Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagy elvárásnak számít egy nőtől, hogy egy férfinak 30 éves korára, már igenis legyen egy nettó 300-400 ezer forintos stabil fizetése?
És most itt Magyarországról beszélünk. Ha külföldet választjuk, ott meg akkor egy 2500-3000 Euro nettó azért elvárt lenne egy 30 évét betöltött férfitől. Másképp hogy is akarhatna gyereket vállalni és családot felnevelni?
Ez nagy elvárás?
Ha csak az egyik fél keres, nem nagy, de elég szegényes intelligenciára vall, ha valakit kielégít, hogy otthon ül a gyerekkel és eltartják.
Én magamnak lőttem be, hogy addig nem vállalok gyereket, amíg nekem, a nőnek nem lesz egy stabil 300 ezres bevételem. Egyrészt nem akarom a páromat lehúzni, mert egy dolog, hogy a gyerekre költenie kell, de nekem megvannak a saját női dolgaim, amit nem feltétlenül neki kell fizetnie (smink, fodrász, edzés, ruhák és társai, mert nem szándékozom lepukkant anyuka lenni :D), másrészt meg nem is biztonságos manapság egy férfira támaszkodni. Nem nézem ki a barátomból, hogy lelépne, de bármi megtörténhet, akár lelép, akár baleset... Ostobaság egyszerűen csak úgy gondolkodni, hogy ott a másik, majd ő eltart.
Egy gyereket és egy nőt havi 220 ból eltartok egy házban. 40 a rezsi, 90 a kaja, 70 marad minden másra. Neked akkor vagy több minden más kell vagy nem tudom ezzel mi a gond. Ha jönne még gyerek akkor kéne emellé mellékes vagy jobban fizető állás, de addig ameddig kettecskén vagytok addig mire nem elég neked 120.000 forint havonta ?
30/f
"Másképp hogy akarhatna gyereket vállalni...?"
Könnyen. Oké, egy gyerek sok pénz, de azért az ember nem pottyant egyet egyik napról a másikra oda, lehet gyűjteni a babavárás alatt, kap a rokonoktól úgy is egy halom ruhácskát meg játékot, az meg bocs, de mocskosul gáz, ha egy átlagos háztartásba nem jut "egy tányér" bármikor egy plusz embernek. Ehhez nem kell ekkora fizetés.
Nem nagy elvárás, HA te is seggeltél ennyit egyetemen mondjuk mérnöki szakon, vagy felhúztál egy céget, vagy kiépítettél olyan kapcsolatokat, hogy bejött az élet és tudsz ennyit produkálni. De alapból nem akarnék olyan férjet, aki jóformán versenyló nekem, amíg én vígan lubickolok az ő pénzében. Én szerelemszakmát választottam, mert abból érzem azt, hogy tudnék igazi szakember lenni és hatékonyan dolgozni, akár kutatási területként is választva azt. Nem kapok érte 200-250-nél többet, de nem érdekel. Én inkább azt várom a páromtól, hogy élvezze a munkáját és ne kikészülve/kiégve/idegesen nevelje a gyerekét, ha jut is ideje rá a munka mellett. Bőven ki lehet jönni 3 embernek egy félmilliós fizetésből és ha ketten összerakják a 250-et, nagyjából ott tartunk. És még nyaralni is tudnak belőle, meg kocsit venni, meg akármit. A szüleim jóval kevesebbet kerestek még az akkori árakhoz képest is, mégsem szenvedtem soha a büdös életben hiányt semmiből. Ellenben ha lett volna egy apám vagy egy anyám, aki nem figyelt rám, csak dísznek lett volna meg ATM-nek, lehet, hogy nem lennének ilyen szép emlékeim a gyerekkoromról.
Nettó 300-400 ezer :D ejj de szép nagy összeg! Anyagias-e vagy?
A jelenlegi társadalmi helyzetben 300-400 ezret maximum egy profi programozó keres meg. És erről nem a pasi tehet, hanem a Viktátor, a kormány és a hatalmi elit. Biztos jókedvéből dolgozik mindenki szaréhugyé' futószallag mellett napi 25 órát...
Nem kis elvárás a mai magyar valóságban.
De tudod, amelyik 30-as férfi ennyit keres, az biztosan nem fog szóba állni a hozzád hasonló pénzéhes libákkal. :)
#14 mondjuk ez is igaz :D. A kérdéssel nekem az a problémám, hogy nem feltételezi, hogy a nőnek is legyen fizetése (akár mennyi). Hivatkozik a gyerekre. Pedig a gyerekvállalásig azért el telik valamennyi idő. Nem egy hónap alatt lesz anyuka valakiből. Ráadásul gyes van, családi pótlék van. Ha valakik 3 év alatt jutnak el gyerekvállalásig azalatt a 3 év alatt anyu mit szándékozik berakni a közösbe ? Ha szándékozik őis valamit lerakni az asztalra, természetesen minden amit írtam, tárgytalan. Azt még azért megjegyzem, hogy a kérdés stílusa nem enged erre következtetni.
30/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!