Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért van az, hogyha lelkileg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogyha lelkileg mélyponton van egy pasi, akkor férfiatlan rinyagép, de ha egy nő érez ugyanígy, akkor mindenki a segítségére siet?

Figyelt kérdés

Egy férfi sosem lehet egy pillanatig sem méyponton, egy miliszekundumra sem rokkanhat meg, mert egyből a torkának ugranak, hogy "Most mit rinyálsz? Szedd már össze magad, legyél férfi, a jó ég áldjon meg!". Bármekkora nyomás is nehezedjen ránk, mindig helyt kell állnunk minden területen, sosem zuhanhatunk meg, nálunk nincs helye az ilyesminek. Egy depressziós pasiba még jól bele is rúgnak, hogy micsoda egy balfék, meg hogy juthatott idáig.

Ezzel szemben ha egy nő él át lelki válságot, az még pozitívum is a férfiak szemében: egy elesett nő képében tűnik fel, akit meg kell vigasztani, akinek támaszt kell nyújtani, ráadásul egy ilyet még talán felszedni is könnyebb.

Az rendben van, hogy a férfinak mindig erősnek kell lennie, a nő pedig legyen "gyenge nő", de azt túlzásnak érzem, hogy egy pasinak sosem lehet lelki törése, mert akkor egy töketlen lúzer. Az élet nehézségei senkit sem kímélnek, és olykor maguk alá gyűrik az embert.

Mit gondoltok, miért ment ebbe az irányba a világ? Miért kell kötelezően mindig erős bástyaként mutatkozni egy férfinak? A szomorúság legapróbb jelét mutatva miért kapnak rögtön negatív megbélyegzést?

2017. ápr. 28. 09:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
41%

Utolsó, ez egy baromság és ha nő lennél nem írogatnál ilyen sületlenségeket.

Szóval ha lelép apuka egy másik nővel és én újrakezdem valakivel akkor duplán hibás vagyok, ugye? Egyfelől miért nem varázsoltam el naponta bűbájjal két kisgyerek és napi 8 óra munka mellett, másfelől meg egy másik férfit behálóztam hogy nevelje fel a gyerekeimet, igaz?

A legtöbb válás oka még mindig az hogy apuka otthagyja a családot vagy egyszerűen csak csal és anyunak elege van, egyetlen nő sem ábrándozik arról, hogy szül egy gyereket egy patkánynak aki lelép és végre egy olyan pasival neveltetheti fel a gyereket akit nem talál vonzónak. Aki így gondolja az nem normális....

2017. ápr. 28. 11:36
 12/20 anonim ***** válasza:
Ha gyengének lenni férfiatlan, akkor egy erős nő nőietlen?
2017. ápr. 28. 12:15
 13/20 Noblesse Oblige ***** válasza:

Hmmm... én azt vettem észre, hogy "kirakat" társadalomban élünk. Bárkinek van nyomora, az szégyellje magát!

Ha a nők zuhannak meg akkor ugyanúgy beszólnak nekik és kerülik őket, akár a férfiakat.

Senki nem szeret a gondokra fókuszálni... ami tök vicces mert magyar sajátosság, hogy itt mindenki előkapja a gondjait és napestig sorolja... lehet ezért immúnis mindenki már a valós problémákra, mert társadalmi szinten zúdítják egymásra az emberek a problémáikat.

De én mint depresszióra hajlamos ember azt tudom neked tanácsolni vagy bárkinek aki lelki mély gödörbe van, hogy engedje el az embereket maga mellett és csak magára koncentráljon! Ezeket a pillanatokat meg kell élni, kicsit ki kell keseregnünk magunkat, aztán ha eljött a holtpont akkor kimászni és folytatni az életet.

Én is belebukom a saját éjsötét mocsaramba, dagonyázom benne, aztán rászólók magamra, hogy most már elég, és igyekszek megtalálni az utat a fény felé.

2017. ápr. 28. 13:12
 14/20 anonim ***** válasza:
49%
A férfiakban sokkal inkább jelen van a segíteni akarás, oltalmazás vágya. A nők inkább azt nézik, számukra mennyire hasznos egy férfi, így a padlón lévő férfi egyszerűen értéktelen.
2017. ápr. 28. 13:14
 15/20 anonim ***** válasza:
47%

14: persze,mesélj még. Ezért sokkal magasabb arányaiban a segítő foglalkozásokban (szociális munkás, ápoló, gyógypedagógus, akár óvónő stb) a női dolgozó. És ezért van az, hogy az emberek többsége az anyukájával tárgyalja meg a bizalmas dolgait, főleg a pasikra gondolok itt. A legtöbb max horgászni megy el apuval, de anya érti meg őt.

Továbbra sem értem, miért kellene egy depressziós emberrel összejönnöm ahhoz, hogy "empatikus" legyek. És miért jó az bárkinek ha a rinyálást hallgatom napestig. A problémák azért vannak, hogy megoldjuk őket. Az "empatikus" férfiak többsége meg egyszerűen dugni akar.

2017. ápr. 28. 13:19
 16/20 anonim ***** válasza:

"És ezért van az, hogy az emberek többsége az anyukájával tárgyalja meg a bizalmas dolgait, főleg a pasikra gondolok itt. A legtöbb max horgászni megy el apuval, de anya érti meg őt."

A magam részéről mindkét felét cáfolnám. Egy "pasi" nem tárgyalja meg a bizalmas dolgait az anyukájával. Az apukájával meg vlsz. azért nem, mert az anyja egyedül nevelte, és az apja ellen.

2017. ápr. 28. 13:27
 17/20 anonim ***** válasza:
11-es. ezt eléggé magadra vetted, mikor én csak egy tanulmányról írtam érdekességként, nem a saját véleményemet. Egyébként tényleg nő vagyok, csak nem frusztrálnak feleslegesen társadalom és biológiai kutatási anyagok :)
2017. ápr. 28. 14:16
 18/20 anonim ***** válasza:
Én azt tapasztaltam inkább, hogy a depresszióval vagy egyéb problémával küzdő férfi erősnek akarja magát mutatni, és nem is nagyon szeretné, ha bárki mellette akarna lenni vagy segíteni akarna. Illetve orvoshoz is kevésbé jellemző, hogy elmennek, mint a nők.
2017. ápr. 29. 11:47
 19/20 anonim ***** válasza:

"Illetve orvoshoz is kevésbé jellemző, hogy elmennek, mint a nők."

Ez valószínűleg tényleg így van, ugyanakkor nyilván nem ok nélkül van így. Egy szokatlanul értelmes cikket olvastam pár hónapja hasonló témában: [link]

2017. ápr. 29. 13:27
 20/20 anonim ***** válasza:

Kettős mérce, Kérdező. Undorító ocsmány dolog, de a nőknek ez egy roppant kényelmes álláspont: mindig mindenről a férfi tehet, minden az ő hibája.

Tele a társadalom hányinger legalja hulladék férgekkel, el kéne már taposni mindet. Lehetőleg már tegnap.

2019. szept. 21. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!