Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Itt a fontos változás ideje! Hogy kezdjek hozzá?
Sziasztok!
25éves vagyok,autószerelőként dolgozom egy családi vállalkozásban egy nagyobb műhelyben.(Aminek majd az irányítását később nekem kell átvenni)
A következőknek a hiányát tapasztalom magamon az életben
-cél tudatosság( nincs célom)
-törtetés előre
-kihívás (nem szeretem, jobb a rutin amit már tudok és könnyű)
-saját döntések hozásának hiánya
-ön fejlesztés( új dolgok utáni tanulási vágy) [mire haza érek hulla vagyok+heti 3 kondi]
-önbizalomhiány
Az önbizalomhiány vissza vezethető a lányokkal való kapcsolataimra is,hogy majdnem hogy nem jött összes semmi... A többire az is közre játszhat ,hogy anyuék régen nagyon sokat dolgoznak és tettek azért,hogy az én életem sokkal könnyebb legyen mint az övéik volt(magyarul nem kellett semmiért küzdenem) Tudom a döntés az én kezemben van és az én hibáim is ezek, nem mást okolok miattuk.
A nőknek is sokkal jobban bejött,hogy ha egy férfinak van elképzelése a jövőről, vannak céljai és határozott. Az első fontos lépés ,hogy felismerjem a gyengeségeimet megtörtént, de hogy tudnék kilépni a komfortzónámból,hogy a fenti dolgok megszűnjenek?
Köszönöm szépen mindenkinek!
Kérlek, kezdetnek tedd meg, hogy nem írod ezt így:
"cél tudatosság"
Amúgy hajrá! Én is ilyesmiben vagyok.
MAGYARORSZÁG MEGÚJUL!!!
Ha mar tudatositottad, mi az amin valtoztatni szeretnel, akkor eleg csak tudatosan figyelni arra, hogy bealljon a valtozas. Nincsenek celjaid. Hm, pedig biztosan szoktal gondolkdni, mit szeretnel elerni az eletben. Idr le egy papirra, mit szeretnel elerni ebben az evben, az egyik pont pl. Rogton az, hogy ev vegere szeretnel celtudatosabb lenni. De lehet ez pl. Nyaralas is, vagy elkezdeni valami kepzest, uj sportot, vagy csak valamiben tokeletesedni,akar olyanban is, hogy tobbet szeretnel segiteni a hazimunkaban. Ird le azt is, hogy szeretned latni magad 5-10 ev mulva. Nem csak hogy akarsz e kocsit, hazat, gyereket addigra, de milyen eletvitelt szeretnel. Pl. Hetvegente turazni menni a csaladdal, vagy eppen egeszsegesen etkezni.... Egyszoval gondolkodj el, mire vagysz es mit szeretnel mindenkepp atelni, es vesd papirra.
Az onbizalomhiannyal kapcsolatosan - egyreszt fejben dol el minden, muszaj elhinned magadrol, hogy egy klassz, ertekes, szeretheto ember vagy, ugy ahogy vagy /ugyanezt ateltem/,masreszt ha elkezdesz sajat donteseket hozni, es a kihivasokat megugrani, ez az onbizalmadon is nagyot fog dobni.
A sajat dontes megint csak fejben dol el. Csak figyelj ra tudatosan. Mielott dontesz, hallgass meg tobb velemenyt, ha ugy konnyebb, aztan gondold at, mindenki mashonnan kozeliti meg a problemat, szoval mas emberek velemenye segithet a dontesben, de te dontesz! Ne azert csinalj valamit , mert a haver vagy anyukad azt tanacsolta!
a kihivasokkal kapcsolatban - hatarozd el, hogy csakazertis elebe mesz a kihivasnak! pl. Nem mered leszolitani a csajt, de legyozod ezt magadban, es azert is megteszed. Nem mered atuszni a medencet, mert felsz hogy elmerulsz, de csakazert is megprobalod. Nem mered bevallalni az uj frizurat, de legyozod a felelmet, hogy esetleg nem fog jol allni, es elmesz a fodraszhoz. Utana egy olyan nagyszeru felszabadito erzes jon, komolyan megeri. Plusz egy ido utan hozzaszoksz es mar a kihivasok legyozese is rutinna valik!
Szia!
Az, hogy már tudatosítottad a deficiteket, fél siker! Ez azt jelenti, hogy készen állsz tenni is értük, ez a másik fél a sikerhez :)
Tanácsolom, hogy annak ellenére, hogy több terület is van, mindig csak eggyel foglalkozz és apró célokban gondolkodj. Ha egyik napról a másikra borítod az életed, az könnyen kudarcba megy: túl nagyfalat lesz, elveszik a rutinod, a stabilitásod és emiatt hamar visszamászol a komfortzónádba.
Nézzünk néhány ötletet:
- Céltudatosság: Van-e egy álmod? Tanulni valamit, elmenni valahova, kipipálni egy bakanclistás tételt? Gondold végig és nézelődj, milyen lehetőségek vannak, hogy ezek megvalósításának az útjára lépj (nem a megvalósításról beszélünk, csak az útra lépésen! Kis célok!!!)
- Törtetés előre: ez igazából egy életszemlélet, ami a világos célok és tervek fényében magától fog jönni :)
- saját döntések hiánya: ez megintcsak olyan, hogy jön magától. ha változtatsz, az már egy döntés amit te hoztál magadért!
- Kihívás: én is egy elég rutinkedvelő állatfaj vagyok, elég bizonytalan tudok lenni az új dolgokkal kapcsolatban. Ez egy olyan dolog, hogy muszáj megerőszakolni önmagad néha, sok sok jó dolog vár a rutinon kívül (tapasztalat! :) )
- Önfeljesztés: lásd első
Önbizalomhiány: ez a fentiekből fog jönni. ha magadnak teszel döntéseket, mersz kockáztatni és behozni újdonságokat, ráébredsz a valódi képességeidre, hogy te igenis tudsz változtatni és van hatalmad az élet felett. Ezek óriási önbizalomlöketet adnak és támaszt is a nehéz időkre: tudod hogy képes leszel a gödörből is egyedül kimászni, ha arról van szó. :)
Remélem ez egy kicsit segített!
Hajrá!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!