehetőség van amivel ki lehet törni ebből az életből......
2017. júl. 20. 19:22
 7/16 anonim ***** válasza:
62%
Javaslok térdelést egyetemi tanárok, politikusok, vállalkozók íróasztala alatt. 😑
2017. júl. 20. 19:40
 8/16 anonim ***** válasza:
47%

sajnállak titeket, lányok, ezt nőként mondom.

mert nektek majd mindig kelleni fog egy tejelő faszi (szándékos a képzavar!), és emiatt mindig függeni fogtok valakitől, valamitől.

a pasitól, a bankszámlájától... és ha megroppan, ha lecsúszik, akkor ti kisétáltok.

na, ahelyett, hogy golddiggerek lennétek, tanuljatok és dolgozzatok keményen, ha szeretitek a pénzt, teremtsétek meg magatoknak, de saját erőből, saját ésszel és saját munkával, ne pedig a készbe akarjatok beleülni.

szánalom!

2017. júl. 20. 20:08
 9/16 anonim ***** válasza:
Szerintem pont, hogy az segít, ha az ember komolyan veszi a saját munkáját, tanulmányait. Én pl halálnyugodt vagyok, hogy el fogok tudni helyezkedni a szakmámban, tudok is tisztességesen keresni, illetve már van lakásom, ergo teljes az anyagi biztonság. És soha nem néztem, hogy a másik mit végzett és mennyi pénze van, inkább az embert keresem bennük és az alapján válogatok. Szerintem ez a kulcs, hogy elkezdesz foglalkozni a magad dolgával úgy, minthogyha csak magadra számíthatnál. Lényegében így is van, ha csak nem állnak mögötted a szüleid.
2017. júl. 20. 20:38
 10/16 anonim ***** válasza:
45%

"Nem kell aggódnod, én is így vagyok ezzel. Vagyis, nekem az a fontos hogy a párom nagyon céltudatos legyen, és magának megteremtse a jólétet, ne pedig egy egyszerű alkalmazott legyen aki feltehetőleg soha nem fog kiszakadni abból a rabszolga létből. Én is 22 éves vagyok, bár én most kezdtem az egyetemet,"

És a válaszírónak sikerült leírnia pár mondatban a tökéletes magyar egyetemere járó fiatal lányt és gondolkodását.

Ettől jobban én sem tudtam leírni, hogy a pénzt nézi mindegyik:)

2017. júl. 20. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!