Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ilyen az élet, hogy mindenkinek hiányzik valami belőle?
Van egy ismerősöm, mindketten 25 éves férfiak vagyunk és épp azt beszéltük, hogy szinte totálisan egymás ellentétei vagyunk, mármint nem viselkedésre, hanem olyan téren, hogy mi van meg nekünk az életben és mi nem.
Neki van egy nagyon aranyos barátnője, akivel szeretik egymást, boldogok lehetnének együtt, de nincs se pénzük, se lakásuk, se diplomájuk, se semmijük ,így folyamatosan dolgozniuk kell(nem álom munkákat), hogy valami kis albérletbe megéljenek, de nincs is nagyon idejük egymásra, a nincstelenség akaratlanul is konfliktusokat szül köztük.
S ellenben itt vagyok én, lassan megszerzem a második diplomámat, ami igen piacképes, van saját lakásom, ahova költözhetek, vannak befektetéseim, szabadidőm, megvan szinte mindenem, de közben meg nincs társam, akivel megoszthatnám az élményeimet.
nekem se nőm, se pénzem, se diplomám, se lakásom
mégsem rinyálok :)
Ez a kérdés pont nem rinya volt.
Igen, az élet egy nagy szarság, jól látod.
egyrészt a hiányt jobban érzed, mint az örömet, hogy mi mindened van.
másrészt ha valamire rászánod az időd, másra kevesebb marad. ugyanez van a figyelemmel, gondolatokkal is.
Nekünk sincs meg mindenünk. Konkrétan a pénz, vagy legalább egy lakás hiányzik :) Én már dolgozom, de nem kapok túl magas bért, ellenben most elkezdtem továbbképezni magam, új szakmát és nyelveket tanulok. Párom a mester diplomáját szerzi meg idén, reménykedünk, hogy jó állást talál, aztán végre sor kerülhet a közös lakás megkeresésére. Én már évek óta gyűjtögetek a kis fizetésemből, de ketten könnyebb lesz. Nem könnyű, de könnyebb.
Szerintem a fontos, hogy ne adja fel az ember, tegyen az álmaiért. Barátaidnak a saját lakásért, jobb melóért, neked meg egy szerető párért. A másik: addig jó, amíg az embernek vannak céljai, álmai. Szóval, nincs ezzel baj szerintem. Az ember úgyis jobban megbecsüli azt, amiért megdolgozik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!