Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Stannis Baratheon féle férfiak azok esélytelenek manapság?
Aki néz/nézett Trónok Harcát, az tudja miről beszélek, kötelességtudó, nem az a bohóckodó, komoly, határozott stb.
A mai világban csak a bolondozó tinifiúk a nyerők kortól függetlenül?
Igen, de mellé nagyon naív, már-már életképtelen. Kicsit amolyan fickó lenne manapság aki így rászól a betörőre hogy "kérem uram, távozzon, vagy kénytelen leszek rendőrt hívni!"
Legalábbis szerintem nagyon nagy butaságokat csinált. Megbízni Kisujjban? Janos Slynt segítségére hagyatkozni?
"Mert ez a törvény és kész" mondással a "rendőrségben" bízni?
Én ugyan nekik szurkoltam (Stark család), de sajnos szegénykéim nagyon...hmmm... naívak. Robb is ilyen volt, meg is ölték érte. Sansa naívságát 6 évadon át nézhettük, bár mostmár talán felébredt... Brandon is "ráb**ott", Rickon még túl fiatal, Aria is naívnak indul "ezt nem teheted... Ezt nem szabadna megtenni"...
Bár azt hiszem mind a 7 királyságnak van 1-1 nagyon negatív tulajdonsága :D Északé a rendpárti, konzervatív hozzáállás (Kivéve Boltonék) és a "törvény erejében" való vakhit.
Én Stannisre, inkább mondanám, hogy egy karót nyelt unalmas alak. Szép dolog a kötelességtudat, komolyság és határozottság, de ha valakinek nincs humora és néha nem tud ellazulni, amellett szörnyű lehet az élet. Én például szeretek nevetni, néha bohóckodni ha van rá hely és idő (tehát a kötelességek után). Szerintem egy ilyen unalmas alaktól sikítva menekülnék, amint lehet vagy felkötném magam a depressziótól.
26N
Stannisnek a feleségét nézd meg - boldogtalan, magányos, kiégett nő. Nem véletlenül menekült a "szektás" létbe.
Amit leírtál, azok jó tulajdonságok, de Stannisnek rengeteg rossz tulajdonsága is van - például, hogy képtelen egy normális, érzelmekkel teli párkapcsolatra, a feleségével két idegenként éltek együtt szinte. A lányát mondjuk, hogy szerette, a maga módján, de ez rideg, tekintélyelvű szeretet.
(Persze, nyilván abban a korban nem is volt divat a szerelmen alapuló házasság, de ha már valaki Nedet hozta példának - ostoba vagy sem, de ő a feleségével mégis leélt tiszteleten alapuló szeretetben egy életet, holott ott is eltervezett házasságról volt szó. Stannisből ez a fajta érzelmi kötődés hiányzott.)
8:
Tudod a könyvekből kettőt még nem adtak ki :)
És nagyon esélyes, hogy Stannis feláldozza a máglyán a lányát, valószínűleg akár még a hatodik regényben (Winds of the Winter) majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!