Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A természetes szelekció utolért? Ezek szerint okkal nem jön össze az ismerkedés?
Az elmúlt napokban ezen gondolkoztam. Látszólag nem állok rosszul: egyedül élek, van autóm, munkám, nem iszok, nem dohányzom, nem drogozom, nincs hitelem, becsületes embernek tartom magam. Tudok főzni, sportolni járok, értek az autókhoz, barkácslélek vagyok.
Egy ismerkedés során sokat beszélek, a legkülönbözőbb témákról, határozott, kezdeményező vagyok.
De éppen második alkalommal kaptam azt vissza hogy ez túl gyors, és túl sok.
Más esetben meg a fordítottja van, hogy nem tudom felkelteni egy lány figyelmét, csak semleges lesz velem.
Belső: komoly falak vannak a fejemben, jelentős önbizalomhiány, szorongás, kezdeti depresszió, "életképtelenség" gondolata, stb.
Mindez persze kívülről nem látszik, és senki nem is gondolná.
De akkor tényleg az lehet, hogy egyfajta természetes dolog miatt nem sikerül? Hiszen szellemileg nem vagyok rendben?!
Fogalmam sincs mit gondoljak.
Nincsenek ebben a városban haverjaim, ismerőseim. A társkeresésbe, sportba öntöm a szabadidőmet.
Felfogható így is, de semmit sem nyersz vele. A természetesség fogalma sehova sem vezet, nem lehet határt találni természetes és nem természetes között, nincs értelme. A szelekció sem ad hozzá semmit a témához.
Szerintem te most csak valamilyen külső indokot keresel a sikertelenségedre, egyrésztazért, hogy valamilyen okot, indokot találj, másrészt azért, hogy a személyes felelősséged alól kibújhass.
>komoly falak vannak a fejemben, jelentős önbizalomhiány, szorongás, kezdeti depresszió, "életképtelenség" gondolata, stb.
Ez a baj, valószínűleg ez érződik rajtad (én is ilyen voltam/vagyok). Én a helyedben azon dolgoznék, hogy megtaláljam, mitől alakultak ki ezek a gátlások, félelmek, és hogy hogy tudnék megszabadulni tőlük.
voltam pszichológusnál.
segített a vele való beszélgetés, elhitette velem néhány napig, hogy a világ nem oylan szörnyű.
de szép lassan ismét rájöttem hogy vagy ő él álomvilágba, vagy az én világnézetem eszméletlen torz.
"A természetes szelekció utolért? Ezek szerint okkal nem jön össze az ismerkedés?"
megideologizálod hogy miért nem jön össze,csak saját magadról akarod levenni a terhet..
fejleszd magad inkább... és igen van olyan hogy nem jön össze,ez van,de legalább tapasztalatot gyűjtesz,ha rájössz mit szúrtál el,ha nem akkor körbe körbe mész majdcsak
engem úgy neveltek hogy eleve gyenge ember aki pszichologushoz megy. "majd adnék én neki munkát aztan elfelejtené a pszichologusát"...
ergo nem tekintik igazi betegségnek. már magamtól az is nagy eredmény, hogy nyitottam és el mertem menni.
de úgyhiszem szükségem lesz még rá.
azt nem tudhatod, hogy nem látszik kívülről. Mindenféle apróságokat észreveszünk tudat alatt a másik testbeszédén, még akkor is ha az a másik azt hiszi, hogy teljesen természetesen viselkedik.
Szóval igen, észrevehetik, még akkor is, ha nem tudatosul bennük, hogy mi zavaró.. a pszichológus pedig egyáltalán nem gyengeség, de talán egy hipnoterapeuta még jobb lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!