Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti is úgy látjátok, hogy teljesen elkopott mára az eljegyzés jelentősége?
Mintha a férfiak csak úgy dobálóznának vele, nincs meg az egésznek a varázsa. Ti nem szoktatok felnevetni, amikor pl. újságban olvassátok, hogy XY néhány hónap járás után eljegyezte a kedvesét?(Pl. mostanában Kiss Ramóna és Sydney van den Bosch lettek menyasszonyok.)
Olyan, mintha be akarnák biztosítani maguk mellé a párjukat, de tuti, hogy nem akarják őket elvenni. El akarják ültetni a komoly, életre szóló kapcsolat látszatát, illúzióját a barátnőjükben, ennyi az egész(közben sokan meg emellett csajoznak is, gondolván, hogy "már a menyasszonyom, úgysem hagy el").
Mit gondoltok erről? Igazam van vagy igazam van? :DDD
Szerintem sincs semmi jelentősége egy eljegyzésnek.
Én a kisemberek szintéj a közvetlen környezetemben tapasztaltam azt, hogy jöttek a lányok az egyetemre eljegyezve. Egyetem végére senki nem lett menyasszony. Felbomlottak a régi kapcsolatok, és mindenki kereset újat, mást.
Az én ismerősi körömben az eljegyzés fontos "rituálé".
Ha valakit eljegyeztek már, akkor 1-2 éve minimum járnak, és komoly szándékaik vannak. A házasságot is kitűzik, hogy mennyi időn belül lesz majd meg.
Hallottam már arról is, hogy xy ismerősömék a jegyességet felbontották, de az mindig drasztikus hír volt, hogy ők szakítottak, pedig milyen stabil volt a kapcsolatuk, és nem csak egy "ja, hát ez van, jegyesek voltak, most szakítottak... kit érdekel?" kategória.
Nem gondolom, hogy az eljegyzés elkopott mára. Aki nem veszi komolyan, annak elkopott. Minden párkapcsolat más.
Amit pedig a magamutogató "celeb" világ csinál, az szerintem gyakran torz, és nem érdemes bármiféle következtetéseket levonni a valós emberi társadalomra.
Az ötössel értek egyet, a környezetemben komolyan veszik.
Az meg hogy melyik celeb, hogy csinál magából hülyét, szerintem semmit nem jelent.
Tényleg nem jelent már semmit. Kb azt jelenti ma már az eljegyzés, hogy "itt egy gyűrű kőcsönbe baz+, hogy más kan még véletlenül se keféljen és nyomuljon rád, mert el vagy jegyezve"
Amúgy a barátnőm nővérénél is ez volt. Hogy jegyben jártak pár hónapig, aztán talált egy jobb pasit és elhagyta a "vőlegényét", a gyűrűt meg visszaadta neki a p1csába.
És még több ilyen esetet is ismerek, tényleg nem jelent az már semmit.
Szép dolog, de szerintem sincs nagy jelentősége. A kapcsolat minőségét nem befolyásolja, hogy van-e gyűrűtök.
17-18 évesen meg végképp nem értem az eljegyzést, és olyankor tuti, hogy a pasi csak be akarja biztosítani magát...Vagy simán csak éretlen.
21/L
én is így látom sajnos. A legjobb, mikor egyutt járnak 7-8-10 éve és végre eljegyzi a férfi a not, de még további 3-4 év az eskuvoig...vagy el se jon
Az utobbi idoben tobb "eljegyzett" embertol is hallom hogy eskuvo, az dehogy lesz, sooot, még ok haragszanak meg, ha vki megkérdezi (én nem, engem nem érdekel más magánugye). de akkor mire jó az eljegyzés? tényleg csak a facebookra meg hogy a no végre "befogja". Nekem az eljegyzés azt jelentené hogy mostantol készulunk az eskuvore, aminek kituzzuk az idpontját, ami lehet akár 2 év múlva is, de valami biztos pont kellene, h legyen az én szememben
Vigyázni kell az eljegyzéssel. A gyűrű valójában egy szelet abból a csőből, amibe belehúzzák a gyanútlan férfit. Aztán meg se harmadolás, se amnesztia!
Viccet félretéve mára valóba megkopott, mert okafogyottá vált az eljegyzés intézménye. Régen az összetartozást volt hivatott prezentálni, s azt, hogy a szándék valóban holtodiglan-holtomiglan szól. Ma a kéthetes ágybetét-kapcsolatok korában nevetséges színjátékká degradálódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!