Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ilyen önbizalomhiányos manapság mindenki?
Biztos már ti is tapasztaltátok - bárkivel is beszélgettek, szinte biztos, hogy a másik mondandójába vegyülni fog valamilyen mértékű "önostorozás". Vagy lehülyézi magát, vagy nem tartja elég jónak valakihez/valamihez, vagy rondának tartja magát...
Van egy nagyon csinos, értelmes lányismerősöm, nemrég összefutottam vele, váltottunk pár mondatot, aztán szóba került, hogy - idézem - "na, ma se sikerült eljutnom a postára, persze, mert olyan hülye vagyok, mint a xar". De az is jellemző, hogy ha bókolsz, megdícsérsz valakit, akkor csak hümmögés a válasz, rosszabb esetben elkezdi ecsetelni, hogy ezzel is problémája van magán meg azzal is... Te pedig inkább másfelé tereled a szót, mert kényelmetlenül kezded érezni magad.
Miért van ez a jelenség? Miért tartják az emberek magukat egy senkinek, egy rakás xarnak? Vagy ez csak a jól ismert "magyaros" panaszkodás? Esetleg álszerénykedés? Mit gondoltok?

Szerintem az az oka, hogy a fészbukon meg az instagramon van néhány ilyen semmirekellő fa5zkarika, akik amúgy a népességnek legfeljebb a tízezred-részét alkotják, akiknek gyakorlatilag az a munkájuk és az életük, hogy éjjel-nappal tolják ezekre a felületekre a jógázós-gyúrós-szelfizős-tengerpartonpózolós álművészkedős képeiket, és ezzel rohadtul önbizalomhiányossá és frusztrálttá tesznek minket.
Elhitetik velünk, hogy az a normális, amit ott látunk, és hogy mindenkinek úgy kéne élnie.
És nekünk, átlagembereknek esélyünk sincs annyit foglalkozni a testünkkel, hogy napi 2-3 óra edzés, meg napi 2-3 óra önfotózgatás, mint nekik.
Mert dolgozunk, mert tanulunk, stb.
És ettől frusztráltak vagyunk, hogy egy lehetetlen ideálra akarunk hasonlítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!