Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megtudnátok válaszolni ha egy pasi lakik otthon, akkor az miért mamahotel, ha egy lány lakik otthon akkor meg jajj szegény, drága az albérlet, jobb otthon. Miért alakult ki ez a mentalitás?
Nagyobbrészt ezen az oldalon olvastam hasonló véleményeket, de néha társkereső oldalon is találkoztam hasonló véleményekkel.
Élőben még nem nagyon hallottam ilyet.
Miért alakult ki ez a kettős mérce, ismerkedésnél?
Mikor ugyanolyan nehéz albérletet fenntartani egy nőnek is, mint egy pasinak.
Én nem tudom ezt megválaszolni, érdekelnének a vélemények.
Én fiataloknál sosem láttam ezt elvárásnak, nekünk sem volt az az egyetem idején, de azért harminc felett elgondolkodtató. Nem azt mondtam hogy kizáró ok, de elgondolkodtató.
Persze ez nem az ismerkedést zárja ki hanem azt jelenti, hogy az ember lányában ilyenkor felmerül, hogy mennyi önállóságra képes, házi munka, ügyek intézése stb területén. És vajon gyűjtött vagy elszórta amit keresett? Mennyire felelősségteljes? Hiszen nem került igazán olyan helyzetbe, hogy ez kialakuljon.
És persze a fő dolog: anyuka főztjével, vasalási technikájával és házvezető módszereivel senki nem kíván versenyre kelni.
Ilyenkor egy nő alapvetően attól tart, hogy a mama főztje mindig jobb, anyuka mindig jobban csinálja, viszont a férfi az önállóság területén nem mutat olyan kiemelkedő teljesítményt, ami pedig egy nőnek biztonság érzést nyújt.
Persze mindez kiderül az ismerkedés során. Én úgy gondolom, hogy ha egy férfit vonzónak talál egy nő akkor ennek ellenére is ad neki egy esélyt, ha pedig nem, akkor nem emiatt nem.
Én is úgy látom, hogy a nők sokkal háziasabbak, elmosogatnak, elpakolnak, beindítnaka egy mosást, megfőznek ha úgy van.Így kevésbé "gáz",hogyha otthon lakik az ember.
A fiúk nagy része viszont egy fűszálat nem tesz keresztbe otthon, így jogosan lehet mamahotelezni ,ha huszonévesen úgy kiszolgálják, mint egy kisgyereket.
Ha a férfi otthon lakik még, de segít a háztartásban,abban szerintem semmi gáz nincs.
Amúgy a 10#-nek igaza van, meg kell nézni az albérletes hirdetéseket. Ha az ember nem akar egész albérletet kivenni,csak szobát, akkor szinte mindenhova lányt keresnek! Férfiként nagyon nehéz lehet albérleti szobát találni.
Talán igen, talán nem. Ha jó állás miatt elköltözik otthonról a nagyvárosba, akkor albérletbe kényszerül. Ha szobát bérel és másokkal osztozik, akkor is tanul önállóságot. Ha a cég biztosít neki lakást, szerencsés. Akkor is ha rokon, ismerős lakásában lakik. Én csak arra utaltam, hogy más dolog anyukánál lakni és pénzt gyűjteni lakásra stb mint anyukánál lakni és elszórakozni mindent, mert otthon ki van szolgálva és miért menne el? Pontosan ez az otthon lakó életmód az ami esetleg kialakítja azt a hozzáállást, hogy minek spórolni, így megvan mindenem, jó ez így stb. És valójában fogalma sincs, mennyibe kerül egy saját háztartás vezetése. Azon kívül ha magát kell eltartania, nagyobb valószínűséggel próbál meg piacképes munkaerővé válni.
Tehát más - más motivációval is lehet otthon lakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!