Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért szeretik a diplomások (fiatal nők) reklámozni, hogy nekik főiskolai vagy egyetemi végzettségük van? Közben bolti eladóként, vagy mekiben dolgoznak!
Fél éve hogy szingli vagyok, kb. 1 hónapja úgy döntöttem elég volt az egyedüllétből, és jó lenne már egy barátnő. Elég sok negatív tapasztalatot szereztem, főleg a társkeresőkön.
Rengeteg a léhűtő, sült galambot váró csaj, akik azért mindig büszkén kihangsúlyozzák a végzettségüket. Közben meg nettó 120 ezerért dolgoznak egy butikban diplomásként. És úgy tűnik nem is nagyon akarnak ezen változtatni, mintha mástól várnák el hogy eltartsák majd. Persze azért az orrukat fent hordják, hisz van egy darab papírjuk...amivel esetükben egy nem megfelelően hűtött közegben tárolt gyros öntet elfogyasztása után, a wc-n nagyobb sikert érhetnek el vele, mint a való életben.
Nálam is beütött a krach, nincs diplomám, 4 év alatt nulláról talpra álltam. Azt nem szeretem a diplomásokban, hogy úgy állnak az emberhez miután előjön a végzettség, mintha a 8 általánosból is kibukott volna az ember.
30/f
Azért szeretik reklámozni, mert büszkék arra, hogy elértek valamit az életben. Kitűztek egy célt és azt megvalósították.
Gondolom ismered ezt az érzést, nem?
Az,hogy valaki nem a szakmájában dolgozik, az lehet kényszerpálya. Én se találtam azonnal végzettségemnek megfelelő munkát.
Kérdező, egyébként te hol élsz? Ebben az országban bitang nehéz azonnal a saját végzettségednek megfelelő állást kapni.
Most az a baj, hogy dolgoznak, de nem a végzettségüknek megfelelően? Ha meg munkanélküliek lennének, akkor meg az lenne a bajod, hogy lusták munkát keresni?
Ember, szerintem neked soha semmi se jó!
Egyébként csak megnyugtatlak, a magyar átlagkereset kb nettó 120 ezer.
Én könyvtárosi diplomámmal könyvtárban is ennyit keresek, mert kulturális közalkalmazott vagyok és legalább 10 éve nem emelték fel az itt dolgozók fizetését. És ez nem rajtam, hanem a kormányon múlik!
Jó, én diplomásokat eleve kerülöm, mert 8 általános a max végzettségem. Amit itt írogatnak, hogy diplomával a zsebükben, 120 körül keresnek. Na, ezt nem akarom elhinni. 200 nettóért is nagyon elgondolkodtató, érdemes-é reggelente felkelni.
Azt megértem, diplomája van egy nőnek, szeretné, ha a párjának is lenne.
Neki lehet véleménye, mert mérnök. ;)
30/f
Ugyanez van a külföldön kulimunkát végző kivándorolt nők körében is, kb. 2/3-aduknak büfészakos diplomájuk van (a gazdász diploma is már annak számít). Persze lenézik az olyan, szintén ugyanolyan munkát végző és ugyanannyit kereső férfiakat, akiknek nincs diplomájuk, azért mert ők közgazdászok, de ugyanúgy mosogatnak mint egy 8 általánost végzett egyén.
És még a közgazdásznál vannak sokkal piacképtelenebb alja szakok is, az ilyenekről, hogy andragógia szak még nem is beszéltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!