Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Tetszik egy kollégám, de ő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tetszik egy kollégám, de ő foglalt. Jelezzek felé egyáltalán? Ha igen, hogyan? Vagy hagyjam?

Figyelt kérdés

Ő 40 körül lehet, együtt él egy nővel, de nem házasok.

A nő a képek alapján (facebook) idősebb nála, nagydarab, nem egy szépség. Tudom, ez relatív, meg hát valami miatt csak megtetszett neki anno...

Nem tudom, hogy valahogy kezdeményezzek-e, és ha igen, akkor azt hogy tegyem.

Nem tudok már pasizni, főleg nem munkahelyen. Nagyon ritkán futunk össze a folyosón, akkor csak köszönünk.

Ami miatt felmerült bennem a kérdés, az a dolog erkölcsi oldala. Vagy ezzel ne foglalkozzak, ha társat keresek?

Szóval engem tavaly év végén 12 együtt töltött év után hagyott el a párom, egy másik nő miatt. Az a nő jól tudta, hogy én vagyok, mégis rámászott a páromra, aki végül az újat és izgalmasat választotta, pedig sokáig gyötrődött.

És most ott tartok, hogy legyek-e olyan, mint az a liba, akit én lerbancozok. Mert ha bepróbálkoznék egy foglalt pasinál, akkor én is ugyanolyan lennék.

Nem akarok szerető lenni, meg egyébként sincs rá semmi garancia, hogy bejönnék neki, csak hogy egyáltalán érdemes-e megpróbálnom, jelezni neki valahogy.

Egy barátnőm szerint mindenképpen, mert nagyon sok ember él rossz vagy lapos kapcsolatban, csak nincs motiváció, ami miatt kilépjenek belőle, de egyébként nem boldogok.

Ezért kell kezdeményezni, mert ha ez van, akkor meglenne a motivációja. Ha meg boldog és szereti azt a nőt, akkor úgyis hiába kezdeményezek.

Ti mit tennétek? (És ha vmit tennétek, azt hogyan?)

33/N

2017. febr. 12. 11:59
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Ne keress okokat,hogy vajon miért is nem kellene,hogy bejöjjön Neki az a nő akivel él. Nem törvényszerű,hogy házasságra vágyik,hogy akar gyereket, és lehet,hogy pont azért van azzal a nővel mert már felnőtt gyerekei vannak akiket nem kell nevelni.

Nem írtad,hogy neked van-e gyereked.De ha ez a pasi azzal a nővel van, aki szöges ellentéted, valószínű nem akarna egy teljesen más életet.

Habár ez sem biztos, de nyíltan ne kockáztass, esetleg valaki megbízható ismerős útján érdeklődj inkább a kapcsolatukról.

2017. febr. 12. 12:35
 12/29 A kérdező kommentje:

" Az például meg sem fordult a fejedben, hogy kolléga úr esetleg elutasítana, ennyire biztos vagy a dolgodban."

Javaslom az értő olvasást, ugyanis ezt pont írtam, hogy semmi garancia nincs arra, hogy bejönnék neki. Véletlenül sem vagyok biztos semmiben, ha az lennék, nem itt kérdezgetnék idegeneket.

Nem azért vagy gusztustalan, amit gondolsz.

Az utánad következő válaszoló is hasonló véleményen volt. A különbség, hogy ő meg tudta fogalmazni normális módon.

Az eltérő vélemény sosem baj, sőt, épp ezért írtam ki a kérdést. De AHOGY megírtad, az volt gáz.

Lehetne normálisan is.

A másik: kettős mérce. Nem tudom, miért jön ide a fordított helyzet, és hogy akkor a pasit szidná mindenki. Ezt most úgy írod, mintha nekem. nőként bármit lehetne és mindenki arra buzdítana, hogy csináljam, egy pasinak meg ugyanezt megtiltanák.

De hát épp nem ez történik, mert van mellette és ellene szóló válasz is.

Szóval ez pont nem a férfi/nő kettős mérce.

2017. febr. 12. 12:36
 13/29 A kérdező kommentje:

3. Nagyon el lehetsz keseredve, ha alapból oda süllyednél, hogy kollégával összeálj, de hogy egy foglald nő mellől csábítsd el, a szánalom alja. >>>

Nagyon tévedsz. Miért gáz az, hogy kollégák vagyunk? A napunk nagy részét ott töltjük. Nem 6 fős családi vállalkozás, hanem több ezer embert foglalkoztató multi. Nagyon-nagyon sok kapcsolat és házasság született már ennél a cégnél, majd megmondom nekik, hogy milyen szánalmas emberek, jó?

"Hiába van 100 másik, azt nem lehet irányítani, hogy ki tetszik meg." Azt nem lehet irányítani, de azt, hogy az érzéseiddel mit kezdesz, nagyon is lehet. >>> Jy, értem, szóval nyomjam el az érzéseimet, és még véletlenül se a saját boldogságomért tegyek, pedig lehet csak ennyi kell hozzá. Ezek nem kifogások, de szerinted csak neked lehet igazad, senki másnak. Ez kérlek vélemény, ami nem egyenlő a kifogással. És mint írtam, nem attól vagy szr ember, amit gondolsz, hanem amilyen stílusban lekezelsz másokat, vagyis jelen esetben engem. Pedig nem döntöttem még el semmit, épp ezért írtam ki. Mert tépelődök, nem tudom, mi lenne a helyes döntés. Van egy régi barát, aki mot is próbálkozik nálam, egyedülálló. De sajnálom, ha egyszer nem jön be, akkor nem jön be, nem akarok tőle semmit, meg sem tudnám csókolni. Ha lehetne, akkor irányítanám, hogy beleszeressek, mert kedves, törődő, normális, de ez nem így megy.

De a jó hír, hogy nyilván senki sem tiltja, hogy egy egybites ösztönlény módjára viselkedj >>> Köszönöm, igazán kedves vagy. Nyilvánvaló, hogy valamiféle személyiségzavarod van, és önértékelési problémáid, ha itt éled ki magad ilyen szinten, holott nem is ismersz.

De igazad van, a végére döntöttem. Na nem azt, hogy konkrétan mit csinálok.

De olyan ez, mint mikor 2 lehetőséged van, és feldobsz egy pénzérmét, hogy segítsen dönteni. És mikor még a levegőben pörög, te már az egyik oldalnak szurkolsz. Ott már meg is született a döntés, hogy mit is akarsz igazán.

Nem vagyok ösztönlény attól, hogy kinyilvánítom az érzéseimet kultúrált formában, de nem durván, csak jelzésértékűen.

Ha ő nem akar semmit, akkor nem reagál ezekre, én pedig majd veszem a lapot, nem fogok nyomulni.

És nem, nem viszket. :)

Hidd el, nem vagyok annyira szr nő, ilyesmire bármikor találnék partnert, ha ez lenne a célom.

2017. febr. 12. 12:44
 14/29 anonim ***** válasza:
90%

Pont ugyanaz a rbi vagy mint aki paarod vitte aki elvett volna felesegeul 12 ev alatt ha tenyleg szeretett volna.. ennyi

Magara ado okos ertekes nonek soha soha nem jut eszebe mas parjat megkornyekezni.

Mert az okos no tud erzeseinek parancsolni mert nem osztonleny.

2017. febr. 12. 12:44
 15/29 A kérdező kommentje:

"Nem írtad,hogy neked van-e gyereked.De ha ez a pasi azzal a nővel van, aki szöges ellentéted, valószínű nem akarna egy teljesen más életet.

Habár ez sem biztos, de nyíltan ne kockáztass, esetleg valaki megbízható ismerős útján érdeklődj inkább a kapcsolatukról."

Köszönöm. Na látod, így is lehet. Ez is egy olyan válasz, ami mondhatni ellenem szól, legalábbis az eleje, hogy a nő kinézetétől függetlenül még szeretheti... szóval a lényeg, hogy lehet ezt normálisan is közölni.

Nincs gyerekem, a volt párommal idén akartunk. Ezért is viselt meg tavaly annyira, hogy elhagyott. De bárkivel is jönnék össze a jövőben, nem támadnám le ezzel, nem vagyok az a fajta nő, aki mindig csak gyerekre vágyott. Még most sem őrülök meg egy gyerekért, csak már az együtt töltött 12 év miatt, meg hogy öregszünk, kezdtünk el beszélgetni a témáról. Sőt, a volt párom már 2-3 éve mondogatta, én mg nem akartam, meg a körülményeink sem voltak olyanok (a ház, amiben laktunk, nem volt alkalmas egy baba fogadására.) Szóval inkább az életkorom miatt téma a gyerek. Ezzel sokan nyugtatnak, hogy nem vagyok lekésve semmiről, ne aggódjak.

Nem tudom, hogy az a nő szöges ellentétem-e. Azt tudom, hogy akiért az exem elhagyott, az viszont az ellentétem, és épp egy más, egy új élet csábította el, hogy kitörjön a szürke hétköznapokból.

Igen, nagyon jó megoldás lenne egy megbízható ismerős, de nincs ilyen közös ismerősünk. :)

2017. febr. 12. 12:49
 16/29 A kérdező kommentje:

"az okos no tud erzeseinek parancsolni "

a fene ott egye meg ha már parancsolni kell az érzéseknek. :)

érdekes egy hozzáállás, máskor meg épp azt tanítják, hogy ne fojtsd el az érzéseidet, engedd őket szabadon.

Ha elfojtod, akkor belülről felemészt, görcsölsz, szorongsz, ami betegségekhez is vezet, és azon tépelődhetsz, mi lett volna, ha...

az, hogy kinyilvánítok valamit, még nem egyenlő az ösztönlény kifejezéssel. a kettő között elég széles középút van.

ösztönlény lehet vki, aki senkit-semmit nem kímélve csak saját magával törődik, minden mást semmibe vesz, és mindenen átgázol. én nem nyomulni akartam, csak jelezni.

a döntést meghagynám. hát persze, hisz nem én döntök, nem is lenne más választásom.

nagyon nem ösztönlény-viselkedés ez, sőt, épp az ellenkezője.

2017. febr. 12. 12:55
 17/29 anonim ***** válasza:
97%
Kérdező, hiába írsz kisregényt és győzködsz mindenkit, ez nagyon gáz és kész. Adott neked ez a kollégád valami jelet egyáltalán, vagy csak önkényes alapon turkáltál az életében, hogy milyen a jelenlegi társa, miért nem vette el, miért nincsenek gyerekeik?
2017. febr. 12. 13:01
 18/29 A kérdező kommentje:

Önkényes alapon?

Bocs már, hogy megnéztem fb-on, ahogy mindenkivel teszem, hiszen ezért is van.

Ha meg nem érdekelnek a kisregényeim, nem kötelező elolvasni, de ha már ismeretlenül hülyeségeket állítanak rólam, akkor hadd írjam már le, amit gondolok. Köszönöm, hogy megengeded.

Na ez a kettős mérce, nem amiről korábban szó volt. Én ne ítéljek pár kép alapján (egyébként nem ítéltem, csak láttam ezeket), de itt egyik-másik nagyokos nyugodtan megítélhet engem ismeretlenül egy kérdés alapján, és messzemenő következtetéseket vonhat le. Ennél ostobább dolog nincs, de az ilyenek biztosak a saját hülyeségükben.

2017. febr. 12. 13:06
 19/29 anonim ***** válasza:

Igy vagyok mint te..elhagytak egy jobbért ..jo én is hibàs voltam..

Szintén volt egy mtàrsam nagyon bejött de férjem volt akkor, neki meg pàrja..mindig olyanokat mondott amivel hitegetett szinte nehogy tovàbb tudjak lépni..elkerültem màs mhelyre csak néha làtom..de akkor is mond olyat veled àlmodtam (pedig akkor éjjel a pàrjànak volt névnapja)..évek teltek el 5biztos és nem talàlom a helyem nem tudok uj életet kezdeni (megprobàltam màssal 3honapig ment de nem tudtam megszeretni igy elküldtem)..közbe közbe vannak akiket megkedvelek de lehet màr sose leszek képes kapcsolatra..tul sokat voltam egyedül magànyossan(sok karàcsony valentin nap hétköznapok egyedül)..sose beszéltük meg mikor egy helyen voltunk hogy mi lett volna ha nincs pàrunk..talàn ez miatt nem megy a tovàbblépés..én olyat làttam a szemébe mint még senkiébe se..de mikor talàlkozok vele néha màr nem ugy néz..ha volt is vmi biztos elmult vagy egy rossz cselekedetem miatt kiàbràndult végleg..facen van párja.. apàm szerint nagy az egom..és igaza van inkàbb szenvedtem mint tönkretegyem a kapcsolatàt..elég ha az enyém tönkrement..és a nője féltékeny ràm igy megfogadtam munka ügybe se keresem-keresek màs szakembert mindegy kinek fizetek de rajtam ne muljon a boldogsàga .. barinőm nem ért velem eggyet ő anno elszedte egy csajtol a pasijàt és még eggyütt vannak..

2017. febr. 12. 13:07
 20/29 anonim ***** válasza:
93%
Nem az a baj hogy megnézed fbon hanem hogy azon agyalsz miért nem vette el, miért nincsenek gyerekeik, stb. mondjuk tuti nem vagy komplett az írásod alapján nem csoda ha elhagyott a korábbi párod.
2017. febr. 12. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!