Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van egy srác aki minden csajnak akivel megismerkedik elkezdi mondani hogy "nem felszedni akarlak, ilyen szép lánynak biztosan van pasija, amúgy se lenne esélyem". Miért mond ilyeneket?

Figyelt kérdés

Ismerösöm a srác, nagyon rendes, semmi baj nincs vele. Sportos, átlagos 180cm, nem egy jó pasi arcra de simán össze lehetne jönni vele. Jó kiállású, magabiztos, simán leszólít bárkit, ezért is fura hogy a semmiböl ilyen szövegeket mond! Megy a beszélgetés, jó a humora, látszik a csajokon hogy kedvelik, nem utasítanák el, aztán elkezdi ezeket a szövegeket elérhetőség cserekor. Fülem hallatára mondta többször pl "nemám azt hiszed hogy fel akarlak szedni, nem azért kértem el, ilyen pasival úgyse jönnél össze, jobb csaj vagy te annál"

Mi a fene baja lehet? Nem is szokott barátnöje lenni pedig simán lehetne neki! Még a legszebb csajok is járnának vele. Hogyan tudok neki segíteni? Mit mondjak neki? Mi lehet ennek a hátterében? Mert amúgy tényleg nagy az önbizalma, nem is értem!

És nem én vagyok a srác mielőtt valaki rákezd! És nem meleg, a haverjainak sokat mondja melyik csaj tetszik neki!

2017. máj. 14. 18:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Jaj, férfiban és nőben is van ilyen, pár barátnőm csinálja ezt, "jaj, de szarul nézek ki", "jaj, de nagy ebben a seggem". Aztán hatásszünet, hogy dicsérd meg.

Úgy vagyok vele, ha valaki eldönti magáról, hogy milyen, akkor hiszek neki. Akkor neki nincs esélye. Ő döntött így.

2017. máj. 14. 19:29
 12/18 anonim ***** válasza:
Ezek az igazi lúzerek. Nem az a lúzer, aki nem jön be a lányoknak és tisztában van ezzel (mert van önkritikája), de ennek ellenére jól érzi magát a bőrében és nem alacsonyítja le magát mások előtt.
2017. máj. 14. 22:07
 13/18 anonim ***** válasza:

Rengeteg embernek egy szemetessel egyenlő empátiája van itt kb., és az instant csőlátásnak köszönhetően csak olyat tudnak ideokádni, hogy mi a rossz ezzel a sráccal, mitől lesz ő egy szánalmas ember(még ha szavakkal nem is így fogalmazzák meg, de erre megy a célozgatás), mitől lesz ő kevesebb mint mindenki más. És ez minden egyes kérdésnél. Keresni a rosszat a másikban, aki különcként megvédi esetleg abban is megtalálni a rosszat. Annyira negatív ez az oldal, hogy problémára még inkább problémát halmoz, mintsem megoldja azt. Gratulálok társadalom, le a kalappal. Ettől függetlenül van sok jó ember is ezen az oldalon, de te ott a másik oldalon ahogy olvasod ezt, ne érezd egyből magad annak.

Egyébként hogy hogyan segíteni ennek a srácnak? Az önbizalmát lehetne növelni, ha pl te egy lány vagy, vagy ha van egy lány barátja, akkor az ha megdícsérgeti a geszutsait, megdícsérgeti a ruháját akár, a haját, akármi amit őszintén meg tud dícsérni, lényeg hogy lánytól jöjjön, és valami vele kapcsolatos pozitív megjegyzés legyen, na az növelne az önbizalmán.

2017. máj. 14. 22:30
 14/18 anonim ***** válasza:
57%
Akkor pátyolgasd az ilyen embereket, véletlenül se szembesítsd őket azzal, hogy hülyén gondolkodnak és hülyeségeket csinálnak. Szerintem általában jobb kendőzetlenül kimondani az igazságot, lehet hogy akkor fáj, de hosszútávon hasznosabb, mint tutujgatni valakit.
2017. máj. 15. 10:38
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem arról van szó, hogy tutujgatni kéne valakit, mert mindenkit lehetne, minden emberben van "hiba", hanem hogy ne tegyünk úgy, mintha ők ezzel milyen kevesek lennének már, hogy ilyenek, szembesíteni lehet empátiával is, megértően is(hiszen az utcán se mondod a szemébe egy embernek ha elesik, hogy "milyen béna vagy", mert nem ismered), ugyanúgy lehet őszintének lenni, és talán kevésbé arra fókuszáltatni a másik felet, hogy milyen béna dolog amit csinál, amit lehet hogy nem is direkt csinál, tehát nem taktikázgat, csak egyszerűen nem érzi magát komfortosan ebben az egész szituációban, és nem tudja mit csinálhatna. És egyből minden ember nem arra fókuszál, hogy hú lehet csinálhatnád ezt, vagy csinálhatnád azt, megpróbálhatnád esetleg ezt vagy amazt, hanem milyen béna már, csak nem tud csajozni az a problémája, rossz a taktikája, így járt, hülyén gondolkozik stb stb..

Azt vettem észre, hogy sok ember át se tudja látni a másik helyzetét úgy, hogy talán van jó is az emberben(mert mint hiba, ilyen is van mindenkiben), és amint egy problémával kapcsolatban kérnek segítséget, inkább még jobban ellehetetlenítik, és a problémáit még jobban felnagyítják, mintsem arra fókuszáltatnák az emberkénket, hogy mi az a jó dolog amire fókuszálhatna, és ami erősségére játszhatna. És egy dolog a negatív dolgokat belátni és elfogadni, de ez is úgy a legeredményesebb, ha az empatikusan megértően van tálalva, és előtte kiemeltük a jó dolgait, hogy utána belátóbb legyen a rosszakkal is.

Mindegy kár is ezt szerintem erőltetni ezt a "vitát", nem akarlak megváltoztatni, senkit se akarok megváltoztatni itt, csak leírva én is jobban átlátom a saját gondolatmenetemet, meg jól esik ennyit irkálni.:)

2017. máj. 15. 12:08
 16/18 anonim ***** válasza:
40%

Nem vagyok puncis szeretetszolgálat.

ÖNbizalmat ÖNmagától szerez az ember.

2017. máj. 15. 12:38
 17/18 anonim ***** válasza:
Senki se kérte hogy az legyél, csak ne legyél az ellenkezője:D Nem csak a két véglet létezik. Önbizalmat önmagától szerez az ember, de ahogy sutba is tudja vágni sok más ember egy ember önbizalmát, így javítani is tudják. Csak azzal hogy a helyes útra terelik. Attól nem lesz senki puncis szeretetszolgálat, hogy segít másnak abban amit önmagától egyedül nem tud megoldani, szerinted a pszichológusok mit csinálnak éjjel nappal?:D De ha jót nem tudsz csinálni egy adott helyzetben, attól még rosszat se muszáj.:D
2017. máj. 15. 12:56
 18/18 anonim ***** válasza:
#16 Mármint a férfi. De mi is akarjuk azt amit a nők, hogy másoktól szerezzük az önbizalmat: facebook szelfik, dícséretek, stb mert egyenjogúságot akarunk :D
2017. máj. 15. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!