Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ilyen nagy a kettős mérce a kövér nők és a kövér férfiak között?
Természetesen nem akarok általánosítani, tudom, hogy ez nem mindenkire igaz, csak találkoztam ezzel a jelenséggel már. Mire értem:
Többször szembesültem már azzal itt is, a neten is, meg a valóságban is, hogy ha egy nő kövér, akkor "legalább van mit fogni rajta", "ne szégyenkezz, szexi vagy", "a kövér nők szexistennők", stb. Ha valaki beszól nekik, az emberek többsége alpári stílusban leosztja a beszólót, meg "jaj lehet lelki gondja van", "betegség" stb. Amíg nem volt reklám blokkoló a netemen, addig folyamatosan felbukkantak oldalt is ilyen reklámok, hogy "a kövér nőknek is szüksége van szexre", "dugj meg egy kövér nőt" stb.
Viszont ha egy férfi kövér/túlsúlyos, akkor meg egyből "fúj, kövér disznó", "sosem lesz senkije", "senki sem fog egy sertésre ráfanyalodni", "undorító", valamint sosem láttam egyetlen olyan reklámot sem, hogy "a kövér férfiaknak is szüksége van a szexre".
Ha egy nő kövér, kap azért sok biztatást, hogy fogadd el magad, találd meg azt, aki elfogad így, sokaknak bejönnek a hurkák stb. Ha egy férfi kövér, akkor egyből fogyjál le, ha akarsz magadnak barátnőd, kövéren semmi esélyed ha csak nincsenek milliók a zsebedben, és így tovább. És itt most nem azokról az esetekről beszélek, amikor egy kövér férfi mellett egy cicababa van, mert a férfi gazdag.
Tudom, hogy nem mindenki ilyen, de miért van ez? Nem hiszem, hogy mindez a biológiára fogható, plusz régebben ha egy férfi kövér volt, az a jómódúságot jelentette.
Én pont fordítva gondoltam a kettősmércét :D
Mert mégis, mi az elfogadottabb?
Ha egy kövér/mackós srác összejön egy vékony lánnyal (vékonyt nem vasággyal 45 kiló értem, de egy 60 kilós lánnyal), míg ha egy kövér/duci lány összejön egy nálánál 20-30 kilóval könnyebb sráccal, akkor ők kapják az ívet.
Ugyanez centire, a férfi lehet magasabb és nem kommentálják, a +20 centit se, ha a lány magasabb, akkor már 5-10, pláne 15 centire jön a kinézés. A férfi lehet idősebb (van egy norma amíg ezt tolerálja a társadalom és ugyanekkora korkülönbséget már elítél, ha a nő javára van).
Értem a problémát, de a mai napig így áll többségében, hogy a férfi akkor is férfi, ha túlsúlyos, míg ha a nő az, akkor automatikus sokszor a bodyshaming (mondom úgy, hogy igen a pasikat is érheti, épp tegnap olvastam a egy férfi élményeit a témában, de a arányairól beszélek).
A nők több megerősítést igényelnek emiatt, természetesen a férfiak közt is van, de százalékosan szerintem kevesebb, már csak azért, mert őket <többségében> nem frusztrálja annyira ez (igen, sokakat igen, de a többséget mondom), aki problémázik a testképe elfogadásán.
Százalékos arány, hány felszabadult, vidám kövér/duci lányt látsz a strandon, aki nem érdekli, hogyan néz ki? És hány kövér/mackós srácot ugyanígy a strandon?
Azért látod manapság többet, hogy a nők fogadják el a testüket, mert végre mernek erről beszélni.
/A túlsúly, de minimum teltebb alkat férfiban és nőben is jelentett bizonyos korokban jómódúságot, ez csak kulturális berögződés./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!