Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ilyen k@csög a Randivonal társkereső? Pénzt kérnek azért hogy írhassak valakinek, csakhogy nekem nincs rá pénzem, pedig így elszalasztok egy lehetőséget
Amúgy van ám ingyenes társkereső is... pl. a Randihely. De keresd meg, van más is.
Aztán a következő kérdésed majd az lesz, hogy miért ilyenek a nők: mert nem válaszolnak, meg eltűnnek, meg csalnak, stb.
Fognak még meglepetések érni téged az életben.
Hat en elkezdtem egy tarskereson dolgozni, sajnos programozo vagyok, es igy az eletben alig talalkoztam eletem soran novel. Ugye az utcai leszolitas vagy buli sajnos nem megoldas, plane hogy az ember 40 fele kozelit.
Szoval magamnak irom minden tapasztalatom figyelembe veve, igy valoszinuleg jo lesz. (hasonlo jelenleg nem is nagyon letezik, a koncepcio is teljesen mas, mint ezeknel)
Kemeny helyzet az, ha kulfoldrol hazajossz es senkihez nem tudsz szolni.
En a legtobb valaszt eleg hulyenek tartom, tobb szempontbol is.
Mivel sokat szivtam tarskeresokkel, es kezdetben meg egyik sem volt igazan fizetos csak a randivonal igy tudok nyilatkozni.
Egy netes tarskeresonel a kozeg keplekeny, az irogatos akkor mukodott nallam egy kicsit, ha nem voltak korlatozasok a levelek mennyiseget illetoleg. A badoo es a tinder viszont egyaltalan nem jo.
A fizetosseg ebben a keplekeny kozegben, hogy az egyik embernek van rege a masiknak meg nincs nem mukodokepes.
(mindig lesz olyan ember, aki lemarad)
A randivonal eseteben mar kozoltem veluk, hogy legalabb, ha befiezetek, akkor az arcom latszodjon mar azon a kepen meg nem elofizetoknek sem. (Igy viszont akar fogyasztovedelmi birsag is kiszabhato lenne, mert ellehetetleniti a szolgaltatast, es ezt elore nem kozli a fogyasztoval)
Persze lehetnek kamu profilok, es kamu chatelo nok, de az megint egy masik eset.
Visszaterve a koltsegekre. A randivonal tarskereso mostanaban nagyon belassul, pedig alig van rajta ember.
Amit en tudok, hogy tesztelve a szerverem, egy 10-20ezer aktiv latogato szamu szerver uzemeltetese onmagaban nem egy nagyon sulyos osszeg. (Google-nal 30-40-bol, masoknal akar 5-10 ezer forintbol is megoldhato)
A randivonalnal raadasul a kepek tobbsege ot eve fennvan, es 15 ev alatt max. 100.000 ember regisztralhatott az oldalra. (van nehany dolog, amibol lehet kovetkeztetni, de messze van a milliotol az biztos, megha azt hirdettek is)
Egy tarskereso lefejlesztesenek koltsegei:
Alapvetoen nem veletlen, hogy gomba modra szaporodtak el, ugyanazon fizetesi strukturaban, mivel jovedelmezo. - randivonal viszont sztem csuszik lefele azert mert, meg fizetessel sem lehet tul sokat kezdeni az oldallal - es ennel nem a nok eltunese a legfobb problema, az oldal kialakitasa passzivitasra osztonoz. (tehat elofizetesi rendszerben) - en lattam pl. a gitwi.hu-t, hat az csak ket lap. (lehet 1-2 honapos munka, de en lehet egy het alatt lefejlesztenem - nagyon gaz a felulet)
Ugye nagyon sok tarskereso letezik, elofizetes, profil, kepek chateles funkcioval.
Onmagaban lefejleszteni valamit, ami hasonlo funkciokkal rendelkezik php-ben, hat sztem manapsag nem akkora durranas. (Drupal es tarsaiban gyakorlatilag minden le van fejlesztve helyetted)
Es sztem, azert mert ezek az oldalak ugyanarra a semara epulnek, semelyik sem ad tobbet alap funkcionalitasban mint a vetelytars, igy onmagaban azt gondolom ilyen ertelemben az egesz tenyleg lehuzas. (mondom en, aki bo egy eve kodol valamit, ami meg nincs kesz)
Tapasztalataim szerint a hasonlo rendszereknel, a kulso rendszerekkel, mint pl. a facebook, fizetesi rendszerek valo integralas sok idot vesz el. (alapvetoen egyszeru, de egy alap oldalnal sztem a bejelentkezo modul eleg robusztus tud lenni)
Marketing koltsegek a randivonal eseteben valoszinu nem elhanyagolhato tetel, de ugy vannak vele, hogy ezt a felhasznaloknak majd kiszamlazzak, ami sztem nem felelos magatartas. (mivel ez egy kozossegi oldal, ha mukodik, mar az onmagaban marketing, meg olyan oldalakra is ra lehet keresni, amelyeknek alig van par felhasznaloja - igaz kicsit kesobb fog profitot termelni, de fog, es kevesbbe lesz draga)
Sajnos, ha elofizetesi dijat szedsz be, akkor gondolni kell arra, hogy androidon a google lecsiphet 30%-ot. (csajokespasik.hu egy jo pelda ra, hasonlitsd ossze a fizetesi modokat) az afa -25%, a fizetesi rendszer -5-10%, es utana jon az egyeb vallalati ado. Szoval amikor a sajat tarskeresomon gondolkodtam, az uzleti modellt szerettem volna megvaltoztatni, ugyanis ha minden kozvetito reteg levesz, akkor marad kemeny 20-40%-om, ami utan adozzak. (szoval a 3000Ft ezert 3000Ft, - gondolkodtam mennyi felhasznalot kellene toborozni, hogy legalabb a minimalberes vallalkozoi terheket ki tudjam fizetni - ilyen szempontbol sztem lehuzas, nem felelos gondolkodas es esztelenseg ujabb hasonlo szisztemara epulo tarskeresoket irni - a randivonal is elment 15 eve, de azota gyakorlatilag senki nem fejlesztett ujat, ami nem ugyanaz valahol)
Az en esetemben, mivel sztem eletemben tobbet toltottem tarskeresessel, minthogy egy ilyen programot megirjak,
igy arra vallalkoztam, hogy ezert nem fogok penzt kerni. Esztelensegnek is tartom, hogy az eddig 9 honapnyi munkamat (teljes munkaido) bevasaljam. (Londoni beren azert eleg sok lenne)
De alapvetoen vallalkozast nem csak azert alapit az ember, hogy az profitot termeljen, hanem azert is, hogy az embereknek valamilyen problemajat megoldja.
A kerdes nem az, hogy mennyibe kerul egy tarskeresot lefejleszteni. (mert szerintem manapsag olcso - szinte ossze lehet takolni egy par het alatt, ha az ember nem a fizetesi rendszerrel es a facebookkal szuttyog)
A kerdes az, hogy mennyibe kerul egy tarskereso, ami teljesen uj uzleti tervvel rendelkezik, levaltva ezt a nem mukodo elofizeteses rendszert.
(ez egy ido utan a tulajdonosoknak sem mukodik, mert rendesen lekorlatozza a hasznalatot, es igy a tagok tobbsege passziv marad, egy ideig talan fizet, de aztan soha az eletben)
Miert relevans a kerdes? Egy jo otlet eltalalasa, amibol nem zarjuk ki, hogy egyszer valamit vissza is hoz, az nagyon draga.
Tarskereso fronton ugyanis lehet egy egyszeru nem mukodo rendszerrel lehuzni embereket, meg lehet a nehezebbik utat valasztani. (a tarskereso piac olyan, hogy a nehezebbik utnal, nincs egy perces otlet)
Az en esetemben a legdaragabb dolog az volt, hogy gyakorlatilag 3-szor ujrairtam, es annyi otletem volt, amit ki kellett gondolni uzletileg, hogy kesobb azert a fejleszteseket ki tudjam adni fejlesztoknek,
tehat, ha nem is termel profitot, legalabb eltartja magat.
Gondolj bele, amikor valami olyasmit kell letrehoznod, ami meg nem volt elotte, es ezt belegyomoszolni egy 5,5 colos kijelzobe. (Olyan nagy cegek, mint a Google vagy az Apple is nagyon sziv e teren - beegett kepernyo, szaggat, felrobban az aksi stb.)
Na nalam is ez jelentette a legfobb problemat, es az kulonosen nagy kihivas, ha az ember nem akarja a koltsegeit novelni. (tehat masokat bevonni, akik amugy penzert csinalnak az egeszet - gondolkodtam rajta, de manapsag Mo-n mindenbol keves van, es a fejlesztok ara a csillagos eget veri - tehat, hogy valtozzon valami a piacon, ahhoz olyan orultnek kell lenni, mint en, aki eldob egy 1 evnyi angol fizetest)
Termeszetesen az otletek jo resze aztan, amikor kiforrott, hirtelen rajottem, hogy ez nem is egy projekt, hanem egybol 4-5. Aztan rajottem, hogy jo lenne, ha egy kesz lenne, a tobbit meg majd inkabb otletszeruen megosztom, aztan valami nyilt forraskodu szoftver lesz belole.
Szoval osszefoglalva a termes:
1 ev alatt, tobb tizezer sor kod - tobbszor ujrairva
150 oldalnyi tomeny angol dokumentacio
csomo tanulas, ami amugy nem hatrany - de itt ha valaki elindit egy vallalkozast, az sajnos eleinte 12-14 oras munkak boven
A legnehezebb az egeszben nem is az, hogy valamit az ember megcsinal, hanem a ketelyek, a nem vallalkozasbarat rendszer
(szo szerint inkabb megcsinalom ingyen a tarskeresot, csakhogy a magyar burokraciahoz egy kis kozom is legyen - nyugit szeretnek),
es hogy alapvetoen a legtobb embert csak a vegeredmeny erdekli, igy sok otlet elsikkad.
Nekem ilyen szempontbol szerencsem van, mert mar 2 projektre mondtak hogy az otletet nagyon szeretik es megkerdeztek miben segitsenek, de az ut, amig eljutottam idaig, az 12 honap 3 honap kihagyassal napi 12-14 oraban, es meg nem keszultem el, de jo uton haladok.
Annyit azert hozzateszek, hogy azert tartom szomorunak a helyzetet a netes tarskereso piacon, mert 15 ev alatt egy ember se akadt rajtam kivul, aki egy teljesen mas uzleti modellel probalkozik, ahelyett hogy egy regi nem mukodo dolgot implemental le ujra es ujra.
(Az uj otlet raadasul tobbet hozhat a konyhara, es az emberek is szivesebben fognak erte fizetni)
Na talan az elso resz jovo ev elejen elkeszul. (a masik 4 projekt resz eszelos - de sajnos idom nincs, hogy androidra es ios-re is mukodokepesre megcsinaljam, igy marad a bongeszo, es csak kesobb vedlik at valami alkalmazassa)
Egyszeruen pl. a randivonal eseteben ez az uj app is onmagaban nehezkes lehetne, ha valaki elorol kezdi, ugyanis egy csomo konfiguracio mig az appot az app store-ban vegzi. (nem az egy kepernyos appokra gondolok)
Arrol amugy nem is beszelve, hogy a bejelentkezesi modul, ami bongeszoben mukodik, az androidon/iosen mar nem. (kulon fejlesztes)
Némileg az összes társkereső olyan mint a PUA. A magányos, reményvesztett férfiak kétségbeesésének forintosítói. Magasról szarják telibe hogy találsz-e valakit magadnak, vagy nem, a pénzed kell nekik, onnantól fogva le vagy ejtve.
A gond csak az, hogy ezért a pénzért te semmit nem kapsz. Társkeresőn alapból bazinagy hátránnyal indulsz, ha nincs baromi jó külsőd, vagy baromi sok pénzed (más kérdés, hogyha nagyon jóképű és gazdag lennél, ugyan mi szükséged lenne társkeresőkre, ilyenkor érdekesmód tudnak kezdeményezni a nők).
"Egy oldalt általában nem jótékonyságból szokás üzemeltetni. Az oldal mögé kell egy szerver, annak az üzemeltetésének ára van. A társkereső programját meg kell írni, ami idő és energia. Általában a legtöbb honlap, szolgáltatás azért készül el, mert ez egy üzleti vállalkozás, a honlapot üzemeltető ember, cég bevételt vár. (Ami után egyébként adóznia is kell.)"
Bla-bla-bla. A kétezres évek elején minden társkereső ingyenes volt, és egyik se csődölt be. A fizetős társkereső az elmúlt pár év baromsága, amióta az Elittárs kitalálta, azóta a többi is átvette. Egyszerűen kihasználják az emberek kiszolgáltatottságát extraprofitért.
Ennyi erővel a jewtube is szedhetne vámot, ha valaki videót akar nézni, vagy az imgur azért, ha valaki képeket nézegetne. És szednek? Nem. Tönkrementek? Nem, holott a szerverköltségek ott ötször akkorák, mint nálunk. Quod erat demonstrandum.
"Nem, ez nem köcsögség."
De igen, az. Ugyanazt a tartalmat, amit máshol ingyen megkapsz, azt itt pénzért kapod - és többnyire sokkal rosszabb minőségben. Ugyanaz, mintha valaki egy szabadon terjeszthető játékot pénzért kezdene terjeszteni, és zsebrevágná a pénzt.
"Neked vannak irreális elvárásaid, hogy valaki időt, energiát áldoz egy rendszer kiépítésére, üzemelteti azt, kifizeti a domain nevet, a tárhely- vagy szerverbérletet, vagy megveszi a szervert, és mindezt ingyen és bérmentve a rendelkezésedre bocsátja, pusztán a két szép szemedért."
Aranyapám, a szerverbérlet ára kishazánkban nem éri el a 10 ezer forintot. Ne akard már bemesélni nekem pls, hogy évente nincs annyi bevételük az oldalból, ami ezt fedezné, mert ezt a kampó szöveget hogy "jájájájjjj kell á pénz á szerverre" nem fogom megenni, bocs. Hogy vámot szednek olyasmiért amit másutt ingyért megkapsz, az by definition kapzsiság és a kiszolgáltatottak helyzetével való visszaélés. Ha szerinted ez így tök rendbe van, nó komment, büszke példánya vagy a konzumbirkák fajának.
A mínuszt pedig kaptad.
"Nem k@cs@g, csak a hozzad hasonlo szanalmas alakokbol szerzi a penzet."
A társkereső meg a szextelefon az 2 külön dolog, aranypofám, de úgysincs se agyad, se kompetenciád, hogy ezt belásd. A mínuszt pedig te is kaptad, furkó idióta.
"Lehet, hogy rosszul tudom, de ez véletlenül nem a te problémád?
Akkor miért várod el mástól, hogy ingyen és bérmentve megoldja neked?"
Erre találták ki az oldalt, de ez téged ne zavarjon. Ha már itt tartunk, te minek írsz ki kérdést? Azt várod hogy majd ingyen és bérmentve megoldják a te problémáidat? Mitől vagy te különb, mint a többi X ezer válaszadó?
Tudod, aki A-t mond, az mondjon ám B-t is. Neked is ment a mínusz.
"Ha téged földhöz vág párszáz forint, és elmúltál 12, akkor ne akarj csajozni."
Nem az a pár száz forint a téma, hanem hogy lófszt se kap érte.
Ha te szeretsz a semmire fizetni, az a te bajod, jó nagy idióta vagy, nem pedig másé, aki a pénzéért kapni is akar valamit.
"Azt meg hiába várod, hogy majd helybe mennek a nők, és az októberi hidegben minden randin sétálgattok."
Érdekes, nekem összejött a dolog. Biztos hazudok...
"Szánalmas lúzer..."
Te meg ostoba gyökér troll vagy. Neked is ment a mínusz.
"Miért ilyen k@csög a BKK? Pénzt kérnek azért hogy utazhassak valahova, csakhogy nekem nincs rá pénzem, pedig így elszalasztok egy lehetőséget"
A BKK szolgáltat, a társkeresők nem. Csúsztatásnak mindenesetre gyönyörű volt, kapod is érte a jutalmadat: egy mínuszt.
"Aztán a következő kérdésed majd az lesz, hogy miért ilyenek a nők: mert nem válaszolnak, meg eltűnnek, meg csalnak, stb."
Newsflash: az Elittárson is ugyanez megy, olvass utána.
(úgyse fogsz, mert olyan isten nincs, hogy te valamit rosszul tudnál, pláne beismerd)
"A BKK szolgáltat, a társkeresők nem. Csúsztatásnak mindenesetre gyönyörű volt, kapod is érte a jutalmadat: egy mínuszt."
A BKK ugyanúgy egy szolgáltatás, mint a társkeresők. Ha nincs pénzed mehetsz gyalog. Ha nincs pénzed ismerkedhetsz máshol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!